Oroszok akarnak a McDonald's-ra törni?

Nyikita Mihalkov és Andrej Koncsalovszkij egy orosz gyorsétteremlánccal akarna versenyre kelni a McDonald's hálózatával.

A világhírű orosz filmrendező testvérpár, Andrej Koncsalovszkij és Nyikita Mihalkov azzal a kéréssel fordult az orosz kormányhoz, hogy nyújtson pénzügyi segítséget egy hazai gyorsétteremlánc elindításához, amely vetélytársa lehetne az Oroszországban is jelen lévő amerikai McDonald's-hálózatnak - jelentette csütörtökön a Kommerszant című orosz napilap.

A gyorsétterem-hálózat a Jegyim doma (Együnk otthon) nevet viselné. Ez a címe Koncsalovszkij felesége, Julija Viszockaja színésznő, televíziós műsorvezető gasztronómiai műsorának az NTV orosz televízióban. Viszockaja, akinek két saját étterme is van Moszkvában, ezen a címen egy online receptkönyvet is működtet.

"Megpróbálunk létrehozni egy jó és tisztességes ételeken alapuló, hozzáférhető hálózatot" - mondta Koncsalovszkij a TASZSZ hírügynökségnek.

A filmrendező testvérpár március 16-án levélben fordult Vlagyimir Putyinhoz, az orosz elnök támogatását kérve kezdeményezésükhöz. Mint írták, az étteremlánc elindításához 971,8 millió rubelre (4,86 milliárd forint) lenne szükségük, amely számításaik szerint 4 év 8 hónap alatt térülne meg.

Putyin már március 24-én azzal bízta meg Arkagyij Dvorkovics miniszterelnök-helyettest, hogy vizsgálja meg és támogassa a javaslatot az "importhelyettesítési feladatok megoldásának összefüggésében". A Kommerszant értesülése szerint Dvorkovics csütörtökre hívta össze megbeszélésre az ügyben érintett tárcák képviselőit.

Nyikita Mihalkov az orosz elnök hű támogatója, az elmúlt időszakban - a Krím annektálása idején is - többször is kiállt politikája mellett.

Olvastad már?

Nem akar több antibiotikumos csirkét a McDonald's!

(via MTI)

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek