Bolognai vega borda recept

Bolognai vega borda
Bolognai vega borda
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept egy igazi mix eredménye. :-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

  • 25 dkg makaróni (v. spagetti, de lehet durum is)

A mártáshoz

A vega bordához

  • 80 dkg szója (szelet, génkezelés mentes)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg finomliszt (teljes kiőrlésű)
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • ízlés szerint (fűszerek a pácléhez: nálam , bors, lestyán, görögszéna, mentes ételízesítő, borsikafű)

ajánlat

Szezonban friss paradicsommal is készíthető a mártás.
Rántott szelet nélkül is finom.

receptjellemzők

alkalom: születésnap, újév, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spagetti, bolognai, milánói, borda, vegetáriánus
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szójaszeletet érdemes előző este (de legalább 2 órára) beáztatni páclébe, lehet jó fűszeres, mert a szója szeletnek egyébként semmilyen íze van, illetve nincs. :-)
  2. Áztassuk be a szójagranulátumot (a granulátum 10-15 perc alatt megszívja magát) vízbe.
  3. Tisztítsuk meg a mártáshoz szükséges zöldségeket, a répát és a zellert reszeljük le durvára (tökreszelőn), a vöröshagymát és a fokhagymát szeljük apróra.
  4. Kevés olajon pároljuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, a reszelt sárgarépát és zellert, majd egy kis pirítás után a kinyomkodott szójagranulátumot, és öntsük fel a paradicsompürével.
  5. Fűszerezzük a mártást (csipet cukor, kevés só, bors), és fedő alatt főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek.
  6. Amíg fő a mártás, tegyük fel főni a tésztafőző vizet kevés sóval, ha forrásban van, főzzük ki a tésztát fogkeményre.
  7. Nyomkodjuk ki a szójaszeleteket, és panírozzuk be, lisztben megforgatjuk, majd a felütött és felvert tojásban, végül a morzsában (lehet kétszer is, akkor a morzsa után újra forgassuk tojásba, majd ismét morzsába, így még finomabb).
  8. Hevítsünk olajat (nem kell sok, az edény falán mérve 1-1,5 cm elég), és süssük aranybarnára a panírozott szelet mindkét oldalát.
  9. Ha kifőtt a tészta, megfőtt a mártás, és kisült a szelet, tálalhatunk.
  • költség: 580 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 720
elküldve: 2
receptkönyvben: 93
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ilke1
Ilke1 v, 2016-09-04 17:20

Megcsináltam a bolonyai ragut, nagyon jó lett, bár én az ereditihez hasonlóan tettem bele egy csipet fahéjat és csillagánizst. Köszönöm a receptet.

1541