Nyálcsorgató mozgóképek a konyhából

Félelmetesen ínycsiklandozó és hipnotikus mozgóképek ételekről és érzésekről, amiket már te is átéltél. Elevenítsd fel újra őket, örökítsd meg a saját szemeddel!

Ha valamilyen okból ma még nem gondoltál a konyhádra és a finom ételekre, akkor a következő mozgóképek után az első utad biztosan a főzőhelységbe (vagy legalábbis a hűtődhöz) vezet majd. Nem is csodálkozunk, hiszen ezek az elragadó gifek olyan vizuális gyönyörben részesítenek, amitől nemcsak a nyálelválasztásod indul be, de gyomrod is hangosan korogni fog. Ne bánd, hallgass az érzékeidre!

A Kitchen Ghosts nevű recept és fotós weboldal két szerkesztője pedig pontosan tudja, hogy mitől gyengülünk el: Daria Khoroshavina fotós és Olga Kolesnikov food sylist csupa olyan pillanatot örökített meg mozgóképeiken, amik a konyhában töltött percek legmegragadóbb momentumai. Az általuk cooking cinemagraphs-nek definiált gyűjteményben a gifek mellett a különböző ételek receptjei és elkészítési módja is megtalálható, szóval ha ez egyik mozgó csendélet után elkészítenéd mondjuk a forró csokis fahéjas csigát, akkor egy kattintásra ellátnak minden tudással a szofisztikált képesblogban utazó lányok.

De mi az a GIF?

A GIF – (Graphics Interchange Format) képek tárolására alkalmas fájlformátum. A formátum a képen lévő információt veszteségmentesen tömöríti. Lényege, hogy megadott időpontokban váltakoznak a különböző képek, így egy animációt hozva létre. Hátránya, hogy nincs hangja.

Láttad már?

21 ételérzés, amit ki kell próbálnod!

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek