Disznótoros rakott káposzta recept

Disznótoros rakott káposzta
Disznótoros rakott káposzta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A februári Príma Konyha Magazinban találtam ezt a receptet is.
A mélyhűtőben hónapok óta figyelt egy jó adag hurka, ami erre az ételre várt.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott káposzta hurkával, hurkával rakott káposzta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát néhány vágással rövidebbre vágjuk, és ha túl savanyúnak találjuk, egy kicsit átmossuk.
  2. Egy lábasban olajat melegítünk, beledobjuk a káposztát, pár percig pirítjuk. Babérlevéllel ízesítjük. Hozzáöntünk 2-3 dl vizet és puhára pároljuk (kb. 30 perc).
  3. Ezalatt a rizst megfőzzük, a hurkát  felkarikázzuk. (Nálam mélyhűtött hurkából készült, így könnyen lehúztam a héját, mert azt nem nagyon  szeretem.)
  4. Egy kb. 25x30-as  magas tepsit olajjal kikenünk. Belefektetjük a káposzta bő 1/3 részét.  Egyenletesen szétosztjuk rajta a rizst. Ráhelyezzük a hurkakarikákat. Egy kevés tejföllel megkenjük.
  5. Erre egy vékonyabb réteg káposztát teszünk. Megborsozzuk. Majd erre kerül a felkarikázott kolbász.
  6. A maradék káposztát szétterítjük a tetején, egyenletesen eloszlatjuk a tejfölt.
  7. Végül reszelt sajttal borítjuk.
  8. Előmelegített sütőben kb. 160 fokon addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz (30-40 perc).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 38 991
elküldve: 20
receptkönyvben: 445
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hódika
Hódika sze, 2012-12-12 20:00

Én rizs helyett, héjában főzött, karikázott burgonyával szoktam készíteni, és tejföllel bőven megöntözöm a tetejét. A rétegek között is meg lehet locsolni tejföllel.

Bandipapa
Bandipapa / Bandipapa k, 2012-11-27 10:52

Rizsre rizses hurka? Nem sok ez egy kicsit? Ennyi rizs "láttán" félek hogy én is "ferdeszemű " leszek...
Az árpagyöngyös variáció tetszik, az utóbbi időben újra felfedeztük a gerslit, nagyon ízlik!
Ez/is lesz a vasárnapi, "Andrásnapi" menü.
Kíváncsi vagyok/leszek a családi visszhangra.
Üdv. Bandipapa

modosa
modosa / modosa szo, 2011-11-26 12:29

Nnnna, én ezt ma jól elkészítem! Biztos, ami biztos, reggel főztem a kutyiknak sok-sok kacsanyakból levest, hogy a káposztából még véletlenül se kelljen majd adni nekik.. :)

modosa
modosa / modosa szo, 2011-11-26 19:48

Kriszti, isteni lett!! Annyit változtattam mindösszesen a recepteden, hogy rizs helyett árpagyöngyöt tettem bele. Embör annyira hálás, hogy cserébe neki állt palacsintát sütni nekem. Csodák igenis léteznek :)))) Még egyszer köszönet!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva v, 2011-01-02 11:59

Karácsony másnapján főztem meg őt.Nagyon jó ötlet volt, ezt elkészíteni.:-)))Köszi szépen! B.U.É.K.!!Éva-Anyóca

lona
Lona / lona szo, 2009-02-28 12:40

Ma elkészitettem, kolbász az nem volt itthon,kétféle hurkából hát mit mondjak igy is nagyon finom volt.
Köszi a receptet,igy legalább kibővült a hurka,kolbász elkészitési módja.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó v, 2009-02-15 19:17

Sajtom nem volt itthon,ezért a tetejére egy doboz /2 dl/ sózott, borsozott tejföl és zsemlemorzsa került.
Azt se a kutya ette meg! Köszi a recepte!!t

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó h, 2009-02-09 15:07

A rizs beleklerül vagy mellé adod?

834