Diós krémes sütemény recept

Kalória?
Diós krémes sütemény
Diós krémes sütemény
receptkönyvben hozzászólások (92)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem egy Csábító sütemények című szakácskönyvet. Ebből készült ez a sütemény.


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Diókrémes sütemény, diós krémes süti, diókrémes süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg  cukorral és 10 evőkanál vízzel.
  2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
  3. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
  4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük.
  5. A krémhez a diót megfőzzük a tejben. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
  6. A megsült tészta tetejét meglocsoljuk a rummal és megkenjük a krémmel. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul. Ekkor rákenjük az olajjal elkevert olvasztott tortabevonót.
  7. Hűtőben tárolandó!

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 241 878
elküldve: 189
receptkönyben: 3 723
elkészítve: 78/162
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (92)

Kaló Kriszti
Kaló Kriszti h, 2014-07-21 15:22

Nagyon finom lett! A tésztája könnyű, a krém is fincsi, bár egy picit kevesebb cukorral csinálom legközelebb. A tetejére a tortabevonó helyett porcukorból és kakaóból készítettem a mázat (mint Csillagtündér), ez jobban bejön. Biztos sokszor elkészítem majd:) Köszönjük!

toth marta
toth marta cs, 2014-10-16 18:24

a tetejére a csokimázat ird le légyszi! holnap ilyet szeretnék sütni.

Kaló Kriszti
Kaló Kriszti cs, 2014-10-16 19:25

Szia, Csillagtündér hozzászólásában lentebb is megtalálod, de bemásolom: "Csokoládémáz: 3-4 púpos evőkanál Arany kakaót (vagy más keserű kakaót) összekeverünk 3-4 púpos evőkanál cukorral, és kb. 4-5 evőkanál vízzel. (Annyi vizet kell hozzáadnunk, hogy sűrű masszát kapjunk!) A masszát felforraljuk, hogy szépen habozzon, majd elzárjuk a gázt és kicsit (2-3 percig) hűlni hagyjuk. Hozzákeverünk 4-5 dkg margarint, majd a csokoládékrémet egy ecset segítségével a kihűt sütemény tetejére kenjük." A vizet óvatosan adagold nehogy túl híg legyen. Margarin helyett jobban szeretem a vajat. Ha munka közben megdermed a massza pici melegítés segít rajta.

deka81
Sütödés / deka81 v, 2013-08-11 21:55

Köszi a receptet,kipróbáltam és nagyon jól sikerült.Igaz ugyan,hogy én édesítővel csináltam (ízlés szerint), és a lisztet is megvariáltam úgy, hogy kevertem a simát a teljes kiőrlésűvel.De nagyon szuper lett!

ani0228
ani0228 v, 2013-03-17 07:50

SZIA. MEGSZERETNÉM KÉRDEZNI TÖLED HOGY A GÁZTEPSIBE ELKÉSZITHETEM?UGYANIS NEM MINDEGY A MÉRET.

filonka
filonka h, 2013-03-04 15:34

Ez egy ősrégi recept "nanuk szelet"-nek hivják.Számtalanul megsütöttem 4 db tojással és a megmaradt tojásfehérjékből.A máz helyett natúr kakaóport szórok rá,mindig nagy sikere van.

Zságer Andi
Zságer Andi v, 2013-01-20 22:20

Ismerve a családomat, rögtön nagyobb adagot készítettem. Másfél-szeres adag tésztához dupla adag krém, csoki marad. Egy fontos változtatás, hogy sütőpor helyett szódabikarbónát használtam. (Egyébként a jó hatásai miatt már mindenhez!!!) Lágy, krémes, finom! Én ettem a legkevesebbet, mert allergiás vagyok a dióra (, pedig imádom!).

85Csillag
85Csillag cs, 2013-01-17 17:13

kétszer elkészítettem már, annyit variáltam rajta, hogy másmilyen krémet raktam rá- csokikrémet, illetve, raktam még a tésztájához durvára őrölt diót is, és én is fél adagnyi cukorral csináltam- bőven elég bele annyi....Finom és egyszerű, köszi

Kisbarack82
Kisbarack82 szo, 2012-12-29 20:34

Karácsonyra elkészítettem,eszméletlen finom lett és mindenki odáig volt érte.
Engem az Eszterházy tortára emlékeztetett az íze ezért nem tettem rá csokit,viszont a
krémet duplán készítettem.
Köszönöm a receptet! :)

Malbe
Malbe / Malbe h, 2012-12-17 15:28

Még mindig isteni :) Viszont a cukorból lecsaltam kicsit a tésztába kb 20dkg a krémbe meg kb 15kdg és így is isteni lett :)

Tunde Kecskemeti
Tunde Kecskemeti p, 2012-06-08 19:41

Kedves Kiki :-) Nem rosszindulatból szó
lok.De az a 30dkg cukor a tésztába nagyon sok,én 20dkg-al csináltam,és nekem így is nagyon, nagyon édes. A gyereknek ízlett. A receptet azért mentettem,mert finom :-)

Bolyka74
Bolyka74 k, 2012-02-28 19:06

Nagyon finom sütemény. A tésztából 10, a krémből 5 dkg cukrot elcsaltam és így is finom.

