New York-i séfet igazolt a Gourmet Box

A cég nemcsak Magyarországon, de a közép-európai régióban is egyedüliként kínál olyan csúcsgasztronómiai fogásokat, amelyeket bárki otthon is 10 perc alatt elkészíthet.

A sous vide (vákuum alatt) technológiával előkészített ínyencfogások hosszan eltarthatóak, és a feltálalás előtt rövid idő alatt tökéletesre készíthetőek.

Az amerikai William Goldenberg csatlakozásával immár négy kreatív szakács dolgozik a gödöllői bázison, ahonnan közvetlenül szállítják házhoz és az együttműködő éttermek konyháira a kiválasztott fogásokat, alapanyagokat. „William érkezésétől új szemléletmódot, a professzionalizmus további elmélyítését várjuk, segítségével még előrébb szeretnénk lépni az izgalmas, gourmet receptek irányába” – mondja el az új, amerikai séf leigazolásával kapcsolatban Bartók Marcell, a Gourmet Box tulajdonosa. A gasztronómiai területen több vállalkozást is sikerrel üzemeltető szakember rámutat, hogy William Goldenberg közre fog működni a hagyományos fogások újragondolásában, megújításában is.

„A megállapodáskor fontos szempont volt, hogy William elsőrangú, képzett grillszakács is, így a most induló kertipartis, BBQ-s szezonban már az előkészített, pácolt, egyedi ízvilággal fűszerezett húsokat is szállítani tudunk” – mondja el a közeli tervekkel kapcsolatban Bartók Marcell. A sous vide eljárással előkészített alapanyagok lehetővé teszik, hogy a grillezésért felelős házigazda is részt vehessen a partik érdemi részén, maga a grillezés nem vesz igénybe többet 10-15 percénél. A grill termékvonal mellett kiemelt szerep jut a prémium fogásokon kívül még a paleo, gluténmentes, fitnesz menüsoroknak is.

A sous vide („szuvid” vagy „vákuum alatt”) eljárást azért is részesítik előnyben a csúcskategóriás éttermek, mert hatékonyabb erőforrás-gazdálkodást tesz lehetővé, az oxigénmentes környezet növeli az eltarthatóságot, és ami a legfontosabb, korábban elképzelhetetlen omlósságot, szaftosságot, frissességet kölcsönöz az elkészített fogásoknak. „A csúcsgasztronómiai fogások segítségünkkel már a háztartásokban is elérhetővé válnak, népszerűségüket növeli, hogy szaktudás nélkül, mindössze egy serpenyővel, lábassal felszerelt alap háztartásban is elkészíthetőek, és nem tartalmaznak semmiféle tartósítószert, adalékanyagot sem” – mondja el a házhozszállított fogások előnyeivel kapcsolatban Bartók Marcell, a Gourmet Box irányítója, aki hangsúlyozza, termékeik mindig friss, válogatott alapanyagokból készülnek, amelyek nagy részét közvetlenül a termelőktől szerzik be.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek

HETI MENÜ: házias fogások, amelyektől egy balatoni nyaralóban érzed magad

Lecsó kolbásszal, rántott hekk, főtt kukorica, lángos sok tejföllel vagy ducira töltött töltött paprika? Csupa-csupa nyári fogást hoztunk, amelyek a nagyi nyaralójában levő rezsón is simán összedobhatók! Ha pedig nem utaztok idén, legalább ezekkel a receptekkel nosztalgiázzatok! Finom lesz, ígérjük...főzzetek velünk jövő héten is!