Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édeskömény-krémleves véres hurkával

Édeskömény-krémleves véres hurkával
Édeskömény-krémleves véres hurkával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ugyan már a csapból is véres hurka folyik, de ez a páros mégis az édeskömény könnyű krémességével és a véreshurka markáns ízvilágával jó párost alkotnak.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

édeskömény leves véreshurkával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salottahagymát és az édesköményt durvább darabokra vágom, vajon teflonserpenyőben aranybarnára karamellizálom. Egy magasfalú gyorsforralóba átöntöm és hozzáöntöm a zöldégalaplevet, kb. húsz percig forralom fedő alatt. Ezután botmixerrel alaposan leturmixolom és a tejet, valamint  a két csillagánizst hozzáadva tovább forralom.
  2. Közben a véres hurkát tallérokra szelem és sütőben grill alatt megsütöm.
  3. Tálalás előtt kiszedem a két csillagánizst.
  4. Fél deci tejbe belekaparom a vaníliarudat, tejhabot készítek belőle.
  5. Leveses tányérba öntöm a levest, a véres hurka tallérokat egymás tetejére a közepére helyezem és vaníliás tejhabbal díszítem a tetejét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 546
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

399
salottahagyma 3 db
édeskömény 2 nagy db
vaj 30 g
tej 1.5 dl
csillagánizs 2 db
zöldség alaplé 3 dl
vanília 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
véres hurka 25 dkg