Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A nagy pizzatitok

A legfontosabb részt biztosan tudod: minden a pizza tésztáján múlik. Most ismerd meg a többi legalább ugyanannyira fontos szempontot is, figyelj, mutatjuk! (x)

Pizzához nullás lisztet

Lisztből jó, ha az olaszok által is használt 00-ás típust szerezzük be, ez egy nagyon finomra őrölt liszt, ideális a pizzához. Még jobb textúrát kapunk, ha a lisztmennyiség 20%-át kiváltjuk egészen finom szemcséjű búzadarával.

Élesztőkérdés

Kevés élesztő szükséges hozzá, vagyis 1 kilogramm liszthez csak 1-2 dekagrammnyi, mivel nem foccacciát, hanem szép, vékony tésztájú pizzát sütünk majd a tésztából.

Mitől lesz jól nyújtható a pizzatészta?

Ha szeretnénk könnyedén vékony formára húzni a pizzatésztát, akkor csak egy kevés, fél kilónként 1 evőkanálnyi olívaolajat öntsünk a tésztához, ugyanis ha túl sok kerül bele, nagyon ruganyos lesz, mindig visszaugrik. Az így jól kidolgozott tésztát pihentessük legalább egy napig, mert a frissen gyúrt tészta sohasem lesz jól nyújtható.

Pizzavariációk a Nosalty oldaláról

Szósz és feltét

Miután kinyújtottuk és megkentük a tésztát pizzaszósszal, rögtön erre kerüljön a sajt, erre tehetjük a gombát, halat, sonkát vagy szalámit és az összes kívánt feltétet. Tehát a lényeg, hogy a sajt sose kerüljön a tetejére, mert megég, mielőtt a pizza elkészülne! Ez az egyik legnagyobb titok, amit sokan nem ismernek.

Forró sütő

A legautentikusabb pizza ugyan kemencében készül, de otthonunkban is süthetünk a kemencéshez hasonlóan jó tésztát. A legfontosabb, hogy a sütőt jó forróra, 220 fok fölé melegítsük elő, így kerüljön bele a szépen felöltöztetett pizza.

Minőségi pizza nagy odafigyeléssel

Ha mégsem jutna időd a pizzasütésre, akkor válaszd a PizzaSpezial-t, melyet egy magasabb minőség iránti igény hívott életre. Itt a szokványostól eltérő alapossággal készítik az ismertebb és a különlegesebb pizzafajtákat. A munkafolyamatok kialakításakor nem a sebességet és az egyszerűséget, hanem a kész pizzák tökéletesítését tartották szem előtt. Minden a jó tésztával kezdődik, ezért a házhoz rendelő vásárlók három liszttípus közül választhatják ki pizzájuk alapelemét. A tészták receptjeit hosszas kísérletezés után véglegesítették. Az alaptészta egy speciális lisztből készül, de a pizzák rendelhetőek tönköly és „Katus” szénhidrát csökkentett lisztből is. Elkészítés előtt a felhasznált vizet tisztítják, lágyítják. Nagy gondot fordítanak az élesztő minőségére és mennyiségére, valamint a dagasztás időtartamára, az összetevők megfelelő arányára. A kimért tésztaadagokat meghatározott ideig kelesztik, megfelelő hőmérsékleten tárolják, és egy kevés rétesliszt felhasználásával kézzel nyújtják a megfelelő méretre. A szószokba, mártásokba kizárólag frissen vágott fűszernövények kerülnek az ízek arányának és intenzitásának elérése céljából. A választott alapszószra lágy mozzarellakeverék kerül. Ezt kívánság szerint a húsfeltét követi, melyek között találhatunk különleges, magas minőségű olasz és spanyol húsárut is. Ügyelnek a húsfeltétek vastagságára is, mert a sütés során távozó zsír eláztathatja a többi hozzávalót. A húsfeltéteket a magyar termelőktől vásárolt, gondosan válogatott friss zöldségek követik az egyéb feltétekhez illeszkedő arányok ésszerű megválasztásával. A sütésre váró pizzák serpenyő nélkül kerülnek a megfelelő hőfokú sütőbe, ahol 1-2 perc alatt tökéletesen átsülnek. Hát kell ennél több? Próbáld ki!

Tudj meg többet a PizzaSpezial-ról itt!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!