Almarózsa 2. recept

Almarózsa 2.
Almarózsa 2.
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (104)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szemezgetek ezzel a süteménnyel, de mivel én sajnos nem igen szeretem a gyümölcsöket sülve-főve, eddig nem készítettem el. Tegnap viszont vendégeket vártunk, akikről tudom hogy szeretik, a fahéj pedig egy kicsit a karácsonyi elő-ebéd után kitűnő választásnak bizonyul. Vendégeimnek nagyon ízlett.
Nagyon dekoratív sütemény. További képek: ViMiZo konyhája

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

dekoratív almás sütemény leveles tésztából, fahéjas-almás sütemény leveles tésztából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd felszeleteljük. Fél citrommal meglocsoljuk a szeleteket, majd annyi vízben feltesszük főni, amennyi ellepi. 3 ek cukorral és 2 tk fahéjjal ízesítjük a vizet. Kb. 2 percig főzzük, vigyázva, hogy ne törjenek szét, de meg is puhuljanak kissé. Lecsöpögtetjük, ha kész van.
  2. Közben a tésztalapot kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk cukor és fahéj keverékével, és pizzaszeletelővel kb. 3 centis csíkokra vágjuk. Az almaszeleteket ráfektetjük a tésztára, majd feltekerjük kicsit szorosan. 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
  3. Lekvárral forrón vékonyan megkenjük, majd tálaláskor egy kis porcukorral megszórjuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 108
össznézettség: 308 836
elküldve: 95
receptkönyvben: 3 818
elkészítve: 174/223
Facebookon megjelent: -

szakács

vimizo

Mióta szakács: 2008.05.05.
22 recept

Hozzászólások (104)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Susie03
Susie03 cs, 2016-06-23 22:09

Szia! Ilyen süteményt én is szoktam sütni, saját készítésű vajas leveles tésztából a legjobb + birslekvárral + pirított aprított dióval... isteni! Csak ajánlani tudom mindenkinek! :)

albisia
albisia / albisia p, 2013-10-18 19:21

Köszönöm a receptet, sikerült elsőre elkészítenem, az utolsó 3 rózsába alma helyett birskörtesajt szeleteket tettem,az is nagyon fincsi lett.

Ollocska
Ollocska / Ollocska k, 2013-02-26 12:28

Szerintem azert nem irja a nyujtast sehol, mert a bolti leveles teszta fel van tekerve, es akkora, amekkora.

Ollocska
Ollocska / Ollocska v, 2013-03-17 09:51

mar reg keszitettem, ne haragudj... csak az volt a fejemben, mennyire gyorsan elkeszultem vele, ahhoz kepest, hogy mennyire gyonyoru

Filamér
Filamér cs, 2012-10-04 12:28

Csokoládéimádóhoz csatlakoznék, én is megnéztem a linket, nekem is csak középsulis tételek jönnek fel és engem is érdekelne, hogy körülbelül milyen hosszúságú csíkokra kell szelni az a leveles tésztát? Legalább sacc per kábé....

Csokoládéimádó
Csokoládéimádó / Csokoládéimádó sze, 2012-10-03 18:25

Kedves Vimizo!
Megszerettem volna nézni a képeket, de nagyon sok középsulis tételt találtam csak. Mit javasolnál? És milyen hosszú csíkokat érdemes készíteni, no meg hogyan készíthetnék ilyen szép kinyílt fejeket, mint a tiéd?
Üdv
Timi

vimizo
vimizo / vimizo sze, 2014-09-24 19:41

Kedves Timi!
Ne haragudj, hogy még csak most írok. Link itt van: http://likehome.hu/?p=203
Leveslestésztát meg lehet még nyújtani nyugodtan, a tésztát kb. két ujjnyi szélesre vágtam.
Ez az első sütésem volt :) megpróbálom előkeresni a többi képet is.

habriju
habriju v, 2012-09-30 18:29

Engem is érdekelne, hogy milyen hosszúak a csíkok? Megcsináltam, de szerintem én túl hosszúra nyújtottam, így kevesebb lett belőle és sütés közben be kellett vagdosnom, hogy szétnyíljanak és rendesen átsüljenek. A végén forró eperlekvárral kentem be és még egy kicsit azt is rápirítottam. Isteni lett, bár a fent említettek miatt nem olyan szép, mint a képen. Na majd legközelebb!

Moya
Moya cs, 2012-09-27 20:31

Sziasztok! Kis technikai segítséget szeretnék kérni. Mekkorára kell kinyújtani a tésztát? Az almaszeleteket hosszirányba teszitek rá? A süti közepébe vagy alulra vagy teljesen befedje a tésztát? Mennyi almaszeletet tesztek rá? Végig a 3 cm es csíkon? Azt egyben tekeritek fel vagy darabolni kell? Köszönöm a válaszokat!

