Céklasaláta 2. recept

Céklasaláta 2.
Céklasaláta 2.
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a salátának a titka a cékla zsengeségében rejlik. Tudvalévő, hogy minél kisebb a céklagumó, annál kifinomultabb, lágyabb ízű, így érdemes a piacon a kisebb példányokat vadászni.

hozzávalók / 2 adag

A salátához

A vinaigrett öntethez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

cékla saláta, cékla-saláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat alaposan megmossuk, majd meghámozzuk. Közepes lyukú reszelőn lereszeljük, tálba tesszük.
  2. A salottát hajszálvékony karikákra vágjuk, hozzáadjuka reszelt céklához.
  3. A vinaigrette-hez egy kis tálban, kézi habverővel, elkeverjük az olívaolajat a fehérborecettel és sóval, borssal, köménnyel ízesítjük.
  4. Nyakon öntjük a céklát a vinaigrette-el, alaposan átforgatjuk, és fóliával lefedve hűtőbe tesszük.
  5. Jót tesz neki, ha fogyasztás előtt állni hagyjuk egy darabig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 35
össznézettség: 94 200
elküldve: 6
receptkönyvben: 458
elkészítve: 19/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hasibecker
Hasibecker p, 2014-11-07 22:08

Esti nasinak elkészítettem ezt a finomságot és nem tudom abbahagyni annyira ízlik.
A hagyma és a cékla, valamint az öntetben lévő fűszerek együttese mennyei ízhatást adnak.
Ajánlom mindenkinek és köszönöm a feltöltést Petrának.

159