Villámgyors lasagne recept

Villámgyors lasagne
Villámgyors lasagne
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lasagne nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető receptek közé. A recept jelzőjében a villám itt is enyhe túlzás, de ez a leggyorsabb lasagne, amit valaha csináltam, az íze pedig nem különbözik a sokáig készülő, hétvégi társától. Kezdettől tálalásig kb. 45 perc, ez pedig a főzést nem igénylő tésztának és a párhuzamosan elkészíthető hozzávalóknak köszönhető. Még egy hétköznapi vacsorának is simán elmegy!

hozzávalók / 6 adag

  • 250 g barilla lasagne tészta (főzés nélküli)
  • 600 g hámozott, kockázott paradicsom
  • 5 dl tej
  • 400 g darált marhahús
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek liszt
  • 200 g parmezán
  • 2 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
  • 5 levél bazsalikom
  • bors
  • 3 babérlevél
  • 2-2 ek olívaolaj

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gyors lasagne, paradicsomos-besameles rakott tészta gyorsan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst 2 ek olívaolajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet, majd 10-12 percig kis lángon főzzük.
  2. Közben 2 ek olívaolajon főzni kezdjük a paradicsomot. Kb. 10-15 percig rotyogtatjuk.
  3. A húst a szósszal összeöntjük, és újabb 15 percig pöfögtetjük kis lángon. Az utolsó 3 percben hozzáadjuk a felvágott bazsalikomot.
  4. Közben a vajat megolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, kis lángon elkeverjük, és lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.
  5. Sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a szerecsendiót, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a reszelt parmezán felét.
  6. Elzárjuk alatta és a paradicsomos szósz alatt is a gázt.
  7. Egy 25x35-ös tepsit kivajazunk, és leteszünk egy adag főzést nem igénylő lasagne tésztát (barilla).
  8. Ráteszünk egy adag húsos ragut, majd ismét tésztát. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Az utolsó adag tésztára a besamel kerül. A tetejére tegyük a parmezánt, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe.
  9. Süssük 20 percig, majd még 10 percig hagyjuk állni, mielőtt felvágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 445
össznézettség: 273 348
elküldve: 89
receptkönyvben: 2 360
elkészítve: 258/278
Facebookon megjelent: 7

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
486 recept
hirdetés

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szimisüti
szimisüti sze, 2016-08-03 10:33

imádtam, köszönöm!
én is tettem alá hagymát, fokhagymát, és nem ártott neki egy deci száraz vörösbor sem, ha már épp volt otthon.
életem első lasagne-ja - nem túlzás - tökéletes lett!
ui: méghogy 6 adag, ketten meg tudtuk volna enni egyszerre :) inkább 4 embernek javaslom, pedig én 500 g hussal készítettem.

evanagyi
evanagyi h, 2015-05-04 18:06

Vermilionnak igaza van, altalaban az olasz etelekbe jo a hagyma, fokhagyma. Sot, en meg zoldseget is szoktam fozni a hushoz, ami nagyon finom izt ad neki. Sarga es feherrepat vagy apritopgepben apritva, vagy nagyon vekonyra gyalulva teszem hozza a hushoz.
Igy igaz, olyan, mint a toltottkaposzta, de mindenkeppen nagyon finom etel.

Ditke62
Ditke62 v, 2015-03-15 13:22

Köszönöm a receptet!
Én külföldön élek, de itt lehet kapni konzervben előre főzött paradicsom szószt (nem a kész spagetti szószra gondolok, csak olíva olaj és paradicsom van benne, kifejezetten spagetti vagy lasagne alaphoz) . Én a hagymát olajon megfuttatom, ezalatt pucolok répát, aztán hozzáadom a darált húst, míg az kicsit pirul felkockázom a répát és azt is hozzáteszem. Erre jön direktben a konzerv szósz , ennek a nedvessége és a besamel elég ahhoz hogy a sütőben megpuhuljon a normál tészta is. Ha lehet, így még gyorsabb.

szeag
Sz. Ági / szeag k, 2014-05-06 20:43

Ez valóban egy jó recept én is így szoktam készíteni. Annyit tennék hozzá kiegészítésül, hogy én a Pennyben kapható lasagne tésztát szoktam használni (olcsó), és avval is működik a recept, nem kell feltétlenül hozzá a (feltételezem) drága Barilla. Annyi a titka, hogy jó levesesre kell hagyni a húsos szószt, hogy legyen elég nedvesség, amit a tészta sülés közben felszívhat.

fkatica
fkatica h, 2014-02-10 12:59

Hagyma akkor is kell bele,mert különben nincs íze, de recept különben jó!

oduplaMutti
oduplaMutti v, 2014-01-19 16:02

Szerintem a lasagne olyan, mint a töltött káposzta. Ahány ház,annyi szokás. Én már ezt elkészítettem és naggggyon finom lett!!! (tettem bele +hagymát és fokhagymát valamint sajtot is +-ban)

b-n
b-n k, 2014-01-14 11:49

Főzés nélküli tésztát még mindig nehéz beszerezni, de nem reménytelen. A főzést igénylő ebben a típusban is szinte minden nagyobb ABC-ben megtalálható. Hagyma szerintem is kell alápirítva és reszelve is. Talán sajtot is picivel többet elbír. A végeredmény viszont önmagáért beszél! Szuper!

Karihusi
Kari-Husi / Karihusi szo, 2013-06-01 18:39

Szia! Jól hangzik, csak nekem azt áruld el kérlek, h hol veszed ezt a barilla tésztát!? Ha ide nem szabadna kiírni, adok mail címet, köszönöm előre is : )

Tulipán
Tulipán / Tulipán cs, 2013-05-09 17:14

Nem vagyok egy nagy lasagne készítő, és Isten ments, hogy nagy vitába keveredjek az eredeti lasagne szerelmeseivel, de nekem hiányzik ebből a receptből a hagyma. Elég gyorsnak tűnik, és szívesen elkészíteném. Köszi szépen!
Beus

Vermilion69
Vermilion / Vermilion69 cs, 2013-05-09 20:45

Egyetértek! Nekem a pirított húshoz mindenképp kell pirított vöröshagyma, de én még fokhagymát is szoktam beletenni. :)

Tulipán
Tulipán / Tulipán p, 2013-05-10 00:06

Nem akartam még azzal is tetézni a dolgot. Egyszer régebben keresgéltem a lasagne receptek között, és ott komoly vita folyt arról, hogy milyen is az igazi.