Ollocska
Ollocska / Ollocska h, 2012-09-17 08:32

Én nemrégiben csináltam meg... A Hungária szállóban volt egy rendezvény, amire mentünk, és oda vitt magával mindenki házi almás-mézes sütit.... az történt, hogy miután leadtam a tálka sütimet, fél óra múlva a teremben hangosan kérdezték, ki hozta a rózsa alakú sütit. Félve jelentkeztem, hogy én. (Gondoltam valami baj van.) Állítólag a cukrász üzente, hogy gratulál a süteményemhez. Majdnem hátraestem ámulatomban. Kedves Vimizo, Nélküled ez sosem sikerülhetett volna! Köszönöm a receptet!
A tésztára nem fahéjas porcukrot kentem, hanem mézet, igaz nehezebb volt vele dolgozni, mert csordogált, és minden tekerés után ragacsos volt. A lekvár rajta kimondottan széppé teszi, de érdemes lett volna azt is felmelegítenem külön, mert hűtőhidegen kicsit darabos tud lenni a lekvár...
A sütési időm hosszabbodott, túlságosan bezsúfoltam őket egymás mellé attól való féltemben, hogy kinyílnak, így szét kellett őket húzkodni és úgy tovább sütni 10 percet. (17 volt eredetileg. 180 fokon)
De úgy képzelem a sütési idő attól is függ, melyik fajta leveles tésztát vásárolja az ember.

Még egyszer köszönöm!!!!

vimizo
vimizo / vimizo p, 2013-03-15 21:07

Ollócska, nagyon örülök:)
melegített mézzel szerintem utána is megkenheted.

Teeo122
Teeo122 cs, 2012-09-06 12:45

Én vajjal kikent muffin sütő formában szoktam sütni...és így tuti h nem nyílnak szét a rózsák ...illetve ami kifolyik belőle cukor az pedig rákaramellizálódik az aljára....isteni :D:D:D csak arra kell ügyelni h minden adag után elkell mosni a formát..mert már a második után kesernyés íze lesz a cukornak.

FannIda
FannIda sze, 2016-06-29 10:27

Hatalmas ötlet ez a muffin sütő, mennyire logikus és eszembe se jutott!
Köszi a tippet Teeo122 : )

Wekerle
Wekerle p, 2012-05-04 10:32

Picurkám, én egy "probléma megkerülő" ötletet adhatok, ami nekem bevált:
OpenOffice.org Writer programban (vagy más szövegszerkesztőben) nyitsz egy üres oldalt, megnevezed pld "Picurkám recept-gyüjtménye", szépen bekopizod a recept elérési címét
"http://www.nosalty.hu/recept/almarozsa-2" írhatsz hozzá (alája) kommentárt, és csinálsz egy mentést mielött kilépnél !!!!.
Ezután, ameddig fent van a recept a szerveren, simán behívhatod, és sokkal kevesebb memóriát foglal, mint ha az egészet letöltötted volna.

zazie
zazie v, 2012-04-15 20:30

Én is elkészítettem, nagy sikere volt,nagyon szépen köszönöm a receptet és az ötleteket! :) Nem nyíltak szét a rózsák,mert behajtottam alulra a végét, ahogy itt javasolták, tényleg érdemes úgy lezárni! Remélem egyszer az enyéim is ilyen szépek lesznek majd!

Byus
Byus szo, 2012-03-17 00:48

Szeretném elkészíteni ezt a csodát, csak annyi kérdésem lenne hogy az almákat milyen vastagra kell vágni hogy átsüljön, de ne essen szét se?

hancsa1
hancsa1 h, 2012-02-13 15:36

Szia!Annyit szeretnék kérdezni,hogy kb. milyen vékonyra kell nyújtani a tésztát?
Köszi!

riky
riky h, 2012-03-12 21:25

Sziasztok ! Ez valami álom ,nagyon jól sikerült és szép is lett ,de én az almát lehámoztam és így lett a tökéletes desszert.

Picurkám
Picurka / Picurkám v, 2012-02-12 13:14

Most már kezdek kiborulni. Nem a receptektől, hanem ettől a Nosaltytól. Én vagyok a dinnye, vagy tényleg nem működik normálisan??? Akárhányszor próbálok egy-egy receptet elmenteni Kedvencek vagy Ezt elkészítem kategóriába, klikkelek a megfelelő gombra, és aztán szépen kinyílik egy olyan oldal, amin 1o-2o féle receptnek a képe található. Ha pedig ellenőrzöm az Elkészítem-oldalamat, a csudába sincs semmi benne, egyszerűen nem mentődik el. Hiába vagyok regisztrált tag, nem történik semmi. Receptkönyvet nem tudok nyitni, receptet nem írhatok, szóval akármit is szeretnék tevékenykedni itt, az égvilágon semmi sem működik. Márpedig nem vagyok éppen analfabéta a számítógép-kezelés terén. A kommentáláson és az adatlapom szerkesztésén kívül minden néma. Ez már idegesítő! Tudtok-e segíteni?

