Bundás alma és banán csokimázzal - Bundás alma 4. recept

Kalória?
Bundás alma és banán csokimázzal - Bundás alma 4.
Bundás alma és banán csokimázzal - Bundás alma 4.
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipikus téli nyalánkság. Nálunk vacsorának is beválik.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokimázzal borított bundás gyümölcsök, bundában sült alma és banán
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összekeverjük, hogy sűrű tésztánk legyen.
  2. Amíg a tészta pihen, meghámozzuk az almákat, magházukat eltávolítjuk, és 1,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  3. A banánokat felezzük vagy harmadoljuk a nagyságuktól függően.
  4. Az olajat felforrósítjuk, és az almákat a tésztába mártjuk, majd a forró olajban aranybarnára sütjük. Ugyanezt tesszük a banánokkal is.
  5. Ha elkészültünk, porcukorral megszórjuk a tetejüket, vagy felolvasztunk étcsokit, és a tetejükre csurgatjuk. Frissen finom.

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 612
elküldve: 1
receptkönyben: 134
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

Hozzászólások (6)

Zoe_ka
Zoe_ka h, 2012-02-13 15:51

Nekem valamiért összeestek a banánok, a tészta sem lett az igazi:( Pedig mindent a recept szerint csináltam! mi lehetett a gond?

norci79
Norci79 / norci79 cs, 2012-02-16 21:43

Hűha..... Nem nagyon tudom megmondani..... :-(A banánok a sütés miatt estek össze.

fkaphrodite
fkaphrodite / fkaphrodite szo, 2011-03-12 20:51

Köszönöm! Gyorsan kellett valami ötlet és ez nagyon bejött a többieknek is nagyon ízlett! Én tettem fahéjat a tésztába és mi csokiöntettel ettük! Fincsi volt!!!

norci79
Norci79 / norci79 sze, 2011-01-19 20:50

Köszönöm, Éva-Anyóca! Nagyon finom, szeretjük, de nem mindig szoktuk csokival leönteni.

Legfrissebb cikkek

Budapestre jön jövőre a Bocuse d'Or
Budapestre jön jövőre a Bocuse d'Or
A 2017-es Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg 2016. május 10-én és 11-én húsz ország egy-egy séfjének részvételével.
A hét szakácsa: Júlia
A hét szakácsa: Júlia
Eheti kiemelt szakácsunk, Júlia már kiskorában érdeklődött a sütés-főzés iránt. Szereti a fűszeres ételeket, és próbál az egészséges fogásokra hangsúlyt fektetni.
593