Nemzetközi receptverseny a Metropollal

A Metro International szervezésében elindult a második Metropol Super Chef nemzetközi receptverseny. Mutasd meg a világ előtt kulináris képességeidet! (x)

Az idei lesz a második megmérettetés az ingyenes lapcsalád történetében, amelyhez ezúttal hazánk legnagyobb példányszámú napilapja, a Metropol is csatlakozott.

Nevezz és nyerj!

A Metropol jóvoltából idehaza is elindult a küzdelem egy páratlan mexikói gasztronómiai túráért, melyre bárki benevezhet saját magyaros receptjével és az ahhoz kapcsolódó ételfotókkal, videóval. Ehhez nem kell mást tenni mint a Metropol Super Chef oldalon regisztrálni és feltölteni a szükséges anyagokat, majd izgulni, hogy a közönség minél több szavazattal díjazza a kreációkat. Nevezni és voksolni április 28-ig lehet. A 10 legtöbb szavazatot elért recept közül zsűri választja ki a helyi nyerteseket, valamint azt a résztvevőt, aki továbbjut a nemzetközi döntőbe, és megmérettetik a fődíjért.

A zsűri

A hazai zsűriben közreműködik Kárai Dávid, ízHUSZÁR, a NoSalty gasztrobloggere, Kovács Antal örökös magyar bajnok sommelier, a Pincearon.hutulajdonosa, és Tar Zsuzsanna, a Metropol Konyha rovatvezetője.

A három kontinensen 15 országban egyszerre zajló receptverseny végső győztesére május 9-én derül fény, de addig is számos önjelölt szuper séfnek lehetősége lesz, hogy tehetségét a szélesebb publikum is megismerhesse.Töltsd fel a legjobb magyaros ételreceptedet, hogy esélyed legyen megnyerni a fantasztikus főnyereményt: a mexikói utazást!

A Metropol Super Chef nemzetközi receptversenyre itt nevezhetsz!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek