Bögrés palacsinta recept

1 adag
485
kcal
Bögrés palacsinta
Bögrés palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és laktató édesség. A recept használható császármorzsa készítéshez is, csak akkor szét kell sütés közben vágni a tésztát. Ebből a mennyiségből 10-12 db palacsinta lesz.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta, palacsintatészta, palacsinta alaptészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A lisztet, cukrot és vaníliás cukrot összekeverjük, majd a tojássárgája és a tej hozzáadásával csomómentesre keverjük.
  4. Amikor már csomómentes, hozzáadjuk a felvert fehérje habot, és óvatosan beledolgozzuk.
  5. Palacsintasütőben egy nagyon pici olajon kb. 15 cm átmérőjű palacsintákat sütünk.
  6. Ízlés szerint kakaóval, lekvárral, dióval, nutellával, stb. ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 39 931
elküldve: 5
receptkönyben: 243
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Csige

Mióta szakács: 2013.12.23.
1 recept

Hozzászólások (15)

panni222
panni222p, 2014-10-24 09:37

szia!12 éves vagyok és gondoltam meglepem anyukámat egy kis finomsággal mire hazaér a munkából.Erre a palacsintára esett a választásom és nem bántam meg!Egyszerűen isteni és anyukám sem tudott betelni vele!Köszönöm!
Panni222 :)

Banditta
Bandittaszo, 2014-08-30 12:40

Szia! Már kétszer készítettem el. Isteni finom lett. Annyi hogy elég volt 3 tojás is.

Garfielda
Garfieldav, 2014-05-18 09:15

Én mióta kipróbáltam csak ezt a palacsintát sütöm , nagyon finom :)

marimi
marimik, 2014-04-01 11:52

Ez a bögrés változat nagyon jó - eteti magát, persze ne várjon senki vékony hagyományos palacsintákat, de éppen ezért más. Én kevesebb cukrot és csipet sót tettem még bele.

kovacsbmaria
kovacsbmariacs, 2014-01-23 17:37

Biztos finom , mert a tojás habjától könnyű ritka tésztát kaphatunk.
Én mindig felverem a tojásokat a palacsintához, csak a sárgával együtt. Így még tökéletesebb lehet. Ki fogom próbálni.

southwind
southwindv, 2014-01-19 16:20

ez szörnyen néz ki, a családom utilaput kötne a talpamra , ha ilyet tennék elébük, olyan vastag, mint a kelt tészta, az a barna kéreg, háttttttttttt. Az a Glaser féle palcsi az igazi...

csige
csigev, 2014-01-19 19:27

Attól mert neked nem tetszik, még nem biztos, hogy rossz is. :) A Glaser féle palacsintát még nem próbáltam, de biztosan kifogom.

csige
csigev, 2014-01-19 15:37

Igen egy kis lekvárral fel lehet dobni rendesen az ízét. :) A kép sajnos nem a legjobban sikerült, de csak gyorsan telefonnal fotóztam. Nem igazán a szépség miatt készült, csak, hogy legyen fotó is hozzá. Örülök ha ízlik másoknak is. Nálunk nagy sikert arat azóta is. :)

timbor
timborv, 2014-01-19 14:18

A tesóm megcsinálta valami isteni,csak ajánlani tudom... áfonya lekvárral :D

Réka001
Réka001szo, 2013-12-28 20:39

Szeretem a bögrés recepteket, utálok a mérleggel szórakozni.:) A kép szuper:) Ki fogom próbálni! (uncsitesód, Réka)

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
485