A paprikás csirkéről szól az idei Gourmet Fesztivál

Az ország legjobb séfjei által számos változatban, különleges vagy hagyományos módokon elkészített paprikás csirkét kóstolhatnak az idei Gourmet Fesztivál látogatói.

A pünkösdi hosszú hétvégén megrendezett, és így négynaposra bővített gasztronómiai programsorozaton nemcsak a közkedvelt étel különböző variációival, hanem a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág egyéb jeles képviselői által készített termékekkel és fogásokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A kínálatban a nemzetközi konyha is megjelenik. A magyarok mellett külföldi sztárséfek is főznek majd a gasztroszínpadon, ahol non-stop étel- és italkóstolókkal is várják a vendégeket.

A street food kategóriában újdonságként megjelenik a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül az is, hogy mi a különbség a kettő között.

A fesztiválon külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d'Or Akadémia. A januárban megrendezett lyon-i Bocuse d'Or, a világ legrangosabb szakácsversenye magyar kiállítóstandján nagy sikert arató hazai éttermek ötfogásos menüjét is megkóstolhatják a látogatók.

A nagyközönség idén is megízlelheti a legjobb vidéki éttermek ételeit, a legizgalmasabb vidéki ízeket, és találkozhatnak Michelin-csillagos éttermekkel mind a kiállítók között, mind a színpadi programokban.

A rendezvényről és a kiállítókról bővebb információkkal a fesztivál honlapja szolgál.

(via MTI)

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...