r
Nosalty Logó

Ál-tiramisu

Katrin
Ál-tiramisu
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

497
Kalória
11.4g
Fehérje
65.5g
Szénhidrát
20.6g
Zsír
3.4g
Víz
-
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
36.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3967 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    3.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 497 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3893.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    1783 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    524.1 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 3967 kcal
  • 11% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    1.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagyobb, négyszögletes jénai tálba a babapiskóta felét egymás mellé szépen belerakjuk.
  2. Ezután egy bögre (1,5 dl) tejhez kakaót szórunk, jól megmelegítjük, majd kanál segítségével a felét a babapiskótákra locsoljuk.
  3. A 20 dkg darált diót összekeverjük 2 evőkanál kristálycukorral, és a felét rászórjuk a babapiskótákra, majd a mazsolák felét rászórjuk a diós cukorra.
  4. A 3 csomag vaníliás pudingot a szokásos módon megfőzzük, és a felét ráöntjük erre.
  5. Ezután a maradék babapiskótát szépen rárakjuk a pudingra, majd ezt megint megöntözzük a meleg kakaóval. Erre rászórjuk a maradék diós cukrot, a maradék mazsolát, majd pedig az összes vaníliapudingot. Ennek a tetejére szórjuk teaszűrőn a maradék kakaóport.
  6. 4-5 órára vagy inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük, és másnap szeletelhető.
  7. Különösen nagy melegben kedvező desszert, mert nem kell bemelegíteni a konyhát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Tepsi mérete: 30x20

Különösen nyáron, amikor nagyon meleg a konyha, akkor ajánlatos ez a sütemény, mivel nem kell sütni, csak hidegen összeállítani, s a hűtőben másnapra megpuhul benne a babapiskóta, s már szeletelhető, s ehető is...

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...