Mozsár otthonra és ajándékba

Készíts saját fűszerkeverékeket karácsonyra, csomagold egyedileg, ez lesz ám a meglepetés! Ahogy a nagymamádnak, legyen neked is egy saját mozsarad! (x)

A Te nagymamádnak is volt réz mozsara? Micsoda illatfelhő járta át a konyhát, amikor frissen törte benne a szegfűszeget, szegfűborsot és a fahéjat! Ezekből készültek a legfinomabb karácsonyi sütik, a jófajta forralt bor és a puncs. Sőt, a sült hús mellé tálalt almaszószhoz, kompóthoz is ebben törte a fűszereket, íme néhány recept hozzájuk.

Ezeket olvastad már?

Valahol elkeveredett ez a csodás ereklye? Nincs ok az aggodalomra. A Jófogás oldalán találsz hozzá hasonlót, régit és modern kőből faragottat egyaránt. A frissen tört fűszerek ízét sokkal intenzívebben érezzük az elkészült ételben. Sokan ezt nem tudják, vagy nem foglalkoznak vele. Ha ajándékba adod a mozsarat, családtagjaid és barátaid is kipróbálják, megismerik, és megszeretik a frissen őrölt fűszerek varázsát. Egy cseppnyi nosztalgiát csempészel a karácsonyfájuk alá.

Ezeket olvastad már?

Plusz egy tipp!

Készíts saját mézeskalács fűszerkeveréket szeretteidnek. Csomagolj mellé kész mézeskalács-díszeket, melyeket, ha megkóstolnak, rögtön elfogja őket a vágy, hogy kipróbálják az ajándékba kapott fűszert. (x)

Keress mozsarat a Jófogás oldalán itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Ételhoroszkóp – Melyik a te nyerő muffinod a héten?

Van-e a muffinnál egyszerűbb, mégis népszerűbb sütiféle? Évtizedek óta nem megy ki a divatból, és lehet kritizálni, meg lenézni, de a legtutibb gyors megoldás, ha azonnal kell valamilyen csini édesség. Melyik a te muffinpárod a csillagjegyed alapján? A heti ételhoroszkóp megmondja!

Nosalty

További cikkek