Lefogyott a barátnőd? Ne bántsd meg!

Nyilván nem rosszindulatból tesszük, de előfordul, hogy észrevétlenül megbántjuk sikeresen lefogyott szeretteinket. Itt van 10 mondat, amit amit semmiképpen ne mondjunk nekik!

A sikeres testsúlycsökkenés nagyszerű érzés a fogyni vágyónak. Ugyanakkor akárcsak a fogyókúra alatt, azt követően is fontos a környezet, a számára fontos emberek hozzáállása új életéhez, új önmagához. Támogató, megerősítő környezetben könnyebb kitartani és az eredményt megtartani.

Figyelmetlen, akaratlanul is bántó környezetben azonban nehezebb dolga van a súlyproblémákkal küzdőknek. Ezért ha fontos számunkra, ha szeretnénk megtartani barátságunkat vele, szeretnénk segíteni az útján, akkor lehetőleg az alábbi 10 megjegyzés sose hagyja el a szánkat:

1. Még hány kilót kell fogynod?

Khm. Ehelyett: „Hű, te aztán nagyon ügyes vagy!"

2. Annyira jól nézel most már ki!

Köszi, hogy eddig ronda voltam.

3. Akkor most hányas a ruhaméreted?

Itthon ezt kevésbé tartjuk számon, angolszász területeken ez a soványság „mérőkódja". Mindenesetre nem hiszem, hogy ehhez igazából bárkinek köze volna, az eredmény a fontos, nem a ruhaméret.

4. Na most aztán tuti, hogy sok csodálód van!

Igen, mert eddig észre sem vettek a pasik/csajok. De egyébként legyen is sok csodálója az embernek – ismerjék el a kitartását, az új, egészséges életre törekvését.

Olvastad már?

A sikeres fogyás 10 pontja

5. Lettek striáid?

Bőrhibái mindenkinek vannak. Mindenkinek. Csak a photoshopnak nincsenek. Hogy ezeket a bőrhibákat kinek „mutatjuk meg", az magánügy.

6. Beteg vagy? Anorexiád van?

Nem. Most lettem épp egészséges. (Nálunk még mindig dívik, leginkább felnőtt férfiak esetében, ha ki vannak kerekedve: „Milyen jól néz ki a Laci!")

7. Gömbölyűbben jobban tetszettél!

Pech.

8. Jajjmár, még egy szelet sütit simán megehetsz!

Meg. De nem kérek, kösz. Hiszen (többek között) ezért jutottam idáig. (És egyébként neked sem kéne.)

9. Mondd, milyen érzés volt?

Nehéz, felemelő, fárasztó, idegesítő, örömmel teli, izgalmas, boldogító. Sokkal jobb, mint korábban, túlsúlyos emberként hittem volna.

10. Most sokkal összeszedettebb vagy!

Vagy csak jobban figyelsz rám.

(via The Huffington Post)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.

Gibanica, a százrét hajtott rétestészta, mely sósan és édesen is...

Rétes a Balkánról, mely rác, délszláv, avagy szerb származású, és létrejöttébe biztosan beleszólt a török hódoltság is. Az ő baklavájukba magok kerülnek, leggyakrabban pisztácia és dió, de mindenféle új változata létezik már. A gibanica viszont túrótöltelékkel sül, nézzük, a mi receptünk miben más!