Isten ments, hogy "rendes" lecsóreceptet írjak, abból csak a baj lenne. Nem akarok én magamra haragítani senkit, hiszen talán a lecsó az az étel, ami a legtöbbünk szívügye. Mindenkinek megvan a maga receptje, az amit szeret, az amit otthonról hozott, vagy az amit saját maga fejlesztett. Kinél a paprika megy előbb, van ahol a paradicsom, van aki meghámozza, van aki erősen szereti és akkor még nem is beszéltünk a kolbászosról meg a nokedlisről.
Helyette inkább mutatok változatokat, hogy én miként variálom, ha már degeszre ettem magamat az alap verzióból. Van itt albán stílusú grillezett változat, távol-keleti pirított rizses, francia cukkinis, meg olasz padizsános is. Szerintem bírni fogjátok őket:
-
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több rizses hús758Kalória44.5gFehérje95.8gSzénhidrát21.1gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségközepesMég több májas húsételek791Kalória41.5gFehérje107gSzénhidrát25.3gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több padlizsános tapas459Kalória6gFehérje31gSzénhidrát37.6gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több lecsó89Kalória4gFehérje19.8gSzénhidrát0.8gZsír