Brazil sajtos kenyérfalatok recept

Brazil sajtos kenyérfalatok
Brazil sajtos kenyérfalatok
22 perc / előkészület: 5 perc sütés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások (42)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt egy brazil ismerősöm szerettette meg velem ezeket kis puffancsokat,azóta is gyakran sütöm.
Többféle recept létezik,ez egy nagyon egyszerű,és gyors, viszont abbahagyhatatlan változat.
A tápióka liszt gluténmentes, tehát lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Bővebb infó itt olvasható.
Ebből az adagból 24 db lesz.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Levesekhez, vagy vajjal, sajtkrémmel, tejföllel, de magában is finom, akár pogácsa helyett.

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos kenyér, gluténmentes sajtos falatok
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Míg melegedik a sütő, kikeverjük a tésztát, vagyis az összes hozzávalót simára keverjük.
  3. Mini muffinformákba töltjük (2/3-ig), és kb. 17 perc alatt megsütjük.
  4. Melegen tálaljuk.

  • sütési hőfok: 205°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 62 287
elküldve: 18
receptkönyvben: 1 211
elkészítve: 30/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Zuzu

Mióta szakács: 2010.03.13.
49 recept

Hozzászólások (42)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch k, 2017-03-21 19:28

Megsutottem egymas utan ketszer, de egyszer sem nezett igy ki. A teteje be van horpadva, de a lanykam azt mondta, tegyunk bele tejfolt, mert Ot a langosra emlekezteti az ize. :o) Az elso adagnal egy zsirosabb sajtot hasznaltam, igy az sutes utan lucsogott a zsirtol, de ennek ellenere csak cifra karomkodasok kozepette lehetett kivakarni a mini muffin tepsibol. :o) A masodik adaghoz kemenyebb sajtot hasznaltam, ez szinte kipattant a formabol, juhej! A kulseje ropogos, a belseje, pedig nyulos, szerintem ilyennek kell lennie.

Anna1983
Panni / Anna1983 sze, 2014-04-23 14:08

En is kiprobaltam! nagyon finomak lettek - en is feltem kicsit, hogy nincs bennuk eleszto, se sutopor, de isteniek lettek! Bar sima lisztet hasznaltam, ugy is mukodott, es csak ismetelni tudom magam, nagyon fincsi!:) koszi a receptet!

emezen
Amazon / emezen v, 2013-03-24 18:32

Szia Zuzu!
Tegnap én is megcsináltam a receptet, de nem volt itthon tápióka liszt, csak por, így azt kevertem fele arányban rizsliszttel, így az ízélmény nem maradt el. Azonban kénytelen voltam 12db-os muffin formában sütni 24 rekeszes helyett, mivel nem volt másik, ez befolyásolhat vmit?
Még egy kérdés, az normális hogy tocsog az olajban, mert a tieid a képen nem tűnnek túl olajosnak... az enyémek viszont olyanok voltak külsőre, mint egy jól megszívott bundáskenyér... :(
De az ízük... az mennyei :)

A.Eszter
A.Eszter cs, 2013-04-18 10:06

Szia Emezen!
Bocsi, hogy beleszólok, mert nem az én receptem, de a zsírossággal kapcsolatban lenne egy ötletem: Nem lehet, hogy 7-8 dl olajat raktál bele? Mert 7-8 cl, az nincs 1dl, az meg ennyi liszt mellett nem okozhat olajosságot...
Szép napot! Eszter

eztettem
eztettem / eztettem v, 2013-03-10 21:00

én egyszer megpróbálkoztam vele: totális kudarc... de ez pompásan néz ki. legfeljebb bukom a tápiókalisztet :)

tucsok47
tucsok47 / tucsok47 sze, 2013-03-06 17:04

Van egy különleges kérdésem,de nem evvel kapcsolatos hanem hogyan tudom és hol leírni a receptjeimet?! kérem aki tud segitsen.e-mail cimem: köszönöm
tucsok47@gmail.hu
vagyok belépve itt.
tucsok47

nostri
nostri k, 2012-07-03 15:50

Sziasztok!
Nagyon szép ez a pici tápióka izé-bizé... azt azért nem nagyon értem, hogy mitől emelkedik fel,
ha sem élesztő, sem sütőpor nincs benne?
Ha hozzájutok tápióka liszthez, én is megcsinálom.

goan973
Annus G / goan973 p, 2011-12-23 21:35

ez bizony pao de quieso :) legjobb fehér sajttal...és szerintem tápióka liszt "kötelező" :)

zafirov
zafirov h, 2011-11-07 20:53

Ma megint elkészítettem, csak most fele tápióka fele tk tönköly liszt volt. Mivel multkor kicsit nehezen sült meg és kicsit nyúlós volt a közepe, ezért beletettem egy kis sütőport. Így hamar megsült és a közepe sem lett nyúlós, vagyis fini lett.

zafirov
zafirov k, 2011-10-25 11:50

Hát az igazság, hogy egy kicsit csalódott vagyok. Beszereztem minden hozzávalót és a leírtak szerint készítettem és nekem is kicsit nyúlós lett a közepe, pedig tovább is sütöttem kicsit. Azt hiszem legközelebb maradok a tk.kiörlésű lisztnél, mert abban még nem csalódtam és bármit el lehet vele készíteni.

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi sze, 2011-05-25 10:48

Szia Zuzu!
Annyira tetszik a recepted !
Elkészítettem zabpehely liszt és finom liszt keverékéből,füstölt sajttal.
Így is isteni volt. 4 db- ot azonnal megettem frissen. Be kell szereznem a Tápiókát is.
Üdv Magdi.

Zuzu
Zuzu / Zuzu sze, 2011-05-25 15:05

Szia Magdi!
Örülök,hogy tetszik a recept,remélem izleni fog tápiókával is:))
üdv:Zuzu

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi sze, 2011-06-01 10:29

Szia Zuzu !
Megcsináltam tápiókával én is. Szintén úgy jártam mint a bor-csa.
Tovább sütöttem és mégis nyers maradt belül.
Azért mind elfogyott !!! Mi lehet a baj ??
Üdv Magdi.

bor-csi
Borcsi / bor-csi v, 2010-11-28 21:42

Na akkor a következő próbálkozásom is ebből a porból lesz mert még 200 gr maradt belőle. Kisebb formákban, rakom és nem teszek papírt.
Még azt kérdezném meg, hogy az én tésztám elég híg lett, olyan palacsinta tészta állagú, ez jó így? Lehet, itt van a probléma és ezért lett olyan fura belül...?
Köszönöm a gyors válaszokat és a segítséget!
Borcsi

Zuzu
Zuzu / Zuzu h, 2010-11-29 00:36

Eddig nem mini muffin formákban sütötted(lehet ez volt a probléma)?A formámban nekem kb 4 cm-átmérőjű kenyerek lesznek.A tésztasűrűsége olyan mint a palacsintatésztának,jól csináltad:)
Irj milyen lett.
üdv:Zuzu

bor-csi
Borcsi / bor-csi szo, 2010-11-27 18:58

Szia Zuzu!
Elkészítettem a recept alapján a kenyérfalatokat! Tápióka lisztet nem kaptam csak tápióka port, én feltételeztem, hogy ez ugyan az, de lehet hogy tévedtem....(Állagát tekintve olyan mint az étkezési keményítő, nagyon finom állagú fehér por). Azért gondolom, hogy nem egyezik azzal amit te használsz, mert a végeredmény számomra kicsit furcsa. Pontosan úgy néznek ki mint a tieid a képen! Kívül nagyon kemény belül viszont kocsonyás, nyúlós állaga van a tésztának... az íze nagyon jó. csak az állaga furcsa. A másik, hogy annyira beleragadt a muffinpapír, hogy késsel kellett levágnom róla, de ez nem olyan nagy probléma mert lehet a papír volt gagyi. Van ötleted, hogy mi nem volt megfelelő?? Vagy ilyennek kell lennie? Nagyon szeretném megismerni ennek az alapanyagnak a tulajdonságait!
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv.: Borcsi

Zuzu
Zuzu / Zuzu v, 2010-11-28 16:41

Szia bor-csi!
A tápióka por leirásod alapján egyezik a tápiókaliszttel,szerintem jót vettél(bioboltokban és ázsiai élelmiszereket forgalmazó üzletekben lehet beszerezni információim szerint).A zselés állag azért lehetett,mert nem sütötted elég ideig,vagy túl sok masszát raktál a formákba.Kivülről nem tudom miért lehetett nagyon kemény...talán nem középre raktad a sütőben?vagy hőlégkeverést használtál?
Papir kapszlit soha nem használok hozzá,mert (talán a képen is látszik)igy is egyszerűen kiszedhető a formából előzetes vajazás nélkül is.
További jó sütögetést:)
üdv:Zuzu

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp szo, 2010-11-27 22:08

Kedves Borcsi! A tápióka por az keményítő, a kínai, távolkeleti ételekhez használják. A tápiókaliszt, pedig liszt. Sajnos nem lehet felcserélni a kettőt. A legjobbakat: Mrs Smith

bor-csi
Borcsi / bor-csi v, 2010-11-28 07:22

Ennek ellenére már az egész tepsi elfogyott, mert nagyon finom íze lett! Ebben az esetben beszerzem a lisztet is, csak most megakadtam, hogy hogyan is....ha valaki vett már, kérem írja meg, hol szerezte be!
Nem adom fel :)
Nagyon köszönöm a tájékoztatást!
Üdv.: Borcsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó v, 2010-11-07 16:16

Én is kipróbáltam! Sima liszttel...12 db lett belőle a normál muffin formába. Tettem bele 3 gerezd fokhagymát zúzva és egy csipet chilit. Nagyon fini lett. Nem tartott 10 percig sem.

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe k, 2010-11-02 11:36

Ha valaki esetleg megsütötte normál lisztel, kérem számoljon be! Kíváncsi vagyok, hogy azzal is müködik e?!!!

Zuzu
Zuzu / Zuzu k, 2010-11-02 16:31

Én időközben kipróbáltam sima liszttel,nem csak az én hanem a tesztbizottságom vélemény is az volt,hogy nem rossz sima liszttel sem,de tápiókával az igazi.Úgy tudom tápióka lisztet nem csak bioboltokban,hanem ázsiai élelmiszereket forgalmazó üzletekben is kapható.
üdv:Zuzu
u.i:még annyi,hogy sima liszttel nem lesznek ilyen magasak,és kb.18-20 db jön ki ebből a mennyiségből

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp h, 2010-11-01 22:11

Szereznem kell tápióka lisztet!:))) Tetszi ka recept, elmentetem, és nagyon jópofa ez a tükör melett fényképezés - ötlet! Ügyi! A legjobbakat: Mrs Smith

Zuzu
Zuzu / Zuzu k, 2010-11-02 16:10

Nem volt tükör a közelben,de mindig örülök ha másnak is tetszik a "művem":))
Szép napot kivánok,
üdv:Zuzu

Fahéj
Fahéj / Fahéj szo, 2010-10-30 17:56

Jaj, de aranyosak! :) De mitől kelnek meg ilyen dundikká? Nem kell bele semmi lazító anyag vagy élesztő? Üdv: Fahéj

Zuzu
Zuzu / Zuzu v, 2010-10-31 15:34

Nem kellett bele semmi egyéb a receptben felsoroltakon kivül.Tápióka liszttel ilyen szépen megnőnek.Érdemes odafigyelni,hogy ne töltsük túl a formákat,mert különben olyanok lesznek mint egy tölcsér 2 gombóc fagyival:))
üdv:Zuzu

Fahéj
Fahéj / Fahéj v, 2010-10-31 16:09

:))
Köszi a választ! Akkor a tápiókában lehet valami... Mostmár nagyon érdekel, próbálok beszerezni mindenképpen.
Üdv: Fahéj

Zuzu
Zuzu / Zuzu szo, 2010-10-30 17:39

Sziasztok!
Még nem próbáltam sima liszttel,de lehet azzal is működik.Az ize emlékeztet az égetett sajtos fánkéra,de a tápióka liszttől másabb az állaga.Nem tudom ezzel mennyit segitettem...
üdv:Zuzu

Bia
Bogi :o) / Bia szo, 2010-10-30 17:06

Ez volt az első szavam:Ez kicsoda Zuzu?Görgő le....Tudtam!!!!!
Nagyon jó!Tetszik...El is mentettem.Puszi.Bogi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó szo, 2010-10-30 17:00

Nemrossz,de ez nem alacsony kcal-tartalmú...

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó szo, 2010-10-30 15:30

Szia Zuzu! Nagyon kis helyesek! :-))) Igen, engem is az érdekel, jó-e hozzá a normál liszt. Előre is köszi! Üdv: Gabi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó szo, 2010-10-30 15:23

Húúúú de jól néz ki!!
Sima lisztből ne is próbáljam meg? Kimondottan ez kell hozzá?

584