Bögrés palacsinta recept

Bögrés palacsinta
Bögrés palacsinta
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és laktató édesség. A recept használható császármorzsa készítéshez is, csak akkor szét kell sütés közben vágni a tésztát. Ebből a mennyiségből 10-12 db palacsinta lesz.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta, palacsintatészta, palacsinta alaptészta

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A lisztet, cukrot és vaníliás cukrot összekeverjük, majd a tojássárgája és a tej hozzáadásával csomómentesre keverjük.
  4. Amikor már csomómentes, hozzáadjuk a felvert fehérje habot, és óvatosan beledolgozzuk.
  5. Palacsintasütőben egy nagyon pici olajon kb. 15 cm átmérőjű palacsintákat sütünk.
  6. Ízlés szerint kakaóval, lekvárral, dióval, nutellával, stb. ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 622
elküldve: 1
receptkönyben: 196
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Csige

Mióta szakács: 2013.12.23.
1 recept

Hozzászólások (12)

marimi
marimik, 2014-04-01 12:52

Ez a bögrés változat nagyon jó - eteti magát, persze ne várjon senki vékony hagyományos palacsintákat, de éppen ezért más. Én kevesebb cukrot és csipet sót tettem még bele.

kovacsbmaria
kovacsbmariacs, 2014-01-23 18:37

Biztos finom , mert a tojás habjától könnyű ritka tésztát kaphatunk.
Én mindig felverem a tojásokat a palacsintához, csak a sárgával együtt. Így még tökéletesebb lehet. Ki fogom próbálni.

southwind
southwindv, 2014-01-19 17:20

ez szörnyen néz ki, a családom utilaput kötne a talpamra , ha ilyet tennék elébük, olyan vastag, mint a kelt tészta, az a barna kéreg, háttttttttttt. Az a Glaser féle palcsi az igazi...

csige
csigev, 2014-01-19 20:27

Attól mert neked nem tetszik, még nem biztos, hogy rossz is. :) A Glaser féle palacsintát még nem próbáltam, de biztosan kifogom.

csige
csigev, 2014-01-19 16:37

Igen egy kis lekvárral fel lehet dobni rendesen az ízét. :) A kép sajnos nem a legjobban sikerült, de csak gyorsan telefonnal fotóztam. Nem igazán a szépség miatt készült, csak, hogy legyen fotó is hozzá. Örülök ha ízlik másoknak is. Nálunk nagy sikert arat azóta is. :)

timbor
timborv, 2014-01-19 15:18

A tesóm megcsinálta valami isteni,csak ajánlani tudom... áfonya lekvárral :D

Réka001
Réka001szo, 2013-12-28 21:39

Szeretem a bögrés recepteket, utálok a mérleggel szórakozni.:) A kép szuper:) Ki fogom próbálni! (uncsitesód, Réka)

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
485