Hogy mitől lesz igazán ünnepi egy fogás, az az alapanyagok minőségén és az átgondolt összeválogatásukon múlik, és persze azon is, hogy mennyire merünk bátran játszani az ízekkel.
Sós túrófánk
Mi a kacsa mellé most egy olyan köretet készítettünk, amelynek inkább az édes változata terjedt el a köztudatban, pedig a cukor sóval való helyettesítéséből egy teljesen más ételt kapunk, melyet akár köretként, akár húsmentes főételként is értelmezhetünk. Ez a sós túrófánk, amely lehet nagyon elegáns sült hús kísérőjeként és lehet nagyon egyszerű, ha magában fogyasztjuk.
Tipp: ha nem sütünk hozzá húst, akkor készítsünk mellé egy zöldfűszeres, fokhagymás mártogatóst és egy bögre forró teát. Téli bekuckózós estéken telitalálat vacsorára.
Tipp:
A túrófánk mellé rozé kacsamellet készítettünk
A kacsamellet nevezhetjük a kacsa legnemesebb részének. Többféle módon készíthető, de ha megtartanánk a szaftosságát, és igazán elegáns módon szeretnénk felhasználni, akkor válasszuk a rozéra sütött formáját. Ha így készítjük, nemcsak hamar elkészül, de csodálatosan rózsaszín lesz a színe, és minden ízletes szaft a húsban marad. A fűszerezést nem kell túlzásba vinni, mi meglocsoltuk a Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajával, sóztuk és borsoztuk.
A szilvamártást pedig vörösborral párosítottuk
Az étel megkoronázásaként készítettünk egy fűszeres, vörösboros szilvamártást is, amely igazán gazdag és karakteres, így nagyon jól passzol a kacsa szintén karakteres ízéhez. Feljebb már említettük, hogy az édes és sós kombinációja egy kevés alkohollal párosítva igazán emeli egy étel ünnepélyességét és eleganciáját. Ehhez az fogáshoz ez a különleges mártás adja hozzá mindezeket.
Ha szeretnétek elkészíteni, itt találjátok a rozé kacsamell sós túrófánkkal és vörösboros szilvamártással receptjét!