r
Nosalty Logó

Gombafasírt jénaiban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DiaNatura
Gombafasírt jénaiban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2205.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    893 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2962 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    898 micro
Összesen 1149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombából a dinsztelt hagymán pörköltet készítünk a pirospaprikával.
  2. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a tojásokat és az apróra tépkedett zsemléket, és a lereszelt répát, valamint az apróra vágott petrust és bazsalikomot.
  3. Olajjal kikent jénaiba öntjük a masszát, kúposra formázzuk, meghintjük zsemlemorzsával.
  4. Sütőben készre sütjük, ha kész, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 16616
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Maradt egy doboz gombám, ebből készítettem egy kis vacsit krumplipürével. Nagyon finom volt tartármártással. Azért szeretem így készíteni a gombafasírtot, mert nem kell gombócolni, olajban sütögetni, és így sokkal egészségesebb is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk