Brassói aprópecsenye 8. - szalonnás recept

1 adag
670
kcal
Brassói aprópecsenye 8. - szalonnás
Brassói aprópecsenye 8. - szalonnás
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nézegettem az oldal brassói pecsenyéit, de ezt az elkészítési módot nem találtam. Magam Gullner Gyulától lestem el (In: Mesterszakácsok mesterművei. Bp., 1988, 90. oldal), azzal a különbséggel, hogy Gullner szűzpecsenyéből készíti, ami percek alatt megsül. Combból azért sokkal tovább tart.
A jó brassói nem tocsog a zsírban, szaftja egészen rövid, de intenzív ízű - ezért kerül bele fokhagyma a legvégén is.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hagyományosan kockára vágott sült krumplival tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás aprópecsenye, füstölt szalonnás brassói pecsenye
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst (pörköltnél) kisebb kockákra vagy hosszúkás csíkokra felvágjuk.
  2. A szalonnát nem túl kicsi kockákra felvágjuk.
  3. A hagymát, a fokhagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot meghámozva felkockázzuk, a paprikát felszeleteljük.
  4. A szalonnát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, rászórjuk a hagymát, ezt is üvegesre dinszteljük.
  5. Ekkor jöhet bele a paradicsom és a paprika, pár percig együtt pirítjuk.
  6. Most tesszük bele a húst, fehéredésig kevergetjük.
  7. Sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a fokhagyma felével.
  8. Egy pohár vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges, újra kevés vizet öntve alá.)
  9. Ha teljesen puha a hús, zsírjára sütjük, és csak ekkor tesszük bele a maradék fokhagymát.  Egy percig sütjük, és már tálalhatjuk is.

  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 995
elküldve: 6
receptkönyben: 468
elkészítve: 14/27
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
63 recept

Hozzászólások (31)

Control
Controlh, 2014-09-08 17:23

Kedves Koszider!

Minden recepted nagyon finom, ez is mindjárt kész, némi kolozsvári szalonna is került bele :)

Üdv: Éva

Koszider
Kosziderh, 2014-09-08 21:09

Hűha, ennek aztán örülök! Jó étvágyat!
Üdvözöl: Koszider

Koszider
Kosziderh, 2013-12-23 13:20

Kedves Éva-Anyóca! Igazán hűséges olvasóm vagy, köszönöm!
Üdvözöl: Koszider

marti48
marti48v, 2013-10-06 16:23

Kedves Koszider!

A libamaj recepted folytatasakent kicsit csavarogtam az oldaladon. Nagyon jok a feltett receptek, ezt itt, mindjart el is teszem a libamaj melle! Sokat keresgeltem en is "Brassoi-ügyben", es a Tied nagyon jonak igerkezik. Erdekes hir, hogy az "eredeti" nem zaftos!

Üdvözlettel: Marti

Koszider
Kosziderv, 2013-10-06 19:18

Kedves Márti!
Köszönöm, hogy szétnéztél nálam és igazán megtisztelő, hogy megtetszettek a receptek! Úgy örülök, amikor azt olvasom, hogy valaki megfőzte és ízlett neki. Mert nem ezért főzünk mindannyian, hogy örömet okozzunk vele? Én legalább is sosem tekintettem úgy a főzésre, hogy egyszerű létfenntartás. A főzés örömszerzés - nekem is és szeretteimnek is (remélem).
Üdvözöl: Koszider

marti48
marti48v, 2013-10-06 20:32

Kedves Koszider, teljesen egy hullamhosszon vagyunk, erröl irtam is a kezdö oldalamon.

En is mindig nagyon megörülük, ha Kapok visszajelzest a fözötarsainktol! Nem beszelve persze a csaladrol, baratokrol!

Üdvözlettel: Marti

tincsi28
tincsi28p, 2013-02-15 12:09

Már kétszer megfőztem, isteni!! Receptkönyvem oszlopos tagja. Köszi

Koszider
Kosziderp, 2013-02-15 23:56

Szívből örülök, hogy megtetszett a recept!
Üdvözöl: Koszider

icuka700
icuka700cs, 2011-08-25 14:15

 ma ez volt az ebéd.Fokhagymás,szalonnás,vöröshagymás.NAGYON FINOM lett.Köszönöm a receptet.

