Brassói aprópecsenye 8. - szalonnás recept

1 adag
670
kcal
Brassói aprópecsenye 8. - szalonnás
Brassói aprópecsenye 8. - szalonnás
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nézegettem az oldal brassói pecsenyéit, de ezt az elkészítési módot nem találtam. Magam Gullner Gyulától lestem el (In: Mesterszakácsok mesterművei. Bp., 1988, 90. oldal), azzal a különbséggel, hogy Gullner szűzpecsenyéből készíti, ami percek alatt megsül. Combból azért sokkal tovább tart.
A jó brassói nem tocsog a zsírban, szaftja egészen rövid, de intenzív ízű - ezért kerül bele fokhagyma a legvégén is.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hagyományosan kockára vágott sült krumplival tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

fokhagymás aprópecsenye, füstölt szalonnás brassói pecsenye
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst (pörköltnél) kisebb kockákra vagy hosszúkás csíkokra felvágjuk.
  2. A szalonnát nem túl kicsi kockákra felvágjuk.
  3. A hagymát, a fokhagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot meghámozva felkockázzuk, a paprikát felszeleteljük.
  4. A szalonnát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, rászórjuk a hagymát, ezt is üvegesre dinszteljük.
  5. Ekkor jöhet bele a paradicsom és a paprika, pár percig együtt pirítjuk.
  6. Most tesszük bele a húst, fehéredésig kevergetjük.
  7. Sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a fokhagyma felével.
  8. Egy pohár vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges, újra kevés vizet öntve alá.)
  9. Ha teljesen puha a hús, zsírjára sütjük, és csak ekkor tesszük bele a maradék fokhagymát.  Egy percig sütjük, és már tálalhatjuk is.

  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 42 716
elküldve: 6
receptkönyben: 475
elkészítve: 15/28
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
63 recept

Hozzászólások (31)

Control
Controlh, 2014-09-08 17:23

Kedves Koszider!

Minden recepted nagyon finom, ez is mindjárt kész, némi kolozsvári szalonna is került bele :)

Üdv: Éva

Koszider
Kosziderh, 2014-09-08 21:09

Hűha, ennek aztán örülök! Jó étvágyat!
Üdvözöl: Koszider

Koszider
Kosziderh, 2013-12-23 13:20

Kedves Éva-Anyóca! Igazán hűséges olvasóm vagy, köszönöm!
Üdvözöl: Koszider

marti48
marti48v, 2013-10-06 16:23

Kedves Koszider!

A libamaj recepted folytatasakent kicsit csavarogtam az oldaladon. Nagyon jok a feltett receptek, ezt itt, mindjart el is teszem a libamaj melle! Sokat keresgeltem en is "Brassoi-ügyben", es a Tied nagyon jonak igerkezik. Erdekes hir, hogy az "eredeti" nem zaftos!

Üdvözlettel: Marti

Koszider
Kosziderv, 2013-10-06 19:18

Kedves Márti!
Köszönöm, hogy szétnéztél nálam és igazán megtisztelő, hogy megtetszettek a receptek! Úgy örülök, amikor azt olvasom, hogy valaki megfőzte és ízlett neki. Mert nem ezért főzünk mindannyian, hogy örömet okozzunk vele? Én legalább is sosem tekintettem úgy a főzésre, hogy egyszerű létfenntartás. A főzés örömszerzés - nekem is és szeretteimnek is (remélem).
Üdvözöl: Koszider

marti48
marti48v, 2013-10-06 20:32

Kedves Koszider, teljesen egy hullamhosszon vagyunk, erröl irtam is a kezdö oldalamon.

En is mindig nagyon megörülük, ha Kapok visszajelzest a fözötarsainktol! Nem beszelve persze a csaladrol, baratokrol!

Üdvözlettel: Marti

tincsi28
tincsi28p, 2013-02-15 12:09

Már kétszer megfőztem, isteni!! Receptkönyvem oszlopos tagja. Köszi

Koszider
Kosziderp, 2013-02-15 23:56

Szívből örülök, hogy megtetszett a recept!
Üdvözöl: Koszider

icuka700
icuka700cs, 2011-08-25 14:15

 ma ez volt az ebéd.Fokhagymás,szalonnás,vöröshagymás.NAGYON FINOM lett.Köszönöm a receptet.

Koszider
Koszidercs, 2011-08-25 15:26

Kedves Icuka!
Nagyon örülök, hogy kipróbáltad a receptet, annak meg különösen, hogy ízlett is!
Üdvözöl: Koszider

cafika
cafikasze, 2011-02-16 17:25

szia Koszider,
nagyon guszti a recept, ma ez lesz vacsira :)
a fözés (szerencsére!!) nem matematika
hagyma ide vagy oda, az a jó, hogy lehet variálni !!
köszi a receptet,
üdv. Cafika

Koszider
Koszidersze, 2011-02-16 18:32

Kedves Cafika, jó étvágyat hozzá! Csinálj mellé egy tál salátát (savanyúságot), mert ez azért elég húzós kaja.
Üdvözöl: Koszider
Ui. A matematika gyönyörű tudomány, jó lenne érteni hozzá, de én elég korán elakadtam benne.

Pista39
Pista39v, 2011-02-06 22:48

A brassói aprópecsenyében nincs vöröshagyma, csak fokhagyma.

Koszider
Kosziderh, 2011-02-07 00:48

Kedves Pista39!
Szerintem meg nem a hagyma a "nembrassóis", hanem a szalonna. Attól még mindkettő van benne. Máskülönben valamivel be kell sűríteni a szaftját - ha nem paprikával, akkor marad a hagyma.

kinguri
kinguriv, 2011-02-06 14:04

Ma innen merítettem ötletet az edédhez! Mondhatom nagyon finomat ettünk, hála Neked! Köszi a receptet! Üdv: Kinga

Koszider
Kosziderh, 2011-02-07 00:49

Kedves Kinguri!
Ennek szívből örülök! További jó ebédeket: Koszider

mislenbaba
mislenbabacs, 2011-02-03 09:10

Kedves Koszider! Nincs mit. Meg néztelek, de csak a macsek alszik ott :). Nincs kedved kirakni képet magadról? Puszi. Icu

Koszider
Koszidercs, 2011-02-03 16:10

Ez egy hirtelen felindulásból elkövetett macska volt, mert magamról nem találtam fotót - se jót, se rosszat. Majd keresek, és odabiggyesztem magam a macska mellé.
Üdv: Koszider

mislenbaba
mislenbabasze, 2011-02-02 20:16

Edo70! szerintem ne hagyd ki a szalonnát, csak vágd nagyobb darabokra, hogy amikor elkészült az étel könnyen ki tudd szedni, ha tényleg nem szeretitek. Hát ne tudd meg milyen íze van a füstölt szalonnától :D.
Bűn lenne kihagyni.

edo70
edo70sze, 2011-02-02 16:19

Szerintem is nagyon jól néz ki , hamarosan el is fogom készíteni.
Én a szalonnát ki fogom hagyni belőle , mert a gyerkőcök nem
igazán szeretik.

Szerintem is nagyon jól néz ki, én a szalonnát mellőzném belőle,mert a
gyerkőcök nem igazán kedvelik, de bíztos anélkül is finom lesz.
Üdv.

Koszider
Koszidersze, 2011-02-02 22:35

Kedves Edo!
Úgy is csinálhatod, hogy miután a szalonna kiengedte a zsírját, kiszeded. A füstös íz így is belekerül és a gyerekek se berzenkednek a szalonnakockáktól.
A dicséretet pedig köszönöm! Koszider

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Ha azt mondjuk, avokádó, mi jut eszedbe először? Persze, hogy a guacamole! A fűszeres, sós mártogatós. Itt az ideje, hogy felfedezd az avokádó édes oldalát is! (x)
670