Nyálcsorgató mozgóképek a konyhából

Félelmetesen ínycsiklandozó és hipnotikus mozgóképek ételekről és érzésekről, amiket már te is átéltél. Elevenítsd fel újra őket, örökítsd meg a saját szemeddel!

Ha valamilyen okból ma még nem gondoltál a konyhádra és a finom ételekre, akkor a következő mozgóképek után az első utad biztosan a főzőhelységbe (vagy legalábbis a hűtődhöz) vezet majd. Nem is csodálkozunk, hiszen ezek az elragadó gifek olyan vizuális gyönyörben részesítenek, amitől nemcsak a nyálelválasztásod indul be, de gyomrod is hangosan korogni fog. Ne bánd, hallgass az érzékeidre!

A Kitchen Ghosts nevű recept és fotós weboldal két szerkesztője pedig pontosan tudja, hogy mitől gyengülünk el: Daria Khoroshavina fotós és Olga Kolesnikov food sylist csupa olyan pillanatot örökített meg mozgóképeiken, amik a konyhában töltött percek legmegragadóbb momentumai. Az általuk cooking cinemagraphs-nek definiált gyűjteményben a gifek mellett a különböző ételek receptjei és elkészítési módja is megtalálható, szóval ha ez egyik mozgó csendélet után elkészítenéd mondjuk a forró csokis fahéjas csigát, akkor egy kattintásra ellátnak minden tudással a szofisztikált képesblogban utazó lányok.

De mi az a GIF?

A GIF – (Graphics Interchange Format) képek tárolására alkalmas fájlformátum. A formátum a képen lévő információt veszteségmentesen tömöríti. Lényege, hogy megadott időpontokban váltakoznak a különböző képek, így egy animációt hozva létre. Hátránya, hogy nincs hangja.

Láttad már?

21 ételérzés, amit ki kell próbálnod!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Könnyű kráterszelet

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...