Na de mi úszik ebben a kék tejeskávéban?

Szinte minden hétre jut egy újabb gasztroszenzáció, ami futótűzként hívja fel magára a figyelmet. Most éppen a kék tejeskávé, ami Ausztráliából indult hódító útjára.

Ezek a különlegességek egyébként mindig valahogy nyáron bukkanak fel: a fagyiőrületek mellett most azonban a kávésokat is megpróbálják megszédíteni - legalábbis az Instagram gasztroposztjai most erről árulkodnak. Persze a frissítő fekete italok kombinációból is láttunk és kóstoltunk már sokfajtát, de ez a kék tejeskávé viszi eddig mind közül a pálmát.

  • Ez az úgynevezett "Hupikék Törpikék Latte" egy ausztrál vegán kávézóban, a melbourne-i Matcha Mylkbarban kapható, és a világoskék - valóban a törpökre emlékeztető - színét egy teáskanál úgynevezett E3 élő kék algaportól kapja meg.
  • Igen, algáktól.
  • A kék tejeskávé ezen felül tartalmaz még citromot, gyömbért, agavét és kókusztejet, szóval ezen a ponton már érdemes elgondolkodni azon, hogy valóban egy kávéval van-e dolgunk, vagy csak egy annak nevezett löttyel.

Na de milyen lehet az íze?

"Az emberek ránézésre azt hiszik, hogy ez egy rágógumis, édes ízű tejeskávé lesz" - mondja az ausztrál kávézó társtulajdonosa, Nic Davidson. "Pedig az agavé és a citrom miatt ez egy nagyon édes, mégis jellegzetesen savanykás ital. Igaziból nehéz meghatározni az ízét, nagyjából mindenkinek más ízélményt ad, szóval érdemes inkább mindenkinek magának megkóstolnia."

És ezt láttad már?

Hogy a jó életbe kerülhet egy szőlő 3 millióba?

(via Mashable)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?