New York-i séfet igazolt a Gourmet Box

A cég nemcsak Magyarországon, de a közép-európai régióban is egyedüliként kínál olyan csúcsgasztronómiai fogásokat, amelyeket bárki otthon is 10 perc alatt elkészíthet.

A sous vide (vákuum alatt) technológiával előkészített ínyencfogások hosszan eltarthatóak, és a feltálalás előtt rövid idő alatt tökéletesre készíthetőek.

Az amerikai William Goldenberg csatlakozásával immár négy kreatív szakács dolgozik a gödöllői bázison, ahonnan közvetlenül szállítják házhoz és az együttműködő éttermek konyháira a kiválasztott fogásokat, alapanyagokat. „William érkezésétől új szemléletmódot, a professzionalizmus további elmélyítését várjuk, segítségével még előrébb szeretnénk lépni az izgalmas, gourmet receptek irányába” – mondja el az új, amerikai séf leigazolásával kapcsolatban Bartók Marcell, a Gourmet Box tulajdonosa. A gasztronómiai területen több vállalkozást is sikerrel üzemeltető szakember rámutat, hogy William Goldenberg közre fog működni a hagyományos fogások újragondolásában, megújításában is.

„A megállapodáskor fontos szempont volt, hogy William elsőrangú, képzett grillszakács is, így a most induló kertipartis, BBQ-s szezonban már az előkészített, pácolt, egyedi ízvilággal fűszerezett húsokat is szállítani tudunk” – mondja el a közeli tervekkel kapcsolatban Bartók Marcell. A sous vide eljárással előkészített alapanyagok lehetővé teszik, hogy a grillezésért felelős házigazda is részt vehessen a partik érdemi részén, maga a grillezés nem vesz igénybe többet 10-15 percénél. A grill termékvonal mellett kiemelt szerep jut a prémium fogásokon kívül még a paleo, gluténmentes, fitnesz menüsoroknak is.

A sous vide („szuvid” vagy „vákuum alatt”) eljárást azért is részesítik előnyben a csúcskategóriás éttermek, mert hatékonyabb erőforrás-gazdálkodást tesz lehetővé, az oxigénmentes környezet növeli az eltarthatóságot, és ami a legfontosabb, korábban elképzelhetetlen omlósságot, szaftosságot, frissességet kölcsönöz az elkészített fogásoknak. „A csúcsgasztronómiai fogások segítségünkkel már a háztartásokban is elérhetővé válnak, népszerűségüket növeli, hogy szaktudás nélkül, mindössze egy serpenyővel, lábassal felszerelt alap háztartásban is elkészíthetőek, és nem tartalmaznak semmiféle tartósítószert, adalékanyagot sem” – mondja el a házhozszállított fogások előnyeivel kapcsolatban Bartók Marcell, a Gourmet Box irányítója, aki hangsúlyozza, termékeik mindig friss, válogatott alapanyagokból készülnek, amelyek nagy részét közvetlenül a termelőktől szerzik be.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek