r
Nosalty Logó

Disznótoros rakott káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Disznótoros rakott káposzta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3667.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    2798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3641 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173 g

Zsír

  • Összesen
    386 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22004 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    2042 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2385 mg
  • Nátrium
    16790 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2231 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21878 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    854 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21845 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4445 micro
Összesen 5017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 164 kcal

Elkészítés

  1. A káposztát néhány vágással rövidebbre vágjuk, és ha túl savanyúnak találjuk, egy kicsit átmossuk.
  2. Egy lábasban olajat melegítünk, beledobjuk a káposztát, pár percig pirítjuk. Babérlevéllel ízesítjük. Hozzáöntünk 2-3 dl vizet és puhára pároljuk (kb. 30 perc).
  3. Ezalatt a rizst megfőzzük, a hurkát felkarikázzuk. (Nálam mélyhűtött hurkából készült, így könnyen lehúztam a héját, mert azt nem nagyon szeretem.)
  4. Egy kb. 25x30-as magas tepsit olajjal kikenünk. Belefektetjük a káposzta bő 1/3 részét. Egyenletesen szétosztjuk rajta a rizst. Ráhelyezzük a hurkakarikákat. Egy kevés tejföllel megkenjük.
  5. Erre egy vékonyabb réteg káposztát teszünk. Megborsozzuk. Majd erre kerül a felkarikázott kolbász.
  6. A maradék káposztát szétterítjük a tetején, egyenletesen eloszlatjuk a tejfölt.
  7. Végül reszelt sajttal borítjuk.
  8. Előmelegített sütőben kb. 160 fokon addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz (30-40 perc).
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 41701
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A februári Príma Konyha Magazinban találtam ezt a receptet is. A mélyhűtőben hónapok óta figyelt egy jó adag hurka, ami erre az ételre várt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek