Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással recept

Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással
Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fűszeres busa halfasírozottat azoknak ajánljuk, akik egyébként ritkán vagy egyáltalán nem, vagy csak karácsonykor esznek halat. Legnagyobb mennyiségben a busa halunkban található omega-3 zsírsavak csökkentik a szervezetben lévő koleszterinszintet. A busa húsa szerencsére a kispénzűek számára is elérhető tápanyag. Fogyasztása esetén csökken a vér triglicerid-szintje, ennek hatására csökken a magas vérnyomás is.

 

hozzávalók / 6 adag

A halfasírozotthoz

A narancsos-vörösáfonya mártáshoz

ajánlat

A fűszeres busa halfasírozottat krumplipürével és a narancsos-vörösáfonya mártással tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!


receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

busafasít narancsos-vörös áfonya mártással, busafasírt fűszeres gyümölcsmártással
Szólj hozzá!

elkészítés

Halfasírozott elkészítési javaslat:

  1. A busahúst (halhúst) előkészítjük daráláshoz, kicsontozzuk, filézzük, kockára vágjuk.
  2. A halfilét a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlével, a kevés étolajon megpárolt vöröshagymával ledaráljuk.
  3. Hozzáadjuk a sót, borsot, őrölt köménymagot a tojást, az apróra vágott petrezselymet, és jól összekeverjük.
  4. Az így elkészült halfasírozott alapanyagból kis pogácsaméretű kerekded fasírozottakat formálunk, és étolajban egyenletesen átsütjük. 

 

Narancsos-vörösáfonya mártás 



  1.  Az áfonyát megmossuk, felfőzzük a fahéjjal, édes vörösborral, és a kifacsart narancslével felforraljuk.
  2. Lassú tűzön főzzük majd. Amikor az áfonyák megpuhultak, (kb.30 percig) hozzáöntjük a narancslikőrt és cukorral elkeverjük.
  3. A fahéj darabot kivesszük a mártásból, félretesszük, megvárjuk, míg a mártás besűrüsödik.

 

 

 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 058
elküldve: 2
receptkönyvben: 110
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini h, 2016-07-18 10:04

Lenne egy kérdésem. A busa szálkás. A filézés csak a gerinccsont és nagyobb szálkák eltávolításán segít. Ha most azt mondjátok, hogy a darálás egészen apróra "vágja" a kis szálkákat, úgyhogy észre sem lehet venni majd - akkor ez a halétel nálam nem fog elkészülni. Mert nem lehet úgy ledarálni egy szálkás halat, hogy ne lehessen érezni benne. Az meg fúúúj.

569