Cseresznyés pite recept

Kalória?
Cseresznyés pite
Cseresznyés pite
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 

cseresznyés recepteket elnézve, sokan tudhatták már, ami számomra csak most bizonyosodott be: a cseresznye sütve is finom. Nem is kicsit. Gordon Ramsay Világkonyha c. könyvét lapozgatva az utolsó előtti oldalon bújt meg az amerikai cseresznyés pite gyönyörűséges fotója, ami rögvest cseresznyemagozásra késztetett. Kipróbálása kötelező!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyés amerikai pite, amerikai cseresznyés pite
Szólj hozzá!

elkészítés

 

  1. A lágy vajat a cukorral, robotgép segítségével összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, további fél percig keverjük.
  3. A lisztet is beletéve már csak pár másodpercig, éppen addig járatjuk a gépet, míg a tészta össze nem áll. (Ha szükséges kevés jéghideg vizet adhatunk hozzá.)
  4. Enyhén lisztezett felületre téve kézzel összegyúrjuk. A tésztabucit fóliába csomagoljuk és a hűtőbe dugjuk fél órára.
  5. A tészta kétharmadát lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, akkorára, hogy egy 23 cm-es piteformát ki tudjunk bélelni vele. A tészta peremét a vízzel higított tojással megkenjük.
  6. A kimagozott cseresznyét összekeverjük a cukorral és a kukoricaliszttel. A tölteléket a piteformába töltjük és rákockázzuk a vajat.
  7. A maradék tésztát kinyújtjuk, és rácsokat készítünk a pite tetejére.
  8. A rácsokat tojással kenjük, és meghintjük némi kristálycukorral.
  9. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, majd 10 perc elteltével mérsékeljük a hőt 160 fokra. További 30-40 percig sütjük, míg aranyszínű nem lesz a tészta.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 60 358
elküldve: 69
receptkönyben: 1 081
elkészítve: 68/92
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (24)

diana_26
diana_26 szo, 2015-06-27 14:29

Kedves Petra!
Kipróbáltam én is a süteményt, és összességében azt mondhatom, hogy nagyon finom lett, és nagyon hamar el is fogyott. :) Volt azonban egy problémám a készítés közben, amit másnál a hozzászólásokban nem találtam, így gondoltam rákérdezek. Mikor kivettem a sütőből a pitét nagyon lötyögött a közepén a lé. Először még visszatettem, hátha idővel elforr a sütőben, de 10 perc elteltével még rosszabb lett a helyzet. Végül kivettem, leöntöttem róla a levet, és így már teljesen tökéletes volt. Mégis szeretném megkérdezni, hogy ez a probléma csak nálam állt-e fent, és hogy lehetne vajon kiküszöbölni? Mindenképp szeretném többször megcsinálni a receptet. :) Előre is köszönöm a választ!

PC-Szaki.hu
PC-Szaki.hu h, 2015-06-08 12:03

Üdvözletem.
De egy kérdés, ha valaki guténérzékeny, vagy gléuténra alergiás, finomliszt kilőve, zabpehelyliszttel, vagy valami gluténmentes liszttel helyettesítghető lenne? A tönköly, a durum, meg hasonlókban ugyanúgy van glutén, ha jól tudom. Én lehet ki fogom próbálni, zabpehelyliszttel helyettesíteni a finomlisztet. Nem láttam hozzászólásokban, hogy a finomliszt elhagyásával, valaki megcsinálta -e, és hogy a finomliszt mennyisége helyett is kukoricaliszt legyen e, vagy csak elhagyni?
Köszönöm.

vaker
vaker p, 2014-06-20 18:41

Nem vagyok egy szakács alkat de ezt még nekem is sikerült úgy elkészítenem, hogy egy morzsa sem maradt belőle. Cukrot én is kevesebbet használtam bele.

kelcsike
kelcsike h, 2014-06-09 22:18

Ma elkészítettem én is kicsit kevesebb cukorral. A tésztát dióval szórtam meg mielőtt beletettem a cseresznyét. Nagy sikere volt. :)

Bauerné Zsuzsa
Bauerné Zsuzsa h, 2014-06-09 15:46

Ma reggel megsütöttem,hajnalban frissen szedett cseresznyéből.
Alig vártam hogy kihűljön!
Nem vagyok egy nagy süti faló,csak ha ízlik valami.
Most ebből már 3 szeletet megettem..isteni finom én csak ajánlani tudom mindenkinek..
Nálunk lesz,amíg tart a cseresznye,és szerintem fagyasztok is le a gyümölcsből,mert ez télen is ideális süti..:-)

Pöppenet
Pöppenet k, 2014-06-03 09:57

Elkészítettem gluténmentesen, nagyon-nagyon finom.
Köszi a receptet! :)
Anikó

alexasdd
alexasdd / alexasdd p, 2014-05-23 10:09

Megcsinaltam, nagyon finom lett azt leszamitva, hogy nagyon edes volt. Legkozelebb a tesztahoz kicsit, a toltelekhez sokkal kevesebb cukrot es egy kis citromlevet fogok hasznalni :)

tegabcsi
tegabcsi sze, 2013-07-03 21:29

Szia, elkészítettem a receptet, nagyon finom lett. Igaz egy kicsit még egészségesebbre szabtam. Fehér rozsliszttel, xilittel helyettesítettem a búzalisztet és kristály cukrot. És Kukorica liszt helyet étkezési keményítőt szórtam bele. annyit változtattam még, hogy tésztára szórtam egy kis búzakorpát, hogy a kiengedő lé ne áztassa el.. És így is isteni finom lett. Megengeded, hogy az általam tett változtástokkal egy fb oldalra kitegyem? ( egészséges és diétás ételek)

ikare4
ikare4 cs, 2013-02-07 18:30

A kukoricaliszt mivel helyettesíthető? Pl.:dió, korpa, gríz stb. Vagy nem helyettesíthető az íze miatt? Köszi.

mytianoe
mytianoe cs, 2013-02-07 15:59

Régóta sütök pitéket, de az alja sosem sült meg, akár vakra sütöttem, akár töltelékkel együtt. Ennek a tésztája egyszerűen szuper!!!! A begyúrása közben megszenvedtem vele, mert ragadtam mindenhez és mindenkihez, de finom, omlósra sült. :)

Jucci
Jucci / Jucci szo, 2012-06-23 22:29

Ezt a receptet láttam egy "Info Zóna" nevű ingyenes reklám újságban.
A szöveg betűről betűre ugyanaz,sőt még a kép is.
Nem tudom engedéllyel,vagy már az újságok is lopják a recepteket? :-(

petra
Petra / petra h, 2012-06-25 11:34

Kedves Jucci,
Köszönöm, hogy jelezted az estet, utánanézünk, mert engedélyt tőlünk nem kértek..
Üdv
Petra

petra
Petra / petra k, 2012-06-26 12:14

Szia Jucci,
Igen, köszönöm, megtaláltam én is az online kiadást és írtam is nekik tegnap!
Üdv,
Petra

myvett
myvett k, 2012-06-12 22:31

Nekem jól sikerült, fele adag cseresznyém volt, így annyival csökkentettem a hozzávalókat is. Pillanatok alatt elfogyott. Köszönet a receptért!

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLilla / ZsuzsannaLilla szo, 2012-06-09 09:06

Ezt a receptet csak megköszönni tudom. Tegnap megsütöttem és isteni finom!!!!! Gordon Ramsay pedig garancia volt hogy ebből csak jó sülhet ki. Így is volt. GR jöhet még!!! :D
Üdv:
Zsuzsa

604