Hogy a jó életbe kerülhet egy szőlő 3 millióba?

Mit tudhat az a szőlő, amit 11 ezer dollárért, azaz több mint 3 millió forintért vesz meg valaki? Igen, ez azt jelenti, hogy egy szőlőszem 100 ezer forintba került.

Mindez egy japán aukción történt, ahol a Kurashi Kaientai nevű szupermarket tulajdonosa, Takamaru Konishi szánta rá magát a kiadós vásárlásra. Aluxusszőlő boldog tulajdonosa egyébként nem is magának halmozta fel a gyümölcs nyújtotta drága élvezetet, hanem (és most jön a sztori csattanója)

vevőcsalogatóként mutogatja üzletében, majd szétosztja őket teljesen ingyen!

Igen, ő Takamaru Konishi, a luxus szőlő boldog tulajdonosa, aki szétosztja majd a megszerzett szőlőjét

De ki az az őrült, aki ennyiért vesz szőlőt?

ARuby Roman elnevezésű szőlő kizárólag Japánban, az ishikawai tartományban őshonos, ésaz első árverésen, 2008-ban 100 ezer jenért kelt el belőle egy fürt. A helyi hatóságok által - a térség mezőgazdaságának fellendítése céljából - 14 év alatt kifejlesztett prémium minőségű szőlő attól speciális (és drága), hogy igen magas, legalább 18 százalékos a cukortartalma, és csak azokat a fürtöket adják el a piacokon, amelyeken minden egyes szem legalább 20 gramm súlyú.

Ha ez nem elég meggyőző ár-érték arányban, akkor tovább sokkolunk: korábban egy hasonló liciten 3 millió jenes (8,5 millió forintos) rekordárat fizetettek egy pár Yubari fajtájú sárgadinnyéért a hokkaidói árverésen. Mutatjuk ezt is:

Itt éppen egy az aukción résztvevő hölgy kóstolja a 140 ezer forint értékű yubari sárgadinnye-szeletet

A japánok egyébként szívesen adnak ki csillagászati összegeket a szezon első gyümölcseiért, mert azok birtoklása komoly presztízst jelent. A távol-keleti szigetországban sokszorbecses ajándéknak szánjáka prémium minőségű finomságokat.

Ez is érdekelhet!

Egy fagyizó koromfekete fagyival megy szembe a szivárványos kajatrendeknek

(via Mashable)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?