Nagyon egyszerű és gyors süti. A férjem nem akarta elhinni, hogy gluténmentes lisztből készült! Egy gm sütinek szerintem ez a legnagyobb dicséret! Csak az alaptésztát írtam le, a továbbiakban ízlés szerint variálható. Meggyel, lekvárral, csokival... Nekem volt itthon egy fél csomag gesztenyemasszám, ebbe csomagoltam félig a meggyszemeket és ültettem a tésztába. Került még rá 4 dl tejben megfőzött vaníliás puding is, amit 5 dkg vajjal (igazival, nem margarinnal) kevertem ki. Kisméretű tepsiben lett ilyen magas, közepes v. nagyméretűben laposabb, kockajellegűbb sütit kapunk. A tepsi méretével változik a sütési idő is! Minél vastagabb a tészta, annál több idő kell neki. Ez a vastagság olyan 30-35 perc alatt sült meg, 180-190 fokon, légkeveréssel.
Hozzászólások (6)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Finom sütemény, én gyümölcs gyanánt almakockákat tettem bele. Nagy sikere volt!
Örülök, hogy ízlett :)
Ma elkészítettem annyi változtatással, hogy tk.tönköly lisztet, light margarint használtam hozzá, és gluknonnal édesítettem cukor helyett, amiből persze jóval kevesebb kell mint a rendes cukorból. A végeredmény viszont nagyon fincsi lett így is. Mondjuk én csak simán raktam bele a meggyet gesztenye nélkül, de viszont olyan magas lett a tésztám, hogy ketté tudtam vágni és így nem csak a tetejére jutott a pudingból hanem közé is. Szóval gyors, és isteni süti. Köszi
Szia!
Örülök, hogy jól sikerült a süti! Köszi, hogy megírtad. A puding nálam gyorsasági okokból került a tetejére :-D Ezért is írtam, h. a tészta ezerféleképp variálható.
Ez nagyon jól hangzik és egyszerű, biztos ilyen fincsi is. Egy kérdésem lenne, milyen állagú lesz a kikevert tészta? Mennyire kemény vagy híg?
Szia zafirov! Tényleg finom, bátran ajánlom! A kikevert tészta olyan nyúlós, ragadós, nehezen folyós... :) nah, nagy segítség vagyok :-D A meggy nem süllyedt el benne, bele kellett nyomni. Kicsit a liszthiányos kelt tésztára emlékeztet a tésztája, de még folyik, simítható.