Ezek lettek 2025 Michelin-csillagos éttermei: nem csak a budapesti helyek taroltak

Most már hivatalos, mely éttermek lettek 2025 legjobbjai, ugyanis október 9-én este lezajlott a Michelin Guide díjátadója, ahol bemutatták Magyarország Michelin-csillagos éttermeit. Lássuk, kik lettek idén gazdagabbak a nívós csillaggal!

Október 9-én rendezték meg Magyarország egyik legfontosabb gasztroeseményét, aminek híre még azokhoz is eljut, akik nem feltétlen rajonganak a gasztronómiáért. A 2025-ös Michelin díjátadó tartogatott meglepetéseket, na de nézzük, kik lettek a díjazottak!

2025 Michelin Guide díjátadó
Ezek lettek 2025 Michelin-csillagos éttermei: nem csak a budapesti helyek taroltak

Az idei évben a Michelin-csillag mellett új címkékkel is bővül a díjátadó: a Bib Gourmand elismerés azokat az éttermeket emeli ki, amelyek megfizethető áron kínálnak kiemelkedő minőséget, míg a zöld csillag a fenntartható működést és szemléletet képviselő helyeket díjazza. A tányér szimbólummal jelzett Michelin-ajánlást pedig azok a vendéglátóhelyek érdemelhetik ki, amelyek konyhája a Michelin-ellenőrök szerint különösen figyelemre méltó.

Folyamatosan növekszik a hazánkban vendégeskedő turisták száma, az idei év első nyolc hónapjában még a tavalyi, rekordévinél is 6,2%-kal többen pihentek Magyarországon. Mind a belföldi gourmet-k, mind a nemzetközi utazók között szép számban vannak olyanok, akik élményeik során előszeretettel keresik fel a nemzetközileg elismert kulináris helyszíneinket. Számukra ezek az éttermek a minőség és a kivételes ízélmények garanciái, s ahogy telik az idő, a Michelin-csillagos éttermek emléke egyre szorosabban köti őket hazánkhoz

– mondta Csendes Olivér, a Visit Hungary vezérigazgatója.

Mit jelentek a csillagok?

  • Egy csillag * = nagyon jó hely, amit érdemes kipróbálni.
  • Kettő csillag ** = olyan konyha, amiért akár egy kitérőt is megéri tenni.
  • Három csillag *** = az a bizonyos „utazni is érdemes érte” kategória. 

A 2025-ös díjazottak

A Michelin Guide 2025 magyar díjazottjai az idei évben:

Az Év Nyitása:

  • Padi (Rátka)

Selected by Michelin-ajánlott éttermek:

  • Bibo Budapest, Kanász László
  • Dereszla Bisztró, Bodrogkeresztúr, Bém Bence
  • Fausto's Ristorante, Pfluger Ákos
  • Lokal at the Lake, Fonyód, Csillag Richárd
  • Majorelle, Saad Douyal
  • Padi, Rátka, Gerák Máté 
  • Petrányi Pince és Borterasz, Csopak, Ruga Endre
  • Tiszavirág, Szeged, Karakas Dávid

Green Star minősítést kaptak:

  • Pajta, Őriszentpéter
  • Salt, Budapest
  • Graefl Major Kétútköz
  • Onyx, Budapest

Bib Gourmand elismerést kaptak: 

  • Anyukám mondta, Encs, Dudás Szabolcs
  • Goli, Budapest, Harel Zakaim
  • Iszkor, Mályinka, Pohner Ádám
  • Kistücsök, Balatonszemes, Jahni László
  • Morzsa, Pécs, Kurucz Attila
  • N28 Wine and Kitchen, Budapest, Nagy Szabolcs
  • Platán Bisztró, Tata, Mogyorósi Donát

Special Awards elismerést kapott:

  • UMO Restaurant, Budapest, Ráduly Róbert

Sommelier Award:

  • Varga Norbert, Stand, Budapest

Michelin-csillag: 

  • 42 Restaurant, Esztergom, Koppány Levente
  • Babel, Budapest, Kaszás Kornél
  • Borkonyha, Budapest, Sárközi Ákos és Puskás Csaba
  • Costes, Budapest, Erdei János és Rácz Jenő
  • Essencia, Budapest, Tiago Sabarigo
  • Pajta Étterem, Öriszentpéter, Akács István
  • Rumour by Rácz Jenő, Budapest
  • Salt, Budapest, Tóth Szilárd

Két Michelin-csillag:

  • Platán Gourmet, Tata, Pesti István
  • Stand, Budapest, Széll Tamás és Szulló Szabina

Az Év Fiatal Séfje: 

  • Pallag Dávid, Rutin, Budaörs

Míg a MICHELIN Guide gasztronómiai elismerései az éttermeket mint egészeket jutalmazzák, a MICHELIN Special Awards díjakat kiemelkedő egyéneknek és csapatoknak ítélik oda, akik végtelen szenvedélyüknek és kivételes szakértelmüknek köszönhetően felejthetetlenné teszik az éttermi élményt.

Az idei díjazottak:

Opening of the Year AwardGerák Máté, Padi, Rátka. A borrajongók és vendégek körében egyaránt kedvelt, modern, elegáns étterem egy domboldalon helyezkedik el, kilátással a saját borászat szőlőire. A nyitott konyha különleges hangulatot teremt, Gerák Máté séf pedig olyan csapatot vezet, amelynek menüjét a környék alapanyagai és az éppen elérhető friss termények ihletik.

Fiatal Chéf DíjPallag Dávid, Rutin, Budaörs. A barátságos páros, Dávid és Fanni közösen vezetik ezt a kis, bensőséges éttermet: Fanni fogadja a vendégeket, Dávid pedig a konyhát irányítja. Szenvedélyesen szereti a hagyományos családi recepteket, és ezek, valamint gyermekkori emlékei segítségével teremti meg a kapcsolatot vendégeivel. Ételei jókedvre derítenek, és a hozzájuk fűződő történetek teljessé teszik az élményt.

Service Award (a legjobb kiszolgálásért)Ráduly Róbert és csapata, UMO, Budapest. Részben egy modern hotel átriumában, részben egy zárt belső udvarban található ez a latin-amerikai étterem, amely széles választékot kínál ételekből, ginekből és borokból – mindezt egy rendkívül barátságos csapat szolgálja fel. Öröm látni a konyha és a szervizcsapat együttműködését, az ételek mosolyokkal érkeznek az asztalhoz, felejthetetlen élményt nyújtva.

Sommelier DíjVarga Norbert, a két Michelin-csillagos Stand, Budapest. Ez a látványos, modern étterem központi, üvegfalú konyhával, kifinomult modern konyhaművészettel és pezsgő hangulattal rendelkezik, amit a közvetlen, barátságos kiszolgálócsapat csak fokoz. A csapat tagja Norbert, a sommelier, aki karizmáját remek humorérzékkel és néha egy kis játékossággal ötvözi. Lelkesedésével és szenvedéllyel mutatja be a borokat, lebontva a sommelierekkel kapcsolatos formális előítéleteket, és kötetlen beszélgetésekkel teszi élővé az élményt.

Bib Gourmand

A Bib Gourmand minősítés azoknak az éttermeknek jár, amelyek kiváló minőségű ételeket kínálnak nagyszerű ár-érték arányban. 2025-ben két új étterem csatlakozik a válogatáshoz Bib Gourmand minősítéssel – mindkettő Budapesten található.

Egy csendes városi téren megbújva, a Cabrio természetes borbár vintage hangulatával, zöldellő teraszával és trendi, laza atmoszférájával hódít. A Magyarország és Európa-szerte válogatott, 100%-ban természetes borok gondosan összeállított kínálatát merész, szezonális kis tányéros fogások kísérik – például égett zeller carpaccio vagy sebes pisztráng tatár zöld gazpachóval. A hozzáértő, barátságos csapat és az ízre fókuszáló, egymással megosztható ételek révén a hely gyorsan a borrajongók és a laza vacsorázók kedvencévé válik.

A 94' Konyha & Bar rejtve, mégis szem előtt kínál vibráló, vietnámi gyökerekkel rendelkező ételeket minimalista, barátságos környezetben. A kreatív menü olyan fogásokat tartalmaz, mint az illatos pho vagy a ház specialitása, a 94' Gohan – marhahús, sült rizs és XO-szósz fúziója –, valamint más, Ázsia ihlette kedvencek. A központi bár, a nyitott konyha látványa és a „Lunch Break” ebédmenü egyaránt hozzájárul a fesztelen hangulathoz, amelyet egy erős vietnámi kávéval érdemes zárni.

Ezekhez csatlakozik az a 11 étterem, amely megtartotta tavalyi Bib Gourmand minősítését:

  • Anyukám Mondta, Encs
  • Casa Christa, Balatonszőlős
  • Goli, Budapest
  • Iszkor, Mályinka
  • N28 Wine and Kitchen, Budapest
  • Kistücsök, Balatonszemes
  • Macok Bistro, Eger
  • Morzsa, Pécs
  • Platán Bisztró, Tata
  • Sparhelt, Balatonfüred
  • Újváros Bisztró, Szarvas

Források: 1., 2.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek