Nyálcsorgató mozgóképek a konyhából

Félelmetesen ínycsiklandozó és hipnotikus mozgóképek ételekről és érzésekről, amiket már te is átéltél. Elevenítsd fel újra őket, örökítsd meg a saját szemeddel!

Ha valamilyen okból ma még nem gondoltál a konyhádra és a finom ételekre, akkor a következő mozgóképek után az első utad biztosan a főzőhelységbe (vagy legalábbis a hűtődhöz) vezet majd. Nem is csodálkozunk, hiszen ezek az elragadó gifek olyan vizuális gyönyörben részesítenek, amitől nemcsak a nyálelválasztásod indul be, de gyomrod is hangosan korogni fog. Ne bánd, hallgass az érzékeidre!

A Kitchen Ghosts nevű recept és fotós weboldal két szerkesztője pedig pontosan tudja, hogy mitől gyengülünk el: Daria Khoroshavina fotós és Olga Kolesnikov food sylist csupa olyan pillanatot örökített meg mozgóképeiken, amik a konyhában töltött percek legmegragadóbb momentumai. Az általuk cooking cinemagraphs-nek definiált gyűjteményben a gifek mellett a különböző ételek receptjei és elkészítési módja is megtalálható, szóval ha ez egyik mozgó csendélet után elkészítenéd mondjuk a forró csokis fahéjas csigát, akkor egy kattintásra ellátnak minden tudással a szofisztikált képesblogban utazó lányok.

De mi az a GIF?

A GIF – (Graphics Interchange Format) képek tárolására alkalmas fájlformátum. A formátum a képen lévő információt veszteségmentesen tömöríti. Lényege, hogy megadott időpontokban váltakoznak a különböző képek, így egy animációt hozva létre. Hátránya, hogy nincs hangja.

Láttad már?

21 ételérzés, amit ki kell próbálnod!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?