Diós krémes sütemény recept

1 adag
1164
kcal
Diós krémes sütemény
Diós krémes sütemény
receptkönyvben hozzászólások (92)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem egy Csábító sütemények című szakácskönyvet. Ebből készült ez a sütemény.


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Diókrémes sütemény, diós krémes süti, diókrémes süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg  cukorral és 10 evőkanál vízzel.
  2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
  3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
  4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
  5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
  6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
  7. Hűtőben tárolandó!

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 236 131
elküldve: 184
receptkönyben: 3 685
elkészítve: 64/148
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (92)

Kaló Kriszti
Kaló Krisztih, 2014-07-21 15:22

Nagyon finom lett! A tésztája könnyű, a krém is fincsi, bár egy picit kevesebb cukorral csinálom legközelebb. A tetejére a tortabevonó helyett porcukorból és kakaóból készítettem a mázat (mint Csillagtündér), ez jobban bejön. Biztos sokszor elkészítem majd:) Köszönjük!

toth marta
toth martacs, 2014-10-16 18:24

a tetejére a csokimázat ird le légyszi! holnap ilyet szeretnék sütni.

Kaló Kriszti
Kaló Krisztics, 2014-10-16 19:25

Szia, Csillagtündér hozzászólásában lentebb is megtalálod, de bemásolom: "Csokoládémáz: 3-4 púpos evőkanál Arany kakaót (vagy más keserű kakaót) összekeverünk 3-4 púpos evőkanál cukorral, és kb. 4-5 evőkanál vízzel. (Annyi vizet kell hozzáadnunk, hogy sűrű masszát kapjunk!) A masszát felforraljuk, hogy szépen habozzon, majd elzárjuk a gázt és kicsit (2-3 percig) hűlni hagyjuk. Hozzákeverünk 4-5 dkg margarint, majd a csokoládékrémet egy ecset segítségével a kihűt sütemény tetejére kenjük." A vizet óvatosan adagold nehogy túl híg legyen. Margarin helyett jobban szeretem a vajat. Ha munka közben megdermed a massza pici melegítés segít rajta.

deka81
deka81v, 2013-08-11 21:55

Köszi a receptet,kipróbáltam és nagyon jól sikerült.Igaz ugyan,hogy én édesítővel csináltam (ízlés szerint), és a lisztet is megvariáltam úgy, hogy kevertem a simát a teljes kiőrlésűvel.De nagyon szuper lett!

ani0228
ani0228v, 2013-03-17 07:50

SZIA. MEGSZERETNÉM KÉRDEZNI TÖLED HOGY A GÁZTEPSIBE ELKÉSZITHETEM?UGYANIS NEM MINDEGY A MÉRET.

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinav, 2013-03-24 18:26

Szia! Sajnos nem tudom, hogy mekkora a gáztepsi. Sajnos tényleg nem mindegy a méret. üdv Kiki

filonka
filonkah, 2013-03-04 15:34

Ez egy ősrégi recept "nanuk szelet"-nek hivják.Számtalanul megsütöttem 4 db tojással és a megmaradt tojásfehérjékből.A máz helyett natúr kakaóport szórok rá,mindig nagy sikere van.

Zságer Andi
Zságer Andiv, 2013-01-20 22:20

Ismerve a családomat, rögtön nagyobb adagot készítettem. Másfél-szeres adag tésztához dupla adag krém, csoki marad. Egy fontos változtatás, hogy sütőpor helyett szódabikarbónát használtam. (Egyébként a jó hatásai miatt már mindenhez!!!) Lágy, krémes, finom! Én ettem a legkevesebbet, mert allergiás vagyok a dióra (, pedig imádom!).

85Csillag
85Csillagcs, 2013-01-17 17:13

kétszer elkészítettem már, annyit variáltam rajta, hogy másmilyen krémet raktam rá- csokikrémet, illetve, raktam még a tésztájához durvára őrölt diót is, és én is fél adagnyi cukorral csináltam- bőven elég bele annyi....Finom és egyszerű, köszi

Kisbarack82
Kisbarack82szo, 2012-12-29 20:34

Karácsonyra elkészítettem,eszméletlen finom lett és mindenki odáig volt érte.
Engem az Eszterházy tortára emlékeztetett az íze ezért nem tettem rá csokit,viszont a
krémet duplán készítettem.
Köszönöm a receptet! :)

Malbe
Malbeh, 2012-12-17 15:28

Még mindig isteni :) Viszont a cukorból lecsaltam kicsit a tésztába kb 20dkg a krémbe meg kb 15kdg és így is isteni lett :)

Tunde Kecskemeti
Tunde Kecskemetip, 2012-06-08 19:41

Kedves Kiki :-) Nem rosszindulatból szó
lok.De az a 30dkg cukor a tésztába nagyon sok,én 20dkg-al csináltam,és nekem így is nagyon, nagyon édes. A gyereknek ízlett. A receptet azért mentettem,mert finom :-)

Bolyka74
Bolyka74k, 2012-02-28 19:06

Nagyon finom sütemény. A tésztából 10, a krémből 5 dkg cukrot elcsaltam és így is finom.

Malbe
Malbev, 2012-02-12 17:11

Még folyamatban van a süti elkészítése, de szerintem a tésztához sok a cukor mennyiség, azt csökkenteni ajánlatos, de amúgy nagyon finom lesz :)

Csillagtündér
Csillagtündérv, 2011-12-25 12:23

Nagyon finom egyszerű recept.Megfogadom, hogy nem veszek soha többet tortabevonót, valahogy az egyszerűség kedvéért most mégis ezzel akartam elkészíteni ezt a sütit, ki is borítottam, mert már a szaga sem stimmelt.Így jöhet a jól bevált csokimáz recept, ami mindig sikerül....és soha többet tortabevonó!De tényleg!
Csokoládémáz: 3-4 púpos evőkanál Arany kakaót (vagy más keserű kakaót) összekeverünk 3-4 púpos evőkanál cukorral, és kb. 4-5 evőkanál vízzel. (Annyi vizet kell hozzáadnunk, hogy sűrű masszát kapjunk!) A masszát felforraljuk, hogy szépen habozzon, majd elzárjuk a gázt és kicsit (2-3 percig) hűlni hagyjuk. Hozzákeverünk 4-5 dkg margarint, majd a csokoládékrémet egy ecset segítségével a kihűt sütemény tetejére kenjük.

Wanda2011
Wanda2011v, 2011-12-18 17:28

Kedves Kiki!
Köszi a receptet, nagyon bevált, szinte pillanatok alatt elfogyott. Szerintem nem annyira édes, mint ahogy a többiek írták, én nem csökkentettem a cukor mennyiséget. Viszont a tetejére nem csokimázt, hanem csokireszeléket tettem.
Üdv: Erika

Judith75
Judith75szo, 2011-12-17 13:34

Ez az egyik kedvenc sütim.Igaz én teljes kiőrlésű liszttel,kevesebb tojással és fruktózzal készítem,nagyon finom és egyszerű az elkészítése.

Imptob08
Imptob08v, 2012-11-25 21:39

Szia Judith75!

Most szeretnék életmód váltásba kezdeni és szívesen gyűjtök be kipróbált recepteket.
Érdekelne hogyan működik a dolog pl. teljes kiőrlésű liszttel, Nem lesz tömör, szivacsos? Ugyanannyi kell minden másból csak a liszt más és a cukor helyett fruktóz? Semmi titok?
Köszi: Imptob08

BBB
BBBcs, 2011-11-03 07:59

Az unnepek elmaradhatatlan sutemenye nalunk a kislanyom egyik kedvence nagyon fincsi :)

loni84
loni84p, 2011-10-28 10:06

Szia!
Tegnap találtam meg nálad ezt a receptet és este meg is sütöttem! Nagyon-nagyon finom lett!
Az egész családnak ízlik! Köszönöm! :)))

orsika05
orsika05h, 2011-08-29 12:34

Mi is gyakran készítjük ezt a sütit. Annyi a különbség csak, hogy mi rumot nem teszünk bele. Nagyon finom!!!

Dytkeee
Dytkeeev, 2011-08-28 08:09

Jó lett volna ha nem teszem bele a megadott cukormennyiséget. Én személy szerint meg se tudtam enni olyan édes volt. Még szerencse, hogy a férjem szereti a ha valami nagyon édes így azért elfogyott. Szerintem a tésztába elég lenne 20 dkg cukor és a krémbe 15 dkg.

agotanagy
agotanagysze, 2011-08-17 14:13

Ez a süti tényleg nagyon finom, de szerintem is sok a megadott cukormennyiség (pedig nekem általában semmi nem túl édes), ettől még hamar elfogyott:)

Manofalva
Manofalvacs, 2011-07-28 20:21

Szia!
Úgy döntöttem a nagy, maximum vastagabb lesz a máz :D !!!!!!!! A lényeg a végeredmény, sikerült távol tartani a "tolvajokat" a hűtőtől!
A süti mennyei, ennyire jóra még magam sem számítottam! A férjem nem szereti a diót, de megevett 5 kockát!!!!!!! Szerintem ez önmagáért beszél!
Ja! És lehetetlen kiszárítani, valamit ott nem jól csináltatok! :/
Köszönjük!

Manofalva
Manofalvasze, 2011-07-27 16:43

Szia!
Tortabevonóból a kicsi vagy a nagy, amihez 1 ek.olajat rakunk?
Most épp a hűtőben a sütim! A piskóta nagyon fini már,és most próbálom a családot távol tartani a hűtőtől. Ez a legnehezebb!!!
:D Köszi!

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinap, 2011-05-27 06:50

Szia! Ha jól emlékszem akkor kicsi tábla volt. Nem kell túl vastag réteg rá, biztos elég lesz.
Kiki

galibolya77
galibolya77szo, 2011-05-07 15:13

Évekig kerestem ezt a receptet!!! Ez volt gyermekkorom kedvence. Anyukám sajnos meghalt, így ő már nem tudta elmondani. Egyébként mi mindig nagy adagokat készítettünk és így a fagyasztóba is jutott. Kiengedve ugyanolyan jó, sőt, nyáron, kicsit fagyosan is, nagyon finom! Ezt onnan tudom, hogy sosem győztem megvárni, hogy teljesen kiengedjen:)

jutkacsutka
jutkacsutkah, 2011-03-21 19:03

Megsütöttem és Isteni finom igaz én a tetejére nem raktam csokimázt...nagymamám sütött ilyet mindig és pont ugyanúgy sikerült...ez egy időutazás volt nekem:-) a sütőrumnál elgondolkoztam,hogy tényleg a tésztára merjem-e rakni,de hál'Isten egy kiskanál segítségével rásimítgattam...és hát tényleg rum nélkül nem lenne ilyen finom!Köszönöm a receptet!

suzyqatro
suzyqatrov, 2011-02-27 10:49

Megsutottem ,nagyon fincsi!!Kicsit tartottam tole hogy nagyon edes lesz es en nem tudok enni belole,de kellemesen csalodtam,egyszeruen isteni!!!Kosz a receptet,udv Katy

praniki
pranikih, 2011-01-03 22:16

Kedves Kiki!
Több recepted került a kedvenceim közé "véletlenül".Úgy értem előbb került oda,aztán derült ki,hogy ismét Tőled származik.Ezen apropóból döntöttem úgy,hogy megnézem hátha van fénykép Rólad,néhány mondat Rólad,a többi főztödről,sütikről egycsokorba fogva.Így bukkantam erre a receptre.Négy gyermekes anyuka vagyok,rendszeresen főzök,sütök és nagyon hasonló a tésztája annak a sütimnek ehhez ami a nagyrokonságunkban,baráti,ismeretségi körünkben eddig még tarolt. :)
Nagymamámtól lestem el,Ő lakodalmakba sütötte. Annak -ahogy én tudom- Négerkocka a neve és egy gőz fölött vert hab,azon egy tojássárgákból,kakaóporból,tejből,porcukorból kikevert főzött csokimáz a teteje.Picit más a tészta hozzávalóinak aránya,de szerintem az íze biztosan hasonló.
Én ezt a tésztát szoktam tortához fehér milkacsoki krémmel csinálni,vagy ha nincs időm akkor csak a tepsiben sütött tésztát baracklekvárral kenem és jobb fajta csokit reszelek a tetejére.Azt is mindenki szereti nálunk.
A Te receptedet is kipróbálom így ahogy van és maradok továbbra is lelkes böngésződ.:)

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinak, 2011-01-04 14:29

Szia! Tudom melyik sütire gondolsz, esküvőn ettem már. Tényleg van hasonlóság. Én ennek a sütinek a tésztáját szeretem a legjobban, krém nélkül is el vagyok vele.További jó főzőcskézést, sütögetést. Szép Napot! kiki

Legfrissebb cikkek

Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
7 batátarecept az egészségért!
7 batátarecept az egészségért!
Édesburgonyaként ismerjük, pedig igazából nem is burgonya. Itthon is egyre több helyen kapható, sőt, meg is terem, úgyhogy érdemes megismerkedni vele közelebbről is!
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
1164