Koszider
Koszidercs, 2011-08-25 15:26

Kedves Icuka!
Nagyon örülök, hogy kipróbáltad a receptet, annak meg különösen, hogy ízlett is!
Üdvözöl: Koszider

cafika
cafikasze, 2011-02-16 17:25

szia Koszider,
nagyon guszti a recept, ma ez lesz vacsira :)
a fözés (szerencsére!!) nem matematika
hagyma ide vagy oda, az a jó, hogy lehet variálni !!
köszi a receptet,
üdv. Cafika

Koszider
Koszidersze, 2011-02-16 18:32

Kedves Cafika, jó étvágyat hozzá! Csinálj mellé egy tál salátát (savanyúságot), mert ez azért elég húzós kaja.
Üdvözöl: Koszider
Ui. A matematika gyönyörű tudomány, jó lenne érteni hozzá, de én elég korán elakadtam benne.

Pista39
Pista39v, 2011-02-06 22:48

A brassói aprópecsenyében nincs vöröshagyma, csak fokhagyma.

Koszider
Kosziderh, 2011-02-07 00:48

Kedves Pista39!
Szerintem meg nem a hagyma a "nembrassóis", hanem a szalonna. Attól még mindkettő van benne. Máskülönben valamivel be kell sűríteni a szaftját - ha nem paprikával, akkor marad a hagyma.

kinguri
kinguriv, 2011-02-06 14:04

Ma innen merítettem ötletet az edédhez! Mondhatom nagyon finomat ettünk, hála Neked! Köszi a receptet! Üdv: Kinga

Koszider
Kosziderh, 2011-02-07 00:49

Kedves Kinguri!
Ennek szívből örülök! További jó ebédeket: Koszider

mislenbaba
mislenbabacs, 2011-02-03 09:10

Kedves Koszider! Nincs mit. Meg néztelek, de csak a macsek alszik ott :). Nincs kedved kirakni képet magadról? Puszi. Icu

Koszider
Koszidercs, 2011-02-03 16:10

Ez egy hirtelen felindulásból elkövetett macska volt, mert magamról nem találtam fotót - se jót, se rosszat. Majd keresek, és odabiggyesztem magam a macska mellé.
Üdv: Koszider

mislenbaba
mislenbabasze, 2011-02-02 20:16

Edo70! szerintem ne hagyd ki a szalonnát, csak vágd nagyobb darabokra, hogy amikor elkészült az étel könnyen ki tudd szedni, ha tényleg nem szeretitek. Hát ne tudd meg milyen íze van a füstölt szalonnától :D.
Bűn lenne kihagyni.

edo70
edo70sze, 2011-02-02 16:19

Szerintem is nagyon jól néz ki , hamarosan el is fogom készíteni.
Én a szalonnát ki fogom hagyni belőle , mert a gyerkőcök nem
igazán szeretik.

Szerintem is nagyon jól néz ki, én a szalonnát mellőzném belőle,mert a
gyerkőcök nem igazán kedvelik, de bíztos anélkül is finom lesz.
Üdv.

Koszider
Koszidersze, 2011-02-02 22:35

Kedves Edo!
Úgy is csinálhatod, hogy miután a szalonna kiengedte a zsírját, kiszeded. A füstös íz így is belekerül és a gyerekek se berzenkednek a szalonnakockáktól.
A dicséretet pedig köszönöm! Koszider

Legfrissebb cikkek

Vietnami tavaszi tekercs kétféle módon
Vietnami tavaszi tekercs kétféle módon
A goi cuon, azaz vietnámi tavaszi tekercs ezerféle módon elkészíthető, gyors, egészséges, és annyira finom, hogy ízHUSZÁRral komoly párbajt vívtunk, hogy ki számoljon be róla!
Variációk melegszendvicsre
Variációk melegszendvicsre
Elkezdődött az iskola, a sok álmos anyuka újra reggeli uzsonnacsomagolásba kezdett. De ne feledjük: a sajtos-sonkás szendvicsen túl is van élet!
670