Új generációs hot dogok - ilyet még nem haraptál!

Felejtsd el a szakállas és triviális hot dogokat, mostantól új időszámítás kezdődik az egyik legnépszerűbb amerikai gyorskaja hazai történetében: kigurult a BudDog!

Budapest egyik legnépszerűbb gasztrokulthelyszínén, a Ráday utcában húzta be a kéziféket a BudDog gourmet foodtruckbár. Igen, a féket, hiszen ez Budapest első négykeréken guruló hotdogbárja, aminek állandó parkolója a Kálvin térhez közeli Rombusz kert lett. A BudDog csapatának küldetése pedig az őszinte és határozott elköteleződés a minőség és a haladás mellett, maximálisan kielégítve mind a hazai, mind a nemzetközi hotdograjongók igényeit.

Sepsy Balázs konyhafőnök és a hotdogtruck specialitásait kialakító csapat közel 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkező profi szakácsokból áll, akik mesterien ötvözik a nagyvilágból hozott magas színvonalú gourmet ízeket és a street food ízvilágát. Olyan hotdogokat álmodtak meg, amik a legkiválóbb alapanyagokból készülnek, és minden elemükben harmonizálnak egymással.

"A foodtruckbár nyitásával az volt a célunk, hogy Magyarországon is legyen egy, a nemzetközi trendeknek is megfelelő ínyenc gasztro hot dogos, valamint hogy bekapcsolódjunk abba a friss véráramba, amit a food truck képvisel világszerte" - kezdett bele Sepsy Balázs a BudDog történetébe. "Meglátásunk szerint Magyarországon ez még gyerekcipőben jár, szeretnénk mi is kivenni a részünket az alakulásban és az irányzat népszerűsítésében. Ez nem egyszerű feladat, hiszen ki kell törölni a fejekből a standard alacsony minőségű büfékocsikínálat képét, és valami merőben újat és minőségit ajánlani helyette."

Így néz ki egy igazi Betyár a BudDognál! Paprikás kolbász, rösztitallér, tejfölös szósz, csípos szósz, kovászos uborka, kapor, buci Minden ízében magyar BudDog.

A BudDog csapat egyébként kínálatuk kifejlesztése során kiemelkedően sok energiát fektetett bele a regionális minőségi alapanyagok felkutatásába is, ennek megfelelően friss és kiváló hazai alapanyagokból, korszerű technológiával készítik hotdog-specialitásaikat. Hot dogjaik folyamatosan megújulnak, minden időben 4-6 különlegességgel szolgálva az újragondolt virslis kiflik szerelmeseinek.

Ő pedig a BudDog-rajongók favoritja, a BLT Dawg. Paprikás kolbász, bacon, paradicsom, római saláta, majonéz, buci. A klasszikus BLT szendvics hot dog variációja. Ropogós bacon, friss zöldségek és krémes majonéz találkozása.

Többek közt ezért nyitottak a gluténmentes és vegetáriánus étkezési trendeket követők felé is: céljuk, hogy a BudDog egyet jelentsen a magas minőségű street fooddal, és mérföldkő legyen a magyar hotdogszcéna életében.

A food truck útja pedig diadalmasan elindult: a Ráday utcai Rombusz kertben lévő állandó helyszínük mellett számos nyári fesztiválra és street food show-ra is kigurulnak; ott voltak már a budapesti Street Food Show-n, a Budavári Sörfesztiválon, és ők voltak az egyik kiemelt cateringje a Brain Bar Budapestnek is - jelenleg pedig a Bánkitó Fesztiválon grillezik, majd csomagolják kiflibe és ínyenc alapanyagokba (helyi zöldségekkel, izgalmas szószokkal) a különleges ízvilágban utazó fűszeres virsliket és kolbászokat.

Harmadik lábuk pedig a céges rendezvények cateringjére koncentrál, így egy irodai csapatépítő tréningre, de akár egy privát összejövetelre is örömmel elvezetnek.

Szerkesztőségi hot dog-tesztünkön a Lö Kacsa futott be igazán: az egyedien édesen sós, rozmaringos kacsakolbásszal, narancsos mustárral, grillezett hagymával, bébispenóttal, csírával és az elengedhetetlen bucival készült variáns igazi gourmet csemege!

Miért lehet a hot dog az új streetfoodsláger?

A minőségi kiflik, az adalékmentes virslik és a megannyi minőségi szósz csodás szimbiózisra léphet a speciális feltétekkel. Elfér kézben, megvan benne a retrófaktor, sőt, mindenki ismeri, és senkinek nem kell bemutatni!

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Jól néznek ki, gusztusosak is, és biztosan finomak is. Viszont street food ként ezek már nem funkcionálnak. Ezt már csak késsel villával lehet megenni. A legtöbb verzió az els? harapásnál atomjaira esne szét. Nem csak szétszórnánk a kaja felét, hanem össze is kennénk vele magunkat. A fejl?dés nem csak abban áll, hogy egy régi ötletet újra gondolva finomabbat készítünk! Arra is kellene gondolni, hogy az eredeti funkció megmaradjon! Ha már itt tartok! Talán a hot dog az egyetlen kaja (mármint egy klasszikus), valóba egy kézzel meg lehet enni! Kb. mint egy fagyit! Talán el lehetne gondolkodni, hogy a kiflit pl. nem csak félbe vágják, hanem a belsejét ki is kaparják, hogy legyen hova pakolni a virslit és a többi cuccot. Mint pl. a gyros! Ott sem egy félbevágott tésztalapba pakolják a húst és a zöldséget. Hanem az egész tészta egy öblös zsebként funkcionál. Ahova van is pakolni a finomságokat! Szóval hot-dog ügyben van még mit fejl?dni!!!

Címlapról ajánljuk

További cikkek