Gyümölcsös mascarponés sajttorta recept

Gyümölcsös mascarponés sajttorta
Gyümölcsös mascarponés sajttorta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt életem első ilyen jellegű tortája, és valami mennyei lett. Ezért is merem bátran rögtön megosztani...:) Egyszerű és gyors az elkészítése, csak a hűtési időket sajnos muszáj kivárni...:)

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Krémhez

Tetejére

ajánlat

TIPP: Ha ugyanezt a mennyiséget egy kisebb 20 vagy 22 cm-es formában készítjük, szép magas lesz a krém.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös mascarpone sajttorta, sajttorta sütés nélkül, gyümölcsös sajttorta, mascarponekrémes-gyümölcsös torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat egy tálba kimérjük, és kézzel összedolgozzuk, amíg jó morzsás állagú lesz.
  2. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, vagy sütőpapírt rakunk az aljába. Az oldalát alul akkor is kb. 1 cm magasan kivajazzuk.
  3. A morzsás tésztát a tortaformába rakjuk, és egyenletesen elnyomogatjuk az aljába, majd hűtőbe rakjuk, amíg a krémet elkészítjük.
  4. A krémhez kemény habbá verjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval.
  5. A mascarpone-t jól kikeverjük a cukorral, végül beleforgatjuk a kemény kemény habbá vert tejszínhabot.
  6. Majd a tortaformában, a tésztán egyenletesen elkenjük a krémet, és hűtőbe rakjuk 2-3 órára.
  7. Végül a krém tetején elosztjuk az alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöt, majd becsíkozzuk a felolvasztott csokival, és hűtőben jól lehűtjük, mielőtt felszeleteljük.
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 158
össznézettség: 103 510
elküldve: 49
receptkönyvben: 658
elkészítve: 39/47
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bettymami

Mióta szakács: 2013.07.28.
24 recept

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katoca21
katoca21 k, 2017-06-20 08:24

Elkeszitettem, szulinapi torta lett, es mindenkinek nagyon izlett. En friss malnaval es meggyel diszitettem, meg persze a csokival a tetejen. Koszonet a receptert! :-)

villers
villers sze, 2017-04-12 07:13

szia!
Jól sejtem, hogy ha egész éjjel a hűtőben áll, az nem ront rajta, ugye? Nem fog összeesni?
Köszi

Bettymami
Bettymami / Bettymami sze, 2017-04-12 13:02

Nem, nem ront rajta, sőt! Még jobban összeérnek az ízek, még jobban megszilárdul a krém és nem, nem esik össze! :)
Üdv. Betty

villers
villers v, 2017-04-16 16:57

Köszönöm, megcsináltam, nagyon nagy sikere volt. Igaz én azért változtattam rajta, mert az alapba is raktam kis cukrot, mert zabkekszből csináltam, és nem volt túl édes, meg dióra cseréltem a mandulát. A tetejéről is lehagytam a csokit/gyümölcsöt, viszont került rá húsvéti dísz. De többször meg fogom csinálni, mert nagyon finom :)

Bettymami
Bettymami / Bettymami h, 2016-10-03 22:57

Lehet, hogy valamivel több, de éppen csak vékonyan szoktam becsíkozni a tetejét (mostanában még sokkal vékonyabban, mint a képen)
Üdv. Betty

sasu13
sasu13 p, 2015-03-20 14:52

Szia! Holnap szeretném elkészíteni ezt a tortát. Lehet hülye kérdés, de a kekszmorzsa alatt mit értesz? Darált háztartási kekszet vagy vmi gabona kekszet?
Válaszodat előre is köszönöm! :)

sarai eva
sarai eva h, 2013-09-09 09:21

Amint ígértem, megcsináltam. Nem csalódtam benne, fantasztikus az íze és az állaga is.Többször megfogom csinálni.Köszönöm a receptet.

trinity757
trinity757 p, 2013-09-06 17:49

Nemrég elkészítettem ezt a tortát, ízre nagyon jó lett, de sajnos nem nagyon lehetett szeletelni, túl folyós volt. Nem kellene bele egy kis zselatin?

Bettymami
Bettymami / Bettymami h, 2013-09-09 14:59

Szia trinity757!
Sajnálom, hogy így jártál...:( Nekem elégnek bizonyult a habfixáló a tejszínben, amit a mascarpone-hoz kevertem és egy éjszaka hütö után úgy megdermedt a krém, hogy gyönyörüen tudtam szeletelni, azért is osztottam meg, mert olyan jól sikerült.
Ha ízlett, és nekifutsz valamikor még egyszer, biztos ami biztos alapon tegyél bele egy kis zselatint...
(pont ma csináltam meg újra anyósom szülinapjára és ismét szépen lehetett szeletelni...)
A habtejszín állati eredetü volt, amit használtál?
Üdv. Betty

U.i. A blogomban is fennt van a recept szeletes képpel is, ott is látni, hogy szépen szeletelhetö lett:
http://bettyhobbykonyha.blogspot.co.at/2013/08/gyumolcsos-sajttorta.html

sarai eva
sarai eva sze, 2013-09-04 09:34

Az olvasottak alapján fantasztikus finom lehet és nem macerás. Az ilyen süteményeket szeretem elkészíteni. Hamarosan meg is teszem. Elmentettem én is. Üdvözöllek.

822