Omlós csirkecombok a sütőből

A MAGGI terméktesztek sorában elérkeztünk az Omlós csirkesült alapokhoz. Elsőként a citromos fűszerezésűt vettük górcső alá. (x)

Kezdjük a sütést!

Akár egy kiló csirkecomb is elfér abban a sütőzacskóban, amely a MAGGI Omlós fűszeres, citromos csirkesült alap tasakjában található.

Ha kibontjuk a termék tetején lévő részt, ott találjuk az icipicire összehajtogatott zacskót egy zárószalaggal. Segítségével könnyedén lezárhatjuk a sütőzacskót, csak arra kell ügyelnünk, hogy villával szúrjunk rajta néhány lyukat, melyeken a felgyülemlett gőznek szabad utat engedünk.

A tisztított csirke alsó combokat – de használhatunk bármilyen más csirkerészt, úgy mint csirkeszárnyat, bőrös mellet vagy csirke felső combot – belehelyezzük a sütőzacskóba, rászórjuk a termék alsó részében található fűszerkeveréket, óvatosan összerázzuk, hogy a zacskó ne sérüljön, és a lezárt zacskót egy hőálló edénybe vagy tepsibe helyezve – légkeveréses sütő esetén – 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha kevesebb húsmennyiséget sütünk, ne használjuk fel az összes fűszert, arányosan kevesebbet szórjunk a zacskóba.

Körülbelül ötven-hatvan perc szükséges ahhoz, hogy az omlós csirkecombok elkészüljenek. Mi tényleg nem nyúltunk hozzá, csak hagytuk, hadd piruljanak jól meg. De nem is volt szükség semmi adjusztálásra, segítségre, valóban aranybarnára sültek a “dobverők". Arra az egy dologra kellett csak odafigyelnünk a sütőbe helyezés pillanatában, hogy a kis csomag ne érintkezzen a sütő egyetlen részével sem.

Milyen köret illik hozzá?

Ekkor jöhet a kreativitás, a köret elkészítése. Első alkalomról lévén szó, biztosra mentünk. Csak semmi fakszni! Jöjjenek a párolt zöldségek. Ha igazán roppanós zöldségeket akarunk készíteni, úgy, hogy közben még a bennük rejlő minden jót is megtartsák, akkor nem szabad érintkezniük a forró serpenyő aljával vagy akár a vízzel. Éppen ezért egy nagy lábasban csak kevés vizet forraltunk, hogy a tetejére helyezett szűrőhöz ne érjen hozzá. Ebbe a szűrőbe kerültek a nagyobb darabokra vágott friss zöldségek. Csupán 20 perc telt el, és már le is húztuk a tűzről az edényt. Köretünk pedig a melegben várta csirkesültünk elkészülését.

Közben jutott időnk a tálalásra alkalmas tányér és az evőeszközök kiválasztására. Alig bírtuk ki a fotózást, utána rögtön megkóstoltuk a küllemére csinos és megfelelően kreol csirkecombokat. Valóban omlósak lettek, az erős fűszerezésben a citrom íze pont kellemesen érződött, úgyhogy a natúr zöldségek jól harmonizáltak vele. Legközelebb a MAGGI fokhagymás Omlós csirkesült alapot próbáljuk ki, a sütőzacskóba pedig a zöldségeket is belecsempésszük. Jövő héten meglátjuk, hogy ebből mi sül ki! (x)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek