Csokis-kókuszos réteges keksz recept

1 adag
2242
kcal
Csokis-kókuszos réteges keksz
Csokis-kókuszos réteges keksz
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Légmentesen záródó dobozban hosszabb ideig is eláll, a tölteléknek köszönhetően pedig nem szárad ki. 
Tejmentes verziót is készíthetünk belőle, ha a tésztába tej helyett vizet teszünk, a kókuszos tölteléket sűrített tej vagy tejszín helyett kevés cukorsziruppal állítjuk össze, illetve étcsokit használunk.
Részletesebb leírás itt olvasható.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

 


receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges keksz, mogyorós-kókuszkrémes töltött keksz, kókuszos-csokis keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, cukrot, sütőport, sót - vagyis a tészta száraz összetevőit - keverjük össze, majd morzsoljuk hozzá a vajat.
  2. Adjuk hozzá az előzőleg kissé felhabolt tojásokat.
  3. Kézzel kezdjünk el tésztát gyúrni, amit - ha szükséges- lágyítsunk 2 ek. folyadékkal (vízzel vagy tejjel).
  4. Alaposan gyúrjuk össze, majd tegyük félre, amíg a tölteléket elkészítjük.
  5. A töltelék összetevőit mérjük ki, majd tegyük egy tálba (a csokit kivéve), alaposan keverjük össze az egészet.
  6. A csokit tördeljük kockákra, majd a kockákat még vágjuk félbe, s készítsük magunk mellé, a mandulaforgáccsal együtt.
  7. Tépjünk diónyi darabokat a tésztából, kezünkkel lapogassuk kb. 7 cm átmérőjű körré, közepére tegyünk egy kiskanálnyi kókuszos tölteléket, erre pedig egy csokidarabkát. Szépen takargassuk be, formáljunk belőle golyót. Megfordítva tegyük az asztallapra, tenyérrel lapítsuk el, s már kész is a keksz. Ha felülre szeretnénk a csokiréteget, először a csokikocka kerüljön a tésztakorongra, aztán a kókuszos krém.
  8. Tegyük a kekszeket sütőpapírral bélelt lemezre, egymástól tisztes távolságra.
  9. Tetejükbe nyomkodjunk mandulaforgácsot, s előmelegített sütőben  12-15 percig süssük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 38 125
elküldve: 34
receptkönyben: 905
elkészítve: 20/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Ms. Poppy

Mióta szakács: 2009.12.08.
29 recept

Hozzászólások (14)

ritka
ritkasze, 2013-04-10 09:02

Kipróbáltam én is a receptet. 52 db méretes finomság lett belőle. :) Előre kiadagoltam a tésztát és a tölteléket is, így mindegyikbe jutott belőle és nem maradt, sőt. Szerintem többet is elbírna, ezért legközelebb csempészek bele egy kis meggyet is.
köszönöm :)

poisoner
poisonerv, 2012-01-29 13:32

Nos, szép vasárnapot

Elkészültek a csiguszok, csiga tempóval:) Sajnos a szélén nem tapadt össze elég jól, ezért egy vékony vonalvezetés látszik, de nekem így is tetszik! :)

poisoner
poisonerv, 2012-01-22 12:41

Sziasztok!

Már készítettem régebben ilyen finomságot, most azzal a különbséggel próbálnám ki, hogy a kerek forma helyett csiga ill. mókus formát szeretnék létrehozni. Szerintetek működne? Az elméletem szerint csak kiszúrom, betöltöm és az oldalánál óvatosan letapogatom...a süni formát ezért mellőzöm, a kis tüskéi nem hinném, hogy túlélnék a beavatkozást :D

Előre is köszönöm a válaszokat, szép napot.

Ms. Poppy
Ms. Poppysze, 2012-01-25 14:52

Szia!
Engem is érdekelne a dolog, szóval ha kikísérletezted, ne habozz megosztani velünk!:)
Elméletileg szerintem sikerülhet, de mindenképp valami egyszerűbb formát (szív, virág) javasolnék én is.
Sok sikert!

szedi21
szedi21cs, 2011-07-28 15:04

Én is elkészítettem és isteni finom lett :) Viszont a töltelék tényleg sok lett, kb a fele elég volt ehhez a mennyiségű tésztához.

zimandi
zimandih, 2011-07-25 08:16

Köszi! Végül elkészítettem darált dióval, csak féltem, hogy nagyon kiérzik majd az íze. De tévedtem! :-) Nagyon finom lett, de nekem sok a töltelék. Elég egy adag töltelék dupla adag tésztához. De megoldottam. Senki se reklamált érte, hogy sokat sütök belőle! :-))

zimandi
zimandiszo, 2011-07-23 14:16

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy a mogyorót nem lehet kókusszal helyettesíteni? Csak a leírtakkal?

Ms. Poppy
Ms. Poppyv, 2011-07-24 13:57

Kedves Zimandi!
Szerintem lehet, de valószínűleg -mivel a kókusz szárazabb- picivel több tejszínt (vagy sűrített tejet) kell hozzáadni, hogy sütés után ne száradjon ki.

Kiswackor
Kiswackorszo, 2011-06-04 07:04

Kedves Ms. Poppy!

Köszönöm a receptet! Osztálykirándulásra készítettem el, és nagy sikert aratott! Nem is olyan macerás, két óra alatt mosogatással-sütéssel, mindennel végeztem is. És tényleg nagyon finom. Még egyszer köszönöm! :)

Ms. Poppy
Ms. Poppyszo, 2011-06-04 12:12

Kedves Kiswackor!

Ha a süti ilyen jól sikerült, remélem, az osztálykirándulás is jó volt!:) Örülök, hogy ízlett!

Legfrissebb cikkek

Lássuk a pulykát!
Lássuk a pulykát!
Már túl vagyok egy pulykasütésen, de karácsonyra újra nekiveselkedem, bár nálunk eddig nem szerepelt pulyka az ünnepi menüben.
Tojáslikőr otthon
Tojáslikőr otthon
Karácsonyi ajándéknak sem utolsó, de házilag készített tojáslikőrt kortyolgatni a fa alatt igazi kényeztetés.
2242