Lasagnét villámgyorsan!

Egyik kedvenc olasz tésztánk, amelytől sokan azért félnek, mert sokáig tart elkészíteni. Mindent lehet redukálni azonban – jó alapanyagokkal és megfelelő technikával az elkészítési idő a felére csökkenhet!

Az olasz konyha híres a 10 perc alatt összedobható, isteni tésztáiról. A lasagne pont nem tartozik ezek közé. Olyan, akár a mi lakodalmas sütijeink az olasz vidéki asszonyok van, hogy egy egész napon át készítik. Egy-egy ráérős hétvégén persze nekiállhatunk, de az a gyanúm, hogy jóval többször kívánjuk meg, mint ahányszor van egy egész napunk az elkészítésére. Ilyenkor jönnek a gyors megoldások. Nem arra gondolok, hogy hazafelé menet vegyünk egy adag félkész lasagnét, nem is arra, hogy porokból állítsuk össze hiszen a gyorsaság még nem jelent automatikusan gyenge minőséget is. De egy minőségi, főzést nem igénylő tésztával például a Barilla főzést nem igénylő terméke –, darabolt paradicsomkonzervvel 1 óra alatt isteni lasagnét varázsolhatunk az asztalra. Hogy az egy óra nem is olyan gyors? Nos, az egy naphoz képest mindenképpen az!

Így lesz a tiéd a legjobb lasagne >>

A lasagne receptjét itt találod >>

{ GALÉRIA = title:Vill%C3%A1mgyors%20lasagne%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9psre, 1,2,3,4,5,6,7,8 }

A lasagne egyébként nagyon régi étel már a 14. században is éltek Itáliában olyan szakácsok, akik erre specializálódtak. Igazi népi étel, nincs kötelező receptje, a lényeg a tészta, a darált hús, a paradicsom és a besamel négyese. Természetesen mással is készíthető, ma már az összes rakott ételt, amely ezzel a speciális tésztával készül, lasagne gyűjtőnévre hallgat, függetlenül attól, hogy spenóttal, hallal, brokkolival, pulykával vagy más hús- és zöldségfélével töltjük. Sőt a legenda szerint a mi hortobágyi húsos palacsintánknak is van némi köze a lasagnéhoz – az 1930-as évek végén jelent meg egy szakácskönyvben a palacsintával és borjúpaprikással rétegezett egytálétel – alkotóját az olasz étel ihlette, és magyar lasagnének nevezte. Jó húsz évvel később a híres brüsszeli világkiállításon, ahol többek között a Rákóczi-túrós és a Budapest bélszín is született, ezt az ételt mutatták be hortobágyi húsos palacsintaként. A lasagne tehát nemcsak egy csodás fogás, hanem kiváló inspiráló is. Legyen a kamrában mindig egy adag kész lasagne tészta és néhány darabolt paradicsom, és bármikor elkészíthetjük az olaszok kedvenc rakott tésztáját!

Az igazi bolognai nyomában >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek