r
Nosalty Logó

Almás-sajtos csirkemell hagymás krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Németi Olga
Almás-sajtos csirkemell hagymás krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1217 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 3650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1616 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1217 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    275.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2380 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1249 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    412 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4848 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 3650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemell-szeleteket sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztbe forgatjuk és serpenyőben forró olajban elősütjük.
  2. Az almák magházát kiszedjük, meghámozzuk ésszeletekre vágjuk.
  3. Az elősütötthússzeleteket tepsibe rakjuk, befedjük almaszelettel és sajttal (vehemencia szerint reszelttel vagy szeletelttel). Az olajat amiben sült, aláöntjük.
  4. A körethez nagyobb krumplikat választunk, pucolás után nagylyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, hozzányomjuk a fokhagymát, belekeverjük a tejszínt. Végül apróra vágott snidlinget és rozmaringotadunk hozzá.
  5. A megpucolt hagymát lereszeljük karikára vagy vékonyra vágjuk és a kiolajozott tepsi alján egyenletesen elosztjuk. Erre jöhet a tejszínes-krumplis keverék.
  6. Az apró füstölt szalonna kockákat rászórjuk a tetejére ésmehet be a 200 fokra előmelegített sütőbe mindkét tepsi.
  7. Mivel a krumpli reszelt, hamar elkészül, kb. 20 perc alatt. A husis tepsit addig tartsuk benn, míg szép aranybarna lesz a sajt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 359
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 33170
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-sajtos csirkemell hagymás krumplival
Németi Olga 105 recept

Ősz van. Almaszezon van. Az alma jól megy a húsokhoz, sajttal meg pláne. Kevés az idő, így jutott eszembe, hogy reszelem a krumplit, így hamarabb megsül. Eredetileg háromhagymás krumplinak neveztem el, de valaki kijavította. A három hagyma: vöröshagyma, fokhagyma, és snidling.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?