Csokis süti recept

1 adag
1345
kcal
Csokis süti
Csokis süti
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy Príma Konyha Magazinban találtam rá erre a receptre.
Omlós, sokáig eltartható (már ha marad).

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fekete-fehér sütemény, csokis keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit összetördeljük és a vajjal együtt a mikróban a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt felolvasztjuk.
  2. Belekeverjük a cukrot és ha kihűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiknél jól összekeverjük.
  3. Beletesszük a vanília aromát. 
  4. A lisztbe gondosan belekeverjük a sót és a sütőport, majd a lisztet is belekeverjük a tojásos masszába. Érdemes fakanállal, mert a kézről nehezen jön le és így elég sok rátapad.
  5. Hűtőbe tesszük 4-5 órára.
  6. A  pihentetés után a sütőt előmelegítjük 175 fokra. Kivajazzuk a tepsit.
  7. Most kezdődik a gyurmázás: egy kanál segítségével méretes diónyi  mennyiséget kiveszünk és kezünkkel golyót formázunk belőle. Enyhén kilapítjuk és a felső felét belenyomjuk a porcukorba. Tepsire tesszük, egymástól 4-5 cm távolságra.
  8. 12-14 perc alatt megsütjük. Nem szabad túlsütni, mert megég az alja.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1450 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 50 461
elküldve: 6
receptkönyben: 406
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (18)

sziporka25
sziporka25k, 2013-01-22 17:00

Csodálatos!!!!!!2-3hónapja találtam rá,de 2 hetente tuti h.megcsináltam.Köszönjük

kitike
kitikep, 2011-12-23 20:59

Elkészült és nagyon finom! Köszönöm. Én majdnem ugyanilyen tésztával csinálom a bránit :) de ezt tényleg alaposan be kell hűteni, és bőven nyomni porcukorba, akkor lesz szép. Aki nem szokott brownie-t sütni, annak furcsa lesz, hogy akkor kell kivenni -nálam pont 11 perc-, amikor még sületlennek látszik a közepe.

kitike
kitikecs, 2011-07-28 08:26

Nagyon tetszik a sütid! Utazásra sütném csemegének :) Meddig áll el hűtőben? Köszi szépen. V

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinah, 2011-06-27 14:31

Sajna már nem emlékszem rá, de napokban készülök ilyen sütit sütni és akkor kiegészítem vele a receptet. Szia Kiki

csikosl
csikoslh, 2011-05-02 18:16

Szerintem ez egy finom keksz,én egész kis golyokat formáltam belőle és nem nagyon lapitottam le,igy nem tudott annyira szétfolyni.
A lányomnak és a férjemnek is nagyon izlett. Kőszi a receptet!

kreszci
kreszcics, 2011-03-03 13:20

A hűtőbe kell rakni 4-5 órára és akkor szépen formázható és ilyen magas lesz.

zsizsika
zsizsikak, 2010-12-21 18:41

 
Sziasztok!
Én ezt megsütöttem. Összefolyt a tepszibe, s nem is lett olyan szép magas..
Mi lehet az oka?
Mindent a recept szerint csináltam.

Bató Edit
Bató Editk, 2010-08-10 18:01

Kedves Kiki!
Nagyon szeretem a receptjeidet, már jónéhányat kipróbáltam. Ez a kis sütike a család kedvence. Ráadásul egyszerű és gyorsan készíthető. Egyetlen hibája, hogy nagyon gyorsan elfogy. Üdv.Edit.

manócska2010
manócska2010k, 2010-03-09 09:40

Szia!
Tegnap megsütöttem, nagyon finom lett, bár lehet, hogy legközelebb csökkentem a cukormennyiséget, mert nekem egy kicsit túl édes lett. :) Nekem nem lett ilyen szép magas, hanem lapos keksz lett belőle. :) Elég bele ez a 2 tk sütőpor vagy lehet bele többet is tenni?
Üdv, Manó

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinak, 2010-03-09 10:57

Szia! a 2 tk az majdnem egy csomag. Több semmiképpen nem kell bele. Lehet, hogy erőteljesebben lapítottad ki?! üdv kiki

1345