NoSalty
Nosalty / NoSalty p, 2012-05-04 11:44

Kedves Picurkám, még mindig nem működik az oldal rendesen? Szeretnénk segíteni! :)

Picurkám
Picurka / Picurkám szo, 2012-05-05 21:31

Köööööszönöm, most már működik! Legalábbis az Elkészítem rovat működik, de bízom benne, hogy most már a többi is! Köszönöm még 1x!

timcsiikee
timcsiikee / timcsiikee v, 2012-02-12 12:40

Hali!
Nagyon tetszik a recept, gyönyörű szép, mutatós és biztos nagyon finom, ráadásul nem is olyan bonyolult.
Azt szeretném megkérdezni, hogy így körülbelül hány darab rózsa fog kijönni belőle? :)

Üdv: Timcsi

Zsoficska
Zsoficska v, 2012-01-15 15:04

Tegnap megsütöttem egy adagot, pillanatok alatt el is fogyott úgyhogy ma készítettem újabbat.

Krimhilda74
Krimhilda74 v, 2012-01-08 16:53

Hát mit is mondhatnék? Megcsináltuk. Isteni finom lett. Mondom ezt én, aki nem szereti az almás sütiket. Az egyetlen bajom az volt vele, hogy túl gyorsan elfogyott:)
Ezer köszönet a receptért:)

marika g
marika g p, 2011-10-14 00:21

Guszta es alom finom es ha nekem sikerult mindenkinek fog.Tenyleg nem nehez!Az egesz csalad apraja nagyja olyan hamar befaltak,alig tudtam megkostolni.Koszi szepen!

Agi-ca
Agi-ca k, 2011-09-27 22:14

Gyonyoru ez a suti, biztos, hogy kiprobalom. (Viszont a tobbi kepet is meg akartam nezni, de a gepem jelezte, hogy virust tartalmaz...)

Csibedina
Csibedina / Csibedina v, 2011-09-25 09:32

Hát, vimizo... ez valami hihetetlenül fantasztikus süti :-) Nagyon köszi, hogy megosztottad velünk! Eleve dupla adagból készítettem, de nem tudott kihűlni szegény... Már egy új verzió is eszembe jutott, tesztelem és ha jól sikerül, akkor hamarosan megosztom :-)

SKAndi
SKAndi / SKAndi h, 2011-09-05 18:01

Imááááááádom! :)) Szinte melegen befaltam mind :D Tippem: tálaláskor fahéjas porcukorral szórjuk meg, még fincsibb lesz :)))))) Koszonom! Kérek még! :D:D

smagdi
smagdi h, 2011-08-22 14:56

Csodaszép, gratulálok a türelmedhez. Én ugyan az almás sütit nem szeretem, meg kedvem se nagyon volt vacakolni vele, de betettem a kedvencek közé, és mindig megnézem, milyen szép. Majd lehet, ha nyugdíjas leszek és ráérek, egyszer kipróbálom. Addig már csak vagy 20 év vanhátra. De hátha egyszer valaki megsüti nekem !!!!

Bihary Livia
Bihary Livia v, 2011-05-01 19:27

Én is elkészitettem, nagyon egyszerű, és finom.Nem nyilik szét ha a végén pici vizet teszünk rá és összenyomjuk a végeit.Én egy kicsit édeszájú vagyok és bőven megpocukroztam, Köszönöm a receptet, én anyák napján leptem meg anyósomékat és a családot.

Medveczki Enikő
Enci / Medveczki Enikő sze, 2011-03-23 14:09

Kedves Vimizo!
Én is elkészitettem ezt a csodát,mert nagyon szép.Nekem annyi volt a bajom,hogy az alma héjja megakadt a gyermekem torkán :).Legközelebb majd vhogy megpucolom előtte,de félek hogy akkor szétesik az egész rózsa.Tudsz esetleg mondani olyan ötletet ami beválhat?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó k, 2011-03-08 23:09

Köszönöm:)
Ismerősötök vagyok ott is:)
Hajni

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó p, 2011-03-04 23:50

Sziasztok!
Örülök, hogy Nektek is tetszik :)

Leeanne
Leeanne / Leeanne p, 2011-03-04 21:36

Én megcsináltam otthon a múlt héten, holnapt itt, páromnál ismétlem családjának, mert "ezt a csodát nekik is látniuk kell". Nekem is elnyílt 1-2, meg is ijedtem, de amikor egy tálra rendeztem őket már olyan volt mint egy hatalmas rózsacsokor amelyikben minden virág más és egyedi.... Gyakorlatilag azonnal elfogyott, ami nem is baj mert az a kettő maradék "másnaposan" már nem volt olyan finom....

518