Nosalty-kvíz: Kitalálod, mi volt a régies elnevezése ezeknek a zöldségeknek és gyümölcsöknek?

Mennyire vagy képben a zöldségek és gyümölcsök régies neveivel? Kvízünkkel most letesztelheted!

 „Mi is a név? Mit rózsának hívunk mi, bárhogy nevezzük, éppoly illatos” - mondta egykor Shakespeare, és ez nemcsak a rózsára, de a zöldségekre és gyümölcsökre is igaz. Számos zöldséget és gyümölcsöt régebben teljesen más névvel illettek, mint ahogy azt ma ismerjük. De vajon te tudod, milyen zöldségeket és gyümölcsöket takarnak ezek a régies elnevezések? Teszteld magad kvízünkkel!

Színes gyümölcsök
Milyen zöldséget és gyümölcsöt takarnak ezek a régies nevek?

Párosítsd ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket!

Az alábbi őszi-téli zöldségek és gyümölcsök igazán ütős párosítást alkotnak, érdemes kipróbálni őket együtt!

  • Gránátalma és cékla: keverd össze a ropogós gránátalmaszemeket sült céklával salátákban, vagy használd a gyümölcs ékkőszerű magjait céklás fogások díszítésére.
  • Póréhagyma és alma: jó házasság ez, mindkét alapanyag szépen, lassan édesre párolható vagy süthető, krémes állagot adhatunk így nekik. Készíts belőlük levest, krémlevest, pürét, süsd őket köret gyanánt vagy húsok mellett.
  • Fodros kel és grapefruit: a fodros kel extrém ízén sokat szelídít a citrus savassága és enyhe édes aromája, másrészt texturálisan is izgalmas összefogás ez, hiszen a fodros kel nyersen rostos, sütve ropogós, míg a grapefruit lédús, puha állagot hoz az együttműködésbe.
  • Sárgacékla és vérnarancs: a cékla sárga és édesebb verziója valamint a narancs „véres”, márványosan bordó és kesernyésebb, karakteresebb változata jól működik együtt salátákban, köretekben, előételekben… akár desszertekben is.

Indítsd a kvízt, és tedd próbára tudásod!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek