Mozsár otthonra és ajándékba

Készíts saját fűszerkeverékeket karácsonyra, csomagold egyedileg, ez lesz ám a meglepetés! Ahogy a nagymamádnak, legyen neked is egy saját mozsarad! (x)

A Te nagymamádnak is volt réz mozsara? Micsoda illatfelhő járta át a konyhát, amikor frissen törte benne a szegfűszeget, szegfűborsot és a fahéjat! Ezekből készültek a legfinomabb karácsonyi sütik, a jófajta forralt bor és a puncs. Sőt, a sült hús mellé tálalt almaszószhoz, kompóthoz is ebben törte a fűszereket, íme néhány recept hozzájuk.

Ezeket olvastad már?

Valahol elkeveredett ez a csodás ereklye? Nincs ok az aggodalomra. A Jófogás oldalán találsz hozzá hasonlót, régit és modern kőből faragottat egyaránt. A frissen tört fűszerek ízét sokkal intenzívebben érezzük az elkészült ételben. Sokan ezt nem tudják, vagy nem foglalkoznak vele. Ha ajándékba adod a mozsarat, családtagjaid és barátaid is kipróbálják, megismerik, és megszeretik a frissen őrölt fűszerek varázsát. Egy cseppnyi nosztalgiát csempészel a karácsonyfájuk alá.

Ezeket olvastad már?

Plusz egy tipp!

Készíts saját mézeskalács fűszerkeveréket szeretteidnek. Csomagolj mellé kész mézeskalács-díszeket, melyeket, ha megkóstolnak, rögtön elfogja őket a vágy, hogy kipróbálják az ajándékba kapott fűszert. (x)

Keress mozsarat a Jófogás oldalán itt!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

A túl sok só az immunrendszeredet is hazavághatja

Sokszor írtunk már róla, hogy a túl sok só káros a szervezetre, valószínűleg ezt mindenki már magától is tudja. Azt viszont kevésbé, hogy világjárvány idején is érdemes különösen figyelni a sófogyasztás mérséklésére, mivel túl sok ebből az ízesítőből akár az immunrendszert is károsíthatja.

Stuth-Nagy Niki

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2....

Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek