Florentin-szelet recept

1 adag
1417
kcal
Florentin-szelet
Florentin-szelet
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a receptet egy nőknek szóló lapban olvastam. :-)
Látványra szerintem csodás, az íze pedig...:-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

A díszítéshez

ezt olvastad már?

ajánlat

Ha a tetejére piros és zöld színű cukrozott gyümölcsöket választunk, lehet az adventi készülődés vagy a karácsony egyik sütije.

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Florentin, csokis-mandulás süti cukrozott gyümölcsökkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összeelegyítjük a sóval, a sütőporral, majd eldolgozzuk az apró kockára vágott margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a por- és vaníliás cukrot, a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálva belőle, fóliában a hűtőben kb. 1/2 órát pihentetjük.
  3. Amíg a tészta pihen, a tejszínt, a vajat, a mézet és a porcukrot összeforraljuk, majd belekeverjük a cukrozott gyümölcsöket, a mandulát és hagyjuk hűlni.
  4. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 30 x 40 cm-es tepsit (sütőlapot).
  5. A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük, széleit egyenesre igazgatjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a masszát, és középső magasságon tűpróbáig kb. 10 - 12 perc alatt megsütjük. (Amikor kivesszük a sütőből, ne ijedjünk meg, mert a teteje egy picit "rotyog".)  A tésztánk legyen megsülve.
  6. Hagyjuk kihűlni. Ezután a széleit egyenesre, majd utána kb. 2 x 5 cm-es darabokra felvágjuk.
  7. A csokit vízfürdő felett megolvasztjuk, majd a sütik két végét picit belemártjuk. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. Fém dobozban, sütőpapírral a rétegek között egy hétig biztosan eláll. (Hogy tovább is, azt még nem sikerült kitapasztalni.)

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 24 225
elküldve: 11
receptkönyben: 293
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabolcsi Ildikó

Mióta szakács: 2010.05.25.
20 recept

Hozzászólások (18)

lotifut
lotifutv, 2012-11-11 21:32

Szia Katus!
Függ attól, hogy mekkora a tepsid amiben sütöd, függ attól, hogy mekkora darabokra vágod, hogy kiesik-e valamennyi a széléről. 50-60 db biztosan lesz egy tepsiből, de az is lehet, hogy több.

Tmea
Tmeacs, 2011-02-24 14:26

Én most készítettem és ettem életemben először ezt a sütit, de nem utoljára...:-)) Gyors is, finom is, és ha mogyoróval sütjük nem is túl drága, szóval ideális.

Szabolcsi Ildikó
Szabolcsi Ildikócs, 2011-02-24 21:47

Kedves Tmea!
Nagyon örülök a sikernek! Szerintem sem történik nagy tragédia, ha mandula helyett sózatlan mogyoróval készítjük, max. tényleg kevesebből lehet kihozni. :)
Üdvözelttel:
Ildi

Rozentali
Rozentalisze, 2010-12-22 14:12

Persze, mindenképp. De már csak ünnepek után:( Már egy kissé el vagyok havazódva:)
Üdv,
Kati

Rozentali
Rozentalik, 2010-12-21 20:08

Sziasztok,
épp most sütöm ezt a sütit, évek óta ezt készítem. A legjobb süti a világon:)

lotifut
lotifutsze, 2010-12-22 11:08

Szia Rozantali!
Szerintem is, bár ilyenkor mindig a bőség zavarával birkózom. Szerintem nem vagyok egyedül. :)
Örömteli és energikus készülődést! :)
Ildi

Rozentali
Rozentalisze, 2010-12-22 11:24

Szia Lotifut!

Köszönöm és viszont kívánom:)
Remélem hamarosan sikerül nekem is a másik 2 kedvenc receptem feltenni. Azok is nagyon jók:)
Üdv,
Kati

lotifut
lotifutsze, 2010-12-22 13:46

Kedves Rozentali!
Megteszed, hogy szólsz ha majd fent lesznek?
Köszönöm! :)
Ildi

dorina25
dorina25h, 2010-12-13 19:37

Jajj, ez a süti nagyon finom. Mi már 3 éve készítjük el minden Karácsonykor. Megunthatatlan, és mindenkinek csak ajánlani tudom. :)
Dóri

giuditta25
giuditta25h, 2010-12-13 15:52

Jajjj dehogyis, csak vicces, hogy pont most került fel, amikor rászántam magam én is:)) de ma megsütöm azért. Amúgy én most próbálom ki először, habár évek óta van nálunk, de mindig Anya szokta csinálni.Boldog Karácsonyt, kellemes sütögetést!Szofika

lotifut
lotifuth, 2010-12-13 17:34

Szia Szofika!
Köszönöm! Megnyugodtam. :)
Biztosan nagyon jól sikerült Neked is a süti!
Kívánok én is örömteli készülődést és Boldog Ünnepeket!
Ildi

giuditta25
giuditta25h, 2010-12-13 15:06

Grrrrrr, ma délután akartam megsütni és felrakni az oldalra, miután pár hete konstatáltam, hogy nincs fent.:((((Megelőztél. Ugyanez a recept van meg amúgy nekem is. A legeslegjobb karácsonyi süti a világon. IMádom:)))

lotifut
lotifuth, 2010-12-13 15:34

Jajaj! Azért ugye nem gondolsz rám nagyon morcosan? :) Nehéz lenne ez a teher így Karácsony előtt. :)
Ildi

1417