Malbe
Malbe / Malbe v, 2012-02-12 17:11

Még folyamatban van a süti elkészítése, de szerintem a tésztához sok a cukor mennyiség, azt csökkenteni ajánlatos, de amúgy nagyon finom lesz :)

Csillagtündér
Csillagtündér v, 2011-12-25 12:23

Nagyon finom egyszerű recept.Megfogadom, hogy nem veszek soha többet tortabevonót, valahogy az egyszerűség kedvéért most mégis ezzel akartam elkészíteni ezt a sütit, ki is borítottam, mert már a szaga sem stimmelt.Így jöhet a jól bevált csokimáz recept, ami mindig sikerül....és soha többet tortabevonó!De tényleg!
Csokoládémáz: 3-4 púpos evőkanál Arany kakaót (vagy más keserű kakaót) összekeverünk 3-4 púpos evőkanál cukorral, és kb. 4-5 evőkanál vízzel. (Annyi vizet kell hozzáadnunk, hogy sűrű masszát kapjunk!) A masszát felforraljuk, hogy szépen habozzon, majd elzárjuk a gázt és kicsit (2-3 percig) hűlni hagyjuk. Hozzákeverünk 4-5 dkg margarint, majd a csokoládékrémet egy ecset segítségével a kihűt sütemény tetejére kenjük.

Wanda2011
Wanda / Wanda2011 v, 2011-12-18 17:28

Kedves Kiki!
Köszi a receptet, nagyon bevált, szinte pillanatok alatt elfogyott. Szerintem nem annyira édes, mint ahogy a többiek írták, én nem csökkentettem a cukor mennyiséget. Viszont a tetejére nem csokimázt, hanem csokireszeléket tettem.
Üdv: Erika

Judith75
Judith75 szo, 2011-12-17 13:34

Ez az egyik kedvenc sütim.Igaz én teljes kiőrlésű liszttel,kevesebb tojással és fruktózzal készítem,nagyon finom és egyszerű az elkészítése.

Imptob08
Imptob08 v, 2012-11-25 21:39

Szia Judith75!

Most szeretnék életmód váltásba kezdeni és szívesen gyűjtök be kipróbált recepteket.
Érdekelne hogyan működik a dolog pl. teljes kiőrlésű liszttel, Nem lesz tömör, szivacsos? Ugyanannyi kell minden másból csak a liszt más és a cukor helyett fruktóz? Semmi titok?
Köszi: Imptob08

BBB
Betty 79 / BBB cs, 2011-11-03 07:59

Az unnepek elmaradhatatlan sutemenye nalunk a kislanyom egyik kedvence nagyon fincsi :)

loni84
loni84 p, 2011-10-28 10:06

Szia!
Tegnap találtam meg nálad ezt a receptet és este meg is sütöttem! Nagyon-nagyon finom lett!
Az egész családnak ízlik! Köszönöm! :)))

orsika05
orsika05 h, 2011-08-29 12:34

Mi is gyakran készítjük ezt a sütit. Annyi a különbség csak, hogy mi rumot nem teszünk bele. Nagyon finom!!!

Dytkeee
Dytkeee v, 2011-08-28 08:09

Jó lett volna ha nem teszem bele a megadott cukormennyiséget. Én személy szerint meg se tudtam enni olyan édes volt. Még szerencse, hogy a férjem szereti a ha valami nagyon édes így azért elfogyott. Szerintem a tésztába elég lenne 20 dkg cukor és a krémbe 15 dkg.

agotanagy
agotanagy sze, 2011-08-17 14:13

Ez a süti tényleg nagyon finom, de szerintem is sok a megadott cukormennyiség (pedig nekem általában semmi nem túl édes), ettől még hamar elfogyott:)

Manofalva
Manofalva cs, 2011-07-28 20:21

Szia!
Úgy döntöttem a nagy, maximum vastagabb lesz a máz :D !!!!!!!! A lényeg a végeredmény, sikerült távol tartani a "tolvajokat" a hűtőtől!
A süti mennyei, ennyire jóra még magam sem számítottam! A férjem nem szereti a diót, de megevett 5 kockát!!!!!!! Szerintem ez önmagáért beszél!
Ja! És lehetetlen kiszárítani, valamit ott nem jól csináltatok! :/
Köszönjük!

Manofalva
Manofalva sze, 2011-07-27 16:43

Szia!
Tortabevonóból a kicsi vagy a nagy, amihez 1 ek.olajat rakunk?
Most épp a hűtőben a sütim! A piskóta nagyon fini már,és most próbálom a családot távol tartani a hűtőtől. Ez a legnehezebb!!!
:D Köszi!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina p, 2011-05-27 06:50

Szia! Ha jól emlékszem akkor kicsi tábla volt. Nem kell túl vastag réteg rá, biztos elég lesz.
Kiki

galibolya77
galibolya77 szo, 2011-05-07 15:13

Évekig kerestem ezt a receptet!!! Ez volt gyermekkorom kedvence. Anyukám sajnos meghalt, így ő már nem tudta elmondani. Egyébként mi mindig nagy adagokat készítettünk és így a fagyasztóba is jutott. Kiengedve ugyanolyan jó, sőt, nyáron, kicsit fagyosan is, nagyon finom! Ezt onnan tudom, hogy sosem győztem megvárni, hogy teljesen kiengedjen:)

jutkacsutka
jutkacsutka h, 2011-03-21 19:03

Megsütöttem és Isteni finom igaz én a tetejére nem raktam csokimázt...nagymamám sütött ilyet mindig és pont ugyanúgy sikerült...ez egy időutazás volt nekem:-) a sütőrumnál elgondolkoztam,hogy tényleg a tésztára merjem-e rakni,de hál'Isten egy kiskanál segítségével rásimítgattam...és hát tényleg rum nélkül nem lenne ilyen finom!Köszönöm a receptet!

suzyqatro
suzyqatro v, 2011-02-27 10:49

Megsutottem ,nagyon fincsi!!Kicsit tartottam tole hogy nagyon edes lesz es en nem tudok enni belole,de kellemesen csalodtam,egyszeruen isteni!!!Kosz a receptet,udv Katy

praniki
praniki / praniki h, 2011-01-03 22:16

Kedves Kiki!
Több recepted került a kedvenceim közé "véletlenül".Úgy értem előbb került oda,aztán derült ki,hogy ismét Tőled származik.Ezen apropóból döntöttem úgy,hogy megnézem hátha van fénykép Rólad,néhány mondat Rólad,a többi főztödről,sütikről egycsokorba fogva.Így bukkantam erre a receptre.Négy gyermekes anyuka vagyok,rendszeresen főzök,sütök és nagyon hasonló a tésztája annak a sütimnek ehhez ami a nagyrokonságunkban,baráti,ismeretségi körünkben eddig még tarolt. :)
Nagymamámtól lestem el,Ő lakodalmakba sütötte. Annak -ahogy én tudom- Négerkocka a neve és egy gőz fölött vert hab,azon egy tojássárgákból,kakaóporból,tejből,porcukorból kikevert főzött csokimáz a teteje.Picit más a tészta hozzávalóinak aránya,de szerintem az íze biztosan hasonló.
Én ezt a tésztát szoktam tortához fehér milkacsoki krémmel csinálni,vagy ha nincs időm akkor csak a tepsiben sütött tésztát baracklekvárral kenem és jobb fajta csokit reszelek a tetejére.Azt is mindenki szereti nálunk.
A Te receptedet is kipróbálom így ahogy van és maradok továbbra is lelkes böngésződ.:)

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina k, 2011-01-04 14:29

Szia! Tudom melyik sütire gondolsz, esküvőn ettem már. Tényleg van hasonlóság. Én ennek a sütinek a tésztáját szeretem a legjobban, krém nélkül is el vagyok vele.További jó főzőcskézést, sütögetést. Szép Napot! kiki

Legfrissebb cikkek

Karfiolkenyér és brokkolipizza
Karfiolkenyér és brokkolipizza
A konyhai aprítógépben mini darabokra szecskázott karfiolból és brokkoliból fantasztikus finomságokat készíthetünk liszt hozzáadása nélkül is!
Így fogj férjet tatárbeefsteakkel!
Így fogj férjet tatárbeefsteakkel!
Illetve, így ne fogj. Elmondok nektek egy történetet a tatár beefsteak-ről, de légyszi, kezeljétek bizalmasan, mert elég személyes!
1159