Ecetes uborka oregánóval recept

Ecetes uborka oregánóval
Ecetes uborka oregánóval
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdő háziasszonyként tavalyról megmaradt kb. 10 üveg uborkám. Háromféleképpen tettem őket el, hát egyik sem az igazi, fogalmazzunk így. Az egyik túl ecetes lett, a másik haja megpuhult...úgyhogy ma újra nekiálltam kísérletezgetni. A legnagyobb gond mégsem az ubi, hanem az, hogy a 2 és fél éves kisfiam nem szereti a savanyúságot. Semilyet! Úgyhogy dupla kísérlet folyt ma a konyhámban.
Vettem 10 kg ubit, amiből kb 3 kg-ot Mumuska hideg csemege uborka receptje alapján tettem el. Hátha az Úrfinak tetszeni fog. Majd nekiláttam az újabb ecetes uborka gyártásának, ami már íz után is jobban sikerült, mint a tavalyi.
A férjem és én is jobban szeretjük, ha édesebb, mint ecetes az uborka, úgyhogy ezt egy édes-savanyú ubinak is nevezhetném.
Ha a legnagyobb kritikus megkóstolja (a fiam), beszámolok nektek róla, hogy neki hogyan ízlik az idei savanyú uborkánk.

hozzávalók / 4 adag

Az uborkához és üvegenként az aljára

A felöntő léhez

ajánlat

 borkénnel is elkészíthető

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kapros-tormás ecetes uborka, tormás-oregánós uborka télire,édes savanyú
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkákat kétszer megmossuk, majd a kaprot, a borsikafüvet, a tormát megpucoljuk.
  2. A tiszta üveg aljára szépen odahajtogatjuk a kaprot, a borsikafüvet, és beleszórjuk a fűszereket
  3. Ha mindez kész, odatesszük a vizet főni 1 nagy fazékba. Ha felfőtt, beletesszük a cukrot, a sót, a köménymagot, az oregánót.
  4. Ha a cukor és a só elolvadt, hozzáborítjuk az ecetet is, és azzal is felforraljuk.
  5. Ha felforrt beleszedjük az uborkát, és pár percig lassú tűzön hagyjuk, míg a színe megváltozik, majd kiszedjük őket. (Nekem 8 literes fazekam van csak itthon, úgyhogy én ezt a műveletet háromszor csinálom.)
  6. A léből kiszedett uborkákkal megtöltjük az üvegeket, közé dugjuk a tormát.
  7. Ha minden üveggel kész vagyunk, újra felforraljuk az ecetes löttyöt. Ha felforrt, eloltjuk a gázt alatta, és beleborítjuk a befőzőport, és jól elkavarjuk.
  8. Majd még forrón az üvegekbe az ubira töltjük.
  9. Az üvegre tetejére zacsikat vágunk (így az ecet nem kezdi ki a kupakokat), és rászorítjuk a kupakokat.
  10. Majd száraz dunsztba tesszük pár napig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 9 544
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

reka8463

Mióta szakács: 2011.07.19.
8 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

956