Tavaszidéző vacsorák

Ezen a héten végre beköszönt az igazi tavasz! A meteorológusok előrejelzései szerint a hőmérséklet immár tartósan 15 fok fölött alakul, így talán valóra válik az az álmunk, hogy elérkezik a 2013-as tavasz.

Dobjuk fel a hetet isteni vacsorákkal! Ajánlunk medvehagymát, brokkolit, de lesz sajttorta is!

Hétfő

Az utóbbi évek egyik méltatlanul mellőzött, majd hihetetlen visszatérést produkáló konyhai alapanyaga egyértelműen a medvehagyma. A tavasz slágere 200-300 forintért kapható a piacokon nagyobb csokrokban, s persze nyersen a legegészségesebb, azért mártásként, csirkemellfilé mellé, kevés salátával is szívesen kínáljuk.

Kedd

A tavaszi örömünnep tiszteletére zsenge zöldborsóból főzünk estére egy finom főzeléket – ha kapunk hozzá friss petrezselymet, ne habozzunk megszórni vele. Van, aki tejjel, más tejfölös habarással és vízzel készíti – bármelyik is a szimpatikus, mindenhogyan finom a végeredmény, ami simán lesöpri a régi, menzai rossz emlékeinket!

4+1 maradékmentő vacsora >>

Szerda

El Salvador egyik nemzeti főfogása ez a tortillaféleség – aki még nem hallott a pupusasról, feltétlenül próbálja ki. A serpenyőben süthető, összelapogatott tésztagombócok sajttal, pirospaprikával és némi tejföllel a tetejükön a legfinomabbak, különösen, ha tavaszi zöldeket is kínálunk hozzájuk!

Tortillarecepteket itt találsz >>

Csütörtök

A sajttortával általában azok is megpróbálkoznak, akik egyébként még életükben nem sütöttek tortát: ennek az expressz receptnek erőssége is a mascarponéban, a tejszínben és a málnában rejlik, és szinte lehetetlen elrontani. A szeletekre vágott hűs tortát viszont imádni fogja a kóstoló közönség!

Sajttorták receptjei >>

Péntek

A brokkoli az egész telünket végigkísérte: primőrként vagy fagyasztva, de többször is került belőle az asztalunkra, s még egy utolsó körben összedobunk belőle egy jó, fokhagymás-tejszínes krémlevest. Hamarosan már a tavaszi zöldekből főzzük a leveseket!

Olcsó, gyors, egészséges: főzelék! >>

A Reggeli és vacsora rovat korábbi hasznos cikkeit itt találod >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!