r
Nosalty Logó

Diplomata szelet Anett konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diplomata szelet Anett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A besamelhez

Összesen 360 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A besamelhez

Összesen 2876 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A besamelhez

Összesen 154 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    117 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 360 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238 g

Zsír

  • Összesen
    121.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7428.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    385 mg
  • Kálcium
    1747 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    2865 mg
  • Nátrium
    2056 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9109 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1707 micro
  • Kolin:
    1134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9085 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 2876 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A besamelhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet kissé kiklopfoljuk, megforgatjuk borsos lisztbe, majd kevés olajon serpenyőben elősütjük. Utána egy tepsibe tesszük őket. A zsemléket beáztatjuk vízbe vagy esetleg tejbe.
  2. A hagymát kockára vágjuk, megdinszteljük az olajon, amibe a csirkemellet is sütöttük. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott májat, sózzuk, borsozzuk, a gombát is belekeverjük, és együtt megpirítjuk őket. Ha kész, hozzákeverjük a nyers tojást és a jól kinyomkodott zsemléket.
  3. Besamel mártás: A vajon megpirítjuk a lisztet, majd adagoljuk hozzá a tejet (ne egyszerre adjuk hozzá), és az ételízesítőt (aki nem díjazza az ételízesítőt, sót is használhat). Tipp: pici olajat adjunk a vajhoz, hogy ne égjen le. Elég sűrű lesz a mártás, de most pont ez a jó.
  4. Elosztjuk a húsra a tölteléket, ráteszünk egy adag mártást (jó magas, púpos legyen), sajttal megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megpirul a sajt. Tetszőleges körettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 367
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 46193
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk minden karácsonykor benne van valamelyik napi menüben ez az étel. Krumplipürével szoktam tálalni, mert a kislányom és a párom ezt szeretik hozzá a legjobban.

Hozzávalók

A húshoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!