Tőled fog lesni ez a konyhai robotgép!

Otthoni konyhákba szánt robotséfet fejlesztett ki egy londoni vállalat: a masina az ember mozdulatait ellesve tanulja meg elkészíteni a különböző fogásokat.

A Moley Robotics cég az idei Hannoveri Vásáron, a világ legnagyobb gépipari és elektrotechnikai seregszemléjén mutatta be a szerkezet prototípusát. A németországi vásáron Tim Anderson, a BBC Masterchef (Mesterszakács) című valóságshowjának 2011-es győztese tanította a robotséfet ráklevest készíteni.

"Megkéred valamire, legyen az némi előkészület, vagy egy teljes fogás elkészítése az elejétől a végéig, és a gép megcsinálja. És minden egyes alkalommal ugyanúgy fogja megcsinálni" - mondta Anderson a BBC News-nak.

A robotséf parancsokká alakítja át az eltanult mozdulatokat, amelyeket aztán az emberi kéz mozgását idéző, aprólékosan kidolgozott karjaival hajt végre.

A termék még két évnyire van attól, hogy forgalomba kerüljön, a cég ugyanis beépített hűtőszekrénnyel és mosogatógéppel is el akarja látni, hogy a hozzávalók felaprítása, összedolgozása, megsütése vagy megfőzése után a robotséf még el is mosogassa a koszos edényeket.

A vállalat tízezer fontért (4,1 millió forint) szeretné piacra dobni a robotszakács háztartásokba szánt változatát, amelyhez több ezer recept is tartozna, sőt, a tulajdonosok saját receptjeiket is megoszthatnák egymással az interneten.

Olvastad már?

6 dolog 2015-ben, ami menőbb a Vissza jövőbe 2 ételhidratálójánál!

(via MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!