Frissítő mentás joghurtleves recept

Frissítő mentás joghurtleves
Frissítő mentás joghurtleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vagyok egy nagy leves fogyasztó, nade a yayla leves az bármikor, bárhol jöhet. Ráadásul nagyon könnyen elkészíthető, és remekül alkalmazkodik az évszakok váltakozása szülte elvárásokhoz. Nyáron hűsítő, télen forrón fogyasztva pedig lélek- és testmelegítő.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nyáron behűtve, télen forrón, esetleg frissen sült pidével. Nehezebb, olajosabb fogások előtt (vagy után) remek gyomornyugtató.

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

yayla leves, yayla çorbası
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük.
  2. A vizet a rizzsel együtt felforraljuk, közben néha megkeverjük.
  3. Közben simává keverjük a joghurtot a tojássárgájával, liszttel, citromlével és a sóval.
  4. Amikor a víz felforrt, félrehúzzuk a tűzről, a joghurtos keverékhez merünk és keverünk fokozatosan 2-3 merőkanállal belőle, majd ezt lassan, kézi habverővel folyamatosan keverve visszaöntjük a vízhez.
  5. Hozzákeverjük a mentát is, majd újraforrástól számítva 2-3 percig főzzük, elzárjuk a tüzet, és fedő alatt hagyjuk a rizst még 15 percig dagadni.
  6. Melegen, vagy ebben a kánikulában természetesen jól behűtve is fogyaszthatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 414
elküldve: 6
receptkönyvben: 421
elkészítve: 9/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Tekten Elif

Mióta szakács: 2010.05.08.
30 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mancsográf
mancsográf v, 2016-10-23 11:09

Párom találta ezt a receptet, amit tegnap el is készített. Nekünk sajnos nem jött be, gyakorlatilag ehetetlen kategória. Kiöntöttük.

ritt82
ritt82 cs, 2013-07-25 20:52

Megcsináltam a recept szerint nagy várakozással. Nekem túl sós. Így a második próbálkozásnál csak 1 csipet sóval és utólag kis mézzel ízesítem. Megcsináltam tojás nélkül is, de úgy kihűléskor szétvált vizes és sűrűbb részre. Tojásosnál viszont egységes maradt.

Faludi Mátyásné
Bloemcake / Faludi Mátyásné cs, 2010-07-22 20:28

ez a legkedvesebb levesem, mióta a lányom először főzött nekem. Én mindig friss mentával készitem, de kihagyom a tojást belőle, igy fogyósabb változat, de nagyon finom. Most is van egy kis fazéknyi belőle, ma főztem.

elif
Tekten Elif / elif cs, 2010-07-22 20:52

Külön köszönöm, hogy írtál a friss mentáról! Ezek szerint azzal is mehet, és valóban a tojás nem kihagyhatatlan belőle, néhány recept így írja, néhány úgy. Üdv: Elif

elif
Tekten Elif / elif cs, 2010-07-15 11:32

Eredeti recept szerint szárított, így én is mindig azzal csinálom. Fogalmam sincs frissel mi fő ki belőle :), de ha te kipróbálod, akkor mindenképpen írd meg milyen lett! ;)

104