Sütöttél már denevért?

Közeleg a Halloween, azaz Mindenszentek és a Halottak napjának időszaka, amit nálunk természetesen kevésbé illik jókedvűen megünnepelni...

De egy kis halloween-i sütisütés még nem számít a halottak kigúnyolásának, szó sincs erről! Persze sokaknál kiveri a biztosítékot, hiszen valljuk be, elég morbid dolgokkal találkozunk ilyenkor. Vannak akik ijesztőnek, vannak akik viccesnek tartják ezeket, nem véletlen, hogy a különböző nemzetek is eltérnek az ünneplés módját illetően. Ha úgy döntesz, hogy szívesen sütnél a barátaidnak és a családodnak erre az alkalomra, már most érdemes felkészülni!

A halottakat minden nép tiszteli, csak épp mindenhol más hagyományok jellemzőek. A mexikóiak például több napos bulizással áldoznak szeretteik emlékére – esznek-isznak, miközben történetek mesélésével emlékeznek vissza szeretteikre. Ilyenkor előkerülnek a cukorkoponyák és csontvázak, és még számtalan morbid falat. Ezen a napon tudatják a világgal, hogy halottaikat még mindig hozzájuk tartozónak tartják. Ha te is hasonlóan gondolkodsz, és szerinted sem érdemes búslakodni, készíts otthon te is ünnepi süteményeket és bonbonokat!

Halloween-es szilikon sütőforma

Halloween szilikon sütőforma - NoSalty webshop
Ezzel a sütőformával 6 db figura süthető: denevér, halálfej, de akár szellem is készíthető vele. Ha a felnőttek nem is, a gyerekek biztosan imádni fogják.

Koponyafej alakú szilikon bonbonforma

Ezzel a szilikonformával 9 bonbont tudsz elkészíteni. Hogy ne csak a formája, de a csokoládé íze is felidézze Mexikót, csempéssz egy kevés chilit is a csokiba – ezt persze csak felnőtteknek ajánljuk.
Koponyafej alakú bonbon szilikon forma - NoSalty webshop
Amerikában ezen a napon rémisztő jelmezekbe öltöznek, és valódi horrortanyává varázsolják a házaikat csontvázakkal, szellemekkel és denevérekkel. Ellepik a faragott tökfejek az utcákat, és állítólag ilyenkor minden jóravaló amerikai kiereszti magából a démonait.
Magát a Halloween-t az amerikaiakhoz kötjük, pedig valójában az ír bevándorlóknak köszönhetjük, hiszen eredetileg ez egy kelta ünnep volt. Ők úgy hitték, ezen a napon az emberek beléphetnek a szellemek világába, és összemosódnak a földi illetve túlvilági lét határai. Jóval később, a 19.században már ők is szellemeknek öltözve, óriási lármát csapva ünnepeltek.

Halloween-es 8 részes kiszúróforma

Halloween, 8 részes kiszúróforma - NoSalty webshop

Szellem, macska, koponya, denevér, és még jó néhány rémisztő forma található a dobozban.

Pohárjelölő "halloween"

A Vacuvin pohárjelölő csomag 12 db különböző vidám figurát tartalmaz, amellyel egyedivé tehetjük, és könnyen meg is különböztethetjük vendégeink poharait.
További halloween-i cuccokért kattints a NoSalty webshopra!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.