Banános-rebarbarás pite recept

Banános-rebarbarás pite
Banános-rebarbarás pite
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még soha életemben nem készítettem semmit rebarbarából. Most kaptam szépet, így nekiláttam mindenféle gyártásának. Igazán kellemes, üdítő édesség.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához:

Töltelékhez:

  • 3 nagyobb banán
  • 50 dkg tisztított rebarbara
  • 10 dkg gyümölcscukor
  • 2 dl víz
  • 1 tk fahéj
  • 1/2 rúd vanília kikapart magjai

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

banános pite rebarbarával, rebarbarás banánpite, banános pite rebarbarásan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta összetevőit dagasztógépben vagy kézzel pillanatok alatt összegyúrjuk, fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A megpucolt rebarbarát gyümölcscukorral, fahéjjal, vaníliával, kevés vízzel kb 5 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
  3. A tésztát elosztjuk két részre kb. 3/5-2/5 arányban. A nagyobbat kinyújtjuk kör alakúra, és kivajazott piteformába fektetjük úgy, hogy a peremét elérje.
  4. Az aljára 1 cm banánkarikákat fektetve betakarjuk a tésztát vele. Ennek tetején egyenletesen eloszlatjuk a lecsepegtetett rebarbarát.
  5. Kinyújtjuk kör alakúra a kisebb tésztát, és lefedjük vele a süteményt. Érdemes több helyen bevágni, hogy a keletkező gőz eltávozhasson. A tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 50 perc alatt megsütjük.
  7. A formából kihűlés után vesszük ki.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 370
elküldve: 2
receptkönyvben: 76
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1815 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BLRita
BLRita v, 2015-12-27 20:15

Volt itthon rebarbara, megsütöttem. Fantasztikus finom! Köszi, hogy közzétetted!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva v, 2013-06-09 09:13

nyammi :D, de nagyon elfogadnám most, egy-két szelettel, vagy esetleg az egészet is :) -...nagyon ügyes vagy, köszönöm ezt a finomságot is.:)
Éva-Anyóca