r
Nosalty Logó

Citromos borjúszelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Citromos borjúszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 385 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1547 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 385 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1664 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1547 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, jól kiverjük.
  2. A lisztet sóval, borssal összekeverjük, megforgatjuk benne a hússzeleteket.
  3. Az olajat és 2 dkg vajat felforrósítunk, és a hússzeleteket pirosra sütjük, mindkét oldalát 3-3 percig.
  4. A hússzeleteket félretesszük, melegen tartjuk.
  5. A visszamaradt zsiradékba öntjük a bort és a leöblített, lecsöpögtetett kapribogyót. (A kapribogyó el is maradhat.) 8 percig forraljuk, míg a bor elpárolog.
  6. Hozzáadjuk a húslevest (kockából is jó), felére besűrítjük.
  7. Citromlével ízesítjük. Vigyázzunk, ne legyen túl savanyú.
  8. A hideg vajat kis kockákban hozzáadjuk, felolvasztjuk, de már nem forraljuk.
  9. A mártásba visszatesszük a hússzeleteket, átforrósítjuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 6782
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 13.

Ajánló

Én egyszer rizzsel, másodszor krumplipürével tálaltam. Elsőre kicsit savanyú lett, másodszor már óvatosabban bántam a citrommal. Aki szereti, a hússzeleteket a felvert tojásban is megforgathatja, így vastagabb lesz a bundája.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos borjúszelet
8zsuzsa8 210 recept

Ahogy korábban írtam, albániai tartózkodásom eredménye lett az ott olcsón kapható borjúhús "magánimportja". Most a mélyhűtőm bővelkedik borjúhúsban. Kerestem a borjúrecepteket. A főzőiskola ínyenceknek Olasz konyha című kötetben bukkantam a citromos borjúszeletre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek