Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Az áfonya cserjéje Észak-Amerikában őshonos, de a hazai erdőkben is fellelhető. Magyarországon gyakrabban találkozhatunk fekete, mint vörös áfonyával. A vörös áfonya örökzöld cserjéken, általában hegyvidéki fenyvesekben terem. Magas vitamin, illetve antioxidáns tartalma miatt népszerű gyümölcs, de íze a fekete áfonyánál is fanyarabb, keserűbb, ezért csak feldolgozva fogyasztják. A vörös áfonyából készíthetünk lekvárt, dzsemet vagy éppen gyümölcsbort, likőrt. Kiváló alapanyaga vadhúsok mellé készülő mártásoknak, szószoknak. A vörös áfonyát gyakran használják aszalt formában. Az aszalás során veszít erősen savanykás ízéből, ezért kiválóan alkalmas édes sütemények, desszertek ízesítésére, díszítésére.

mikor vegyem

Frissen ritkán találhatjuk meg a boltokban, de aszalt változata bármikor fellelhető.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

Vörösáfonya alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!