Cseresznyés pite recept

Cseresznyés pite
Cseresznyés pite
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 

cseresznyés recepteket elnézve, sokan tudhatták már, ami számomra csak most bizonyosodott be: a cseresznye sütve is finom. Nem is kicsit. Gordon Ramsay Világkonyha c. könyvét lapozgatva az utolsó előtti oldalon bújt meg az amerikai cseresznyés pite gyönyörűséges fotója, ami rögvest cseresznyemagozásra késztetett. Kipróbálása kötelező!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

  • 250 g finomliszt
  • 9 dkg kristálycukor
  • 1 nagy házi tojás
  • 12,5 dkg puha vaj
  • + 1 tojás evőkanálnyi vízzel keverve

A töltelékhez:

 

  • 1 kg ropogós cseresznye, kimagozva
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 ek kukoricaliszt
  • 2,5 dkg vaj

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyés amerikai pite, amerikai cseresznyés pite

elkészítés

 

  1. A lágy vajat a cukorral, robotgép segítségével összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, további fél percig keverjük.
  3. A lisztet is beletéve már csak pár másodpercig, éppen addig járatjuk a gépet, míg a tészta össze nem áll. (Ha szükséges kevés jéghideg vizet adhatunk hozzá.)
  4. Enyhén lisztezett felületre téve kézzel összegyúrjuk. A tésztabucit fóliába csomagoljuk és a hűtőbe dugjuk fél órára.
  5. A tészta kétharmadát lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, akkorára, hogy egy 23 cm-es piteformát ki tudjunk bélelni vele. A tészta peremét a vízzel higított tojással megkenjük.
  6. A kimagozott cseresznyét összekeverjük a cukorral és a kukoricaliszttel. A tölteléket a piteformába töltjük és rákockázzuk a vajat.
  7. A maradék tésztát kinyújtjuk, és rácsokat készítünk a pite tetejére.
  8. A rácsokat tojással kenjük, és meghintjük némi kristálycukorral.
  9. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, majd 10 perc elteltével mérsékeljük a hőt 160 fokra. További 30-40 percig sütjük, míg aranyszínű nem lesz a tészta.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 35 884
elküldve: 53
receptkönyben: 512
elkészítve: 9/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (14)

tegabcsi
tegabcsisze, 2013-07-03 21:29

Szia, elkészítettem a receptet, nagyon finom lett. Igaz egy kicsit még egészségesebbre szabtam. Fehér rozsliszttel, xilittel helyettesítettem a búzalisztet és kristály cukrot. És Kukorica liszt helyet étkezési keményítőt szórtam bele. annyit változtattam még, hogy tésztára szórtam egy kis búzakorpát, hogy a kiengedő lé ne áztassa el.. És így is isteni finom lett. Megengeded, hogy az általam tett változtástokkal egy fb oldalra kitegyem? ( egészséges és diétás ételek)

ikare4
ikare4cs, 2013-02-07 18:30

A kukoricaliszt mivel helyettesíthető? Pl.:dió, korpa, gríz stb. Vagy nem helyettesíthető az íze miatt? Köszi.

petra
petracs, 2013-02-14 15:06

Étkezési keményítőt használj helyette.
Üdv
Petra

mytianoe
mytianoecs, 2013-02-07 15:59

Régóta sütök pitéket, de az alja sosem sült meg, akár vakra sütöttem, akár töltelékkel együtt. Ennek a tésztája egyszerűen szuper!!!! A begyúrása közben megszenvedtem vele, mert ragadtam mindenhez és mindenkihez, de finom, omlósra sült. :)

vcsuka
vcsukasze, 2012-12-12 15:56

Nagyon guszta, meg fogom sutni hamarosan. Udv. Veronika

Jucci
Jucciszo, 2012-06-23 22:29

Ezt a receptet láttam egy "Info Zóna" nevű ingyenes reklám újságban.
A szöveg betűről betűre ugyanaz,sőt még a kép is.
Nem tudom engedéllyel,vagy már az újságok is lopják a recepteket? :-(

petra
petrah, 2012-06-25 11:34

Kedves Jucci,
Köszönöm, hogy jelezted az estet, utánanézünk, mert engedélyt tőlünk nem kértek..
Üdv
Petra

petra
petrak, 2012-06-26 12:14

Szia Jucci,
Igen, köszönöm, megtaláltam én is az online kiadást és írtam is nekik tegnap!
Üdv,
Petra

myvett
myvettk, 2012-06-12 22:31

Nekem jól sikerült, fele adag cseresznyém volt, így annyival csökkentettem a hozzávalókat is. Pillanatok alatt elfogyott. Köszönet a receptért!

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLillaszo, 2012-06-09 09:06

Ezt a receptet csak megköszönni tudom. Tegnap megsütöttem és isteni finom!!!!! Gordon Ramsay pedig garancia volt hogy ebből csak jó sülhet ki. Így is volt. GR jöhet még!!! :D
Üdv:
Zsuzsa

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete!