r
Nosalty Logó

Datolyaszilva-puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Moncsa
Datolyaszilva-puding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-crypt
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    2129 micro
  • Likopin
    234 micro
  • Lut-zea
    1364 micro
Összesen 573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-crypt
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2282.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.8 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1510 micro
  • β-crypt
    8517 micro
  • Likopin
    935 micro
  • Lut-zea
    5457 micro
Összesen 2290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-crypt
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    589 micro
  • Likopin
    65 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A datolyaszilva lekvárszerű belsejét kikaparjuk, a héját és a magokat eldobjuk. Botmixerrel pépesre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a lisztet, a diólikőrt és a szódabikarbónát, és csomómentesre keverjük (ideális esetben palacsintatészta-szerű tésztát kapunk).
  3. Előzőleg kivajazott tepsibe öntjük a tésztát.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Még amíg meleg, megkenjük a tetejét mogyorókrémmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2486
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Ajánló

Hidegen tálaljuk.

Receptkategóriák

Mielőtt Szlovéniába költöztem volna, nem is ismertem a datolyaszilvát. Itt viszont úton-útfélen nő, anyósnak is van egy bőtermésű fája. Mindig furcsán néztem erre a gyümölcsre, főleg utóérett állapotában nem voltam hajlandó még megszagolni sem. A férjem meg elhatározta, hogy csakazértis belém tömi :D Több sikertelen próbálkozás után rukkolt elő ezzel a sütivel. Nos, nyert! :) Nagyon szeretem, nagyon finom és könnyű édesség. A datolyaszilva-puding azóta is a férjem specialitása. Szíves engedelmével került fel az alkotás a NoSalty-ra! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!