Gluténmentes bögrés mákos recept

Gluténmentes bögrés mákos
Gluténmentes bögrés mákos
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű és gyors süti. A férjem nem akarta elhinni, hogy gluténmentes lisztből készült! Egy gm sütinek szerintem ez a legnagyobb dicséret! Csak az alaptésztát írtam le, a továbbiakban ízlés szerint variálható. Meggyel, lekvárral, csokival... Nekem volt itthon egy fél csomag gesztenyemasszám, ebbe csomagoltam félig a meggyszemeket és ültettem a tésztába. Került még rá 4 dl tejben megfőzött vaníliás puding is, amit 5 dkg vajjal (igazival, nem margarinnal) kevertem ki. Kisméretű tepsiben lett ilyen magas, közepes v. nagyméretűben laposabb, kockajellegűbb sütit kapunk. A tepsi méretével változik a sütési idő is! Minél vastagabb a tészta, annál több idő kell neki. Ez a vastagság olyan 30-35 perc alatt sült meg, 180-190 fokon, légkeveréssel.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Tortának is elkészíthető. Finom, nem száraz sütemény.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mákos-bögrés gluténmentesen, gluténmentes mákos-meggyes, mákos bögrés süti lisztérzékenyeknek
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  2. Hozzáadjuk a többi alkotóelemet, és egynemű tésztává keverjük a masszát.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe tesszük a masszát.
  4. Közepesen meleg sütőben készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 494
elküldve: 4
receptkönyben: 165
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
96 recept

Hozzászólások (6)

poison_ivy
poison_ivyv, 2012-10-07 15:33

Finom sütemény, én gyümölcs gyanánt almakockákat tettem bele. Nagy sikere volt!

zafirov
zafirovp, 2012-01-20 22:47

Ma elkészítettem annyi változtatással, hogy tk.tönköly lisztet, light margarint használtam hozzá, és gluknonnal édesítettem cukor helyett, amiből persze jóval kevesebb kell mint a rendes cukorból. A végeredmény viszont nagyon fincsi lett így is. Mondjuk én csak simán raktam bele a meggyet gesztenye nélkül, de viszont olyan magas lett a tésztám, hogy ketté tudtam vágni és így nem csak a tetejére jutott a pudingból hanem közé is. Szóval gyors, és isteni süti. Köszi

nyihaj
nyihajszo, 2012-01-21 08:03

Szia!

Örülök, hogy jól sikerült a süti! Köszi, hogy megírtad. A puding nálam gyorsasági okokból került a tetejére :-D Ezért is írtam, h. a tészta ezerféleképp variálható.

zafirov
zafirovszo, 2012-01-14 19:41

Ez nagyon jól hangzik és egyszerű, biztos ilyen fincsi is. Egy kérdésem lenne, milyen állagú lesz a kikevert tészta? Mennyire kemény vagy híg?

nyihaj
nyihajszo, 2012-01-14 19:53

Szia zafirov! Tényleg finom, bátran ajánlom! A kikevert tészta olyan nyúlós, ragadós, nehezen folyós... :) nah, nagy segítség vagyok :-D A meggy nem süllyedt el benne, bele kellett nyomni. Kicsit a liszthiányos kelt tésztára emlékeztet a tésztája, de még folyik, simítható.

Legfrissebb cikkek

Top 10 könnyű, lisztmentes főzelék
Top 10 könnyű, lisztmentes főzelék
A menzai koszton szocializálódva sűrű fehér szószban úszó zöldségdarabkákként gondolunk a főzelékekre, holott sokkal több lehetőség van ebben a jellegzetes magyar ételben.
752