Fatörzs torta fondant-figurákkal recept

Fatörzs torta fondant-figurákkal
Fatörzs torta fondant-figurákkal
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még tisztán emlékszem, hogy gyerekkoromban nem volt olyan sok választék torták terén. Születésnapi zsúrjaimra mindig fatörzs tortát kaptam. Azt nem tudom, hogy azért, mert biztosra akartak menni, hogy a csokisat minden gyerek szereti, vagy azért, mert ez volt az egyetlen, amit a sós szájú apukám is megevett.
Mindenesetre én megszerettem. Egy kis nosztalgiázás miatt sütöttem édesapám születésnapjára. Persze azóta már az Ő ízlése is megváltozott (mára már minden fajta süti jöhet), de nagy örömet szereztem vele. Bár megjegyezném, hogy a díszítéssel önző mód a gyerekeimre gondoltam. Imádják az apró fondant-t, és alig várták, hogy leehessék a tortáról.

hozzávalók / 4 adag

A piskótatekercshez

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Piskótatekercs elkészítését nem írtam le, mert már sokan feltöltötték a jól bevált recepteket. Bár engem úgy tanítottak, hogy ha tekercset készítünk, nem kell bele sütőpor, de én a sajátomba szoktam egy csippetnyit rakni.
A fondant elkészítését már a 3 in 1 tortánál leírtam, de ha jól emlékszem, már olyat is töltöttek fel.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokikrémes piskótatekercs fondant-nal bevonva, fatörzs torta piskótatekercsből

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból kakaós piskótatekercset készítünk. Kidolgozzuk a hozzávalókat, és tepsiben megsütjük a lapot
  2. A krémhez az egész tojásokat habverővel kikeverjük a cukorral, a kakaóval és a narancshéjjal.
  3. Gőz fölé helyezzük, és habverővel állandóan keverve sűrű krémmé főzzük.
  4. Kihűtjük, majd hozzáadjuk az előre kikevert vajat.
  5. A krém 1/3 -át félretesszük, a többivel megtöltjük a piskótatekercset.
  6. 3 részre vágjuk a kész tekercset, és egymásba illesztjük őket.
  7. A maradék krémmel a tetejét megkenjük, és hideg vízbe mártott késsel barázdákat húzunk a törzsre.
  8. Ezután jöhet a fondant díszítés. (Én előre el szoktam készíteni, és a fagyasztóban tárolom kis dobozban.) Zöld ételfestékkel színezett kókuszreszelékből lett a moha.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 12 596
elküldve: 1
receptkönyben: 157
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

venusz1

Mióta szakács: 2010.11.30.
27 recept

Hozzászólások (9)

ppp123
ppp123k, 2013-12-24 08:48

Nagyon-nagyon finom a piskóta is és a krém is. Két narancs héját tettem bele, mert mi nagyon szeretjük a narancsos csokit.
Ma újra kell sütnöm, mert tegnap elfogyott az egész, és szentestei ajándék bontás utánra, vacsira szántam.
Békés, áldott karácsonyt kívánok.
Köszönöm a finom recepteket is.

csubika2
csubika2h, 2012-07-30 10:38

Isteni finom ez a krém!!! Anyósom névnapjára készítettem és milliószor próbáltam már piskótatekercset készíteni így félve kezdtem el,de csodák-csodájára az is sikerült :)Le a kalappal...örülök,h rátaláltam eme fenséges receptre! Köszönjük..

venusz1
venusz1h, 2012-07-30 21:35

Szia!
A piskótatekerccsel én is így vagyok.A sok gyakorlásnak meglett az eredménye.Örülök,hogy ennyire ízlett a krém,mi is nagyon szeretjük.Üdv:Szilvi

Psylva
Psylvak, 2011-12-06 16:18

Szia!
Az a kérdésem lenne, hogy a kókuszreszeléket hogy a legegyszerűbb beszínezni? Karácsonyra szeretném megsütni, de nem akkor akarok kísérletezgetni! Előre is köszi! Szilvi

venusz1
venusz1k, 2011-12-06 20:44

Szia!
Én meglocsoltam ételszínezékkel,és szétmorzsolgattam,mert egy kicsit összeállt a színezéktől.Ennyi!Üdv:Szilvi

Eda29
Eda29v, 2011-09-04 10:26

Ez a torta gyönyörűséges! :)
Nekem a keresztanyám szokott fatörzset csinálni, a sárga krémes változatot. Emlékszem, mikor vendégségbe mentünk, és kihozta, hogy felszeli, anyum rendszerint leállította, hogy ne, mert olyan szép...
Én meg kikerekedett szemekkel meredtem a tortára, majd morcosan anyumra, hogy hogy mondhat ilyet...
Néha azért a közelébe kerültem, és sikerült ennem is belőle :) Nagyon finom!
Még egyszer: nagyon ötletes a díszítés, gratulálok!

venusz1
venusz1v, 2011-09-04 15:05

Szia!
Ugye milyen jókat is lehet nosztalgiázni egy-egy sütemény láttán.Örülök,hogy tetszik,és köszönöm.
Üdv:Szilvi

Legfrissebb cikkek

Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!
907