Új generációs hot dogok - ilyet még nem haraptál!

Felejtsd el a szakállas és triviális hot dogokat, mostantól új időszámítás kezdődik az egyik legnépszerűbb amerikai gyorskaja hazai történetében: kigurult a BudDog!

Budapest egyik legnépszerűbb gasztrokulthelyszínén, a Ráday utcában húzta be a kéziféket a BudDog gourmet foodtruckbár. Igen, a féket, hiszen ez Budapest első négykeréken guruló hotdogbárja, aminek állandó parkolója a Kálvin térhez közeli Rombusz kert lett. A BudDog csapatának küldetése pedig az őszinte és határozott elköteleződés a minőség és a haladás mellett, maximálisan kielégítve mind a hazai, mind a nemzetközi hotdograjongók igényeit.

Sepsy Balázs konyhafőnök és a hotdogtruck specialitásait kialakító csapat közel 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkező profi szakácsokból áll, akik mesterien ötvözik a nagyvilágból hozott magas színvonalú gourmet ízeket és a street food ízvilágát. Olyan hotdogokat álmodtak meg, amik a legkiválóbb alapanyagokból készülnek, és minden elemükben harmonizálnak egymással.

"A foodtruckbár nyitásával az volt a célunk, hogy Magyarországon is legyen egy, a nemzetközi trendeknek is megfelelő ínyenc gasztro hot dogos, valamint hogy bekapcsolódjunk abba a friss véráramba, amit a food truck képvisel világszerte" - kezdett bele Sepsy Balázs a BudDog történetébe. "Meglátásunk szerint Magyarországon ez még gyerekcipőben jár, szeretnénk mi is kivenni a részünket az alakulásban és az irányzat népszerűsítésében. Ez nem egyszerű feladat, hiszen ki kell törölni a fejekből a standard alacsony minőségű büfékocsikínálat képét, és valami merőben újat és minőségit ajánlani helyette."

Így néz ki egy igazi Betyár a BudDognál! Paprikás kolbász, rösztitallér, tejfölös szósz, csípos szósz, kovászos uborka, kapor, buci Minden ízében magyar BudDog.

A BudDog csapat egyébként kínálatuk kifejlesztése során kiemelkedően sok energiát fektetett bele a regionális minőségi alapanyagok felkutatásába is, ennek megfelelően friss és kiváló hazai alapanyagokból, korszerű technológiával készítik hotdog-specialitásaikat. Hot dogjaik folyamatosan megújulnak, minden időben 4-6 különlegességgel szolgálva az újragondolt virslis kiflik szerelmeseinek.

Ő pedig a BudDog-rajongók favoritja, a BLT Dawg. Paprikás kolbász, bacon, paradicsom, római saláta, majonéz, buci. A klasszikus BLT szendvics hot dog variációja. Ropogós bacon, friss zöldségek és krémes majonéz találkozása.

Többek közt ezért nyitottak a gluténmentes és vegetáriánus étkezési trendeket követők felé is: céljuk, hogy a BudDog egyet jelentsen a magas minőségű street fooddal, és mérföldkő legyen a magyar hotdogszcéna életében.

A food truck útja pedig diadalmasan elindult: a Ráday utcai Rombusz kertben lévő állandó helyszínük mellett számos nyári fesztiválra és street food show-ra is kigurulnak; ott voltak már a budapesti Street Food Show-n, a Budavári Sörfesztiválon, és ők voltak az egyik kiemelt cateringje a Brain Bar Budapestnek is - jelenleg pedig a Bánkitó Fesztiválon grillezik, majd csomagolják kiflibe és ínyenc alapanyagokba (helyi zöldségekkel, izgalmas szószokkal) a különleges ízvilágban utazó fűszeres virsliket és kolbászokat.

Harmadik lábuk pedig a céges rendezvények cateringjére koncentrál, így egy irodai csapatépítő tréningre, de akár egy privát összejövetelre is örömmel elvezetnek.

Szerkesztőségi hot dog-tesztünkön a Lö Kacsa futott be igazán: az egyedien édesen sós, rozmaringos kacsakolbásszal, narancsos mustárral, grillezett hagymával, bébispenóttal, csírával és az elengedhetetlen bucival készült variáns igazi gourmet csemege!

Miért lehet a hot dog az új streetfoodsláger?

A minőségi kiflik, az adalékmentes virslik és a megannyi minőségi szósz csodás szimbiózisra léphet a speciális feltétekkel. Elfér kézben, megvan benne a retrófaktor, sőt, mindenki ismeri, és senkinek nem kell bemutatni!

Címlapról ajánljuk

5 magyar étterem a Michelin-kalauzból, amiről talán még nem hallottál

Hol van már az az korszak, amikor egy kezünkön meg tudtuk számolni a hazai Michelin-csillagos éttermeket! Jelenleg összesen 72 magyar éttermet ajánl a francia bázisú Michelin-kalauz, köztük a legtöbb a Michelin-tányér jelzést kapja a nemzetközi ítészektől. Ez még nem jelent Michelin-csillagot, de egy adott helyen ezeket az éttermeket is ajánlja a kalauz, kiemelkedő konyhai teljesítményük révén. 5 olyan hazai étterem következik vidéken és Budapesten, amelyekről kevesebbet hallani, pedig megérdemlik a figyelmet!

Nosalty

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.