Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtisztítás okosan – a modern háziasszony választása, ha csillogó sütőről van szó

Hallottatok már a katalitikus és pirolitikus tisztításról? Tudjátok, mi az aquactiva? Ha nem, akkor most bevezetünk titeket a modern sütőtisztítás rejtelmeibe! (x)

Ha szerencsések vagytok, akkor ezekkel a kifejezésekkel a saját készüléketek kezelési utasításában már találkozhattatok. És hogy miért vagytok szerencsések? Mert ezek szerint van olyan funkció a gépeteken, amellyel gyerekjáték a mindenki által mumusként elkönyvelt sütőpucolás. Ha mégsem hallottatok róluk, akkor pedig érdemes lesz mostantól odafigyelni rájuk, hiszen sok időt spórolhattok velük, és a kacsóitok épségét is megőrizhetitek.

Jöjjenek a modern sütők legnagyobb tisztítási vívmányai:

Katalitikus tisztítás

Ez egy öntisztítási funkció. Az ilyen sütők belsejét speciális zománccal látják el, amely katalizátor anyagokat tartalmaz, amelyek magas hőmérsékleten, az oxigén hatására megváltoztatják a zsíros szennyeződések kémiai szerkezetét. Ezt a programot, mely körülbelül fél órát vesz igénybe, érdemes lefuttatni havonta egyszer. Utána papírtörlővel vagy egy puha ronggyal le lehet törölni az addig ráragadt zsíros szennyeződéseket.

Amire ügyeljünk:

  • Ha nem használjuk gyakran a sütőt, akkor is melegítsük fel néha, hogy a katalizátorok megfelelően működhessenek, így a készülék élettartamát is meghosszabbíthatjuk.
  • Vannak olyan sütők, melyeknek nem minden felülete kezelt ezzel a bevonattal, ezeket ne felejtsük el hagyományosan letisztítani!

Pirolitikus tisztítás

Még egy speciális funkció a tiszta sütőért. Bekapcsolása után a sütő rendkívüli magas, 400-500 fokos hőmérsékletre hevül, így a sütőtérben lerakódott szennyeződések egyszerűen elégnek. Nem kell aggódni, a sütő ajtaja automatikusan lezár erre az időre, így véletlenül sem tudunk bekukkolni, hogy leégessük a hajunkat. Csak akkor lesz újból nyitható, amikor már biztonságos hőfokra hűl vissza. Ez a módszer tehát biztonságos, de az előzőhöz képest jóval több időt vesz igénybe. Miután viszont teljesen kihűlt a sütő, könnyen kisöpörhetjük a hamut.

Aquactiva tisztítás

Ez a környezetbarát funkció lehet a legismerősebb. A készülékbe egy erre rendszeresített helyre vizet kell önteni, majd elindítani a programot. A meleg hatására a víz forró gőzként száll fel, amiben a ragadványok, zsírok, ételmaradékok feloldódnak, miáltal könnyebben eltávolíthatóvá válnak. Nem kell erős tisztítószereket használnunk a kisikálásukhoz, elég lesz csak egy száraz, puha ronggyal áttörölni a sütő belsejét.

Keress öntisztító funkciós termékeket a Candy sütőkínálatában!

Szólj hozzá!
https://ad.adverticum.net/t/?z=2201&g=5656968&b=565811600&h=[LOCATION]&p=